A koronavírus életképes marad a bankjegyeken és érméken is, ezért az Egészségügyi Világszervezet a készpénzhasználat helyett az érintésmentes módszerekkel történő fizetést ajánlja – írja a napi.hu.

Vigyázzon a készpénzhasználattal a koronavírus miatt!

Valószínűsíthető, hogy az emberi szervezeten kívül szobahőmérsékleten akár kilenc napig is fertőző marad a Covid-19 kórokozója. Mivel ennek megfelelően a készpénz is potenciális vírushordozó, az Egészségügyi Világszervezet használatának mellőzését javasolja. Ha az érmés és bankjegyes fizetésnek nincs alternatívája, a pénzhasználat után érdemes alaposan kezet mosni.

Mivel a fertőtlenítés és a magas hőmérséklet elpusztítja a vírust, Kínában és Dél-Koreában február óta fokozatosan vonják ki a bankjegyeket a forgalomból.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Eddig az volt, hogy a levegőn gyengusz a vírus. Most már ott utaznak a pénzen. Nem lenne egyszerűbb bevallani: fingunk sincs az egészről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@36: Igen, a "hasra ütésre" gondoltam... u.is ritka az olyan háziorvos, aki hasonlóra beutalót ad és kiváncsi is az eredményre. Tehát Te jó kezekben vagy.
36
@szegfue: Hála Istennek, 45 éve az orvosunk. Ugyan vannak tévedései-kinek nincsenek-de egy nagyon áldozatos öreg motoros a doktor úr, igazi angol humorral fölvértezve, amin csak az igazán tuskók sértődnek meg. Én pl. most azt kaptam meg tőle, hogy "upsz, mégsem kell végrendelkezned, a jelek szerint, túléled":)))) Az asszisztens nője is nagyon profi, két hetente a helyi rendelőben vesz vért és ha kell házhoz is elmegy! A patikusunk pedig, házhoz szállítást is vállal-nem számít fel felárat!-érte, hisz aki beteg, az beteg és elesett, azon helyben kell segíteni, ha úgy esik. Angyalok!
Mindenkinek ezt kívánom!
szegfue
@36: A sok rossz hir mellett igazán jó ilyenekről is olvasni! Őszintén örülök, hogy Neked és az ott élőknek jutott egy ilyen "toppon" lévő háziorvos!
vacsi
Igaz, a pénz fogdosása veszélyes, de ezt már gyerekkoromban megtanultam, amikor a tüdőbaj ellen kellett védekezni. Az utcán semmit nem eszem, és amikor hazamegyek, első dolgom kezet mosni. Ezt már az unokáim is így csinálják. Persze, ettől még bárki bármit elkaphat!
36
@szegfue: Sajnálatos, hogy a média, no és persze a "jó" magyar mentalitás hatására, mára szinte csak annak örülhet az ember-aki hagyja magát!-, ha kis teve bébi születik egy állatkertben. Pedig sok jó dolog is van körülöttünk, csak hát az nem véres és gyalázatos, nem csak a tudatalattira és az ösztönökre hat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.