A magyarok nyolcvan százaléka továbbra is támogatja a szigorú határvédelmet – közölte a Századvég Alapítvány a témában készített felmérésük eredményét ismertetve csütörtökön az MTI-vel.

Századvég: a baloldali szavazók többsége is a kormány álláspontjával ért egyet
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A közleményben felidézték: Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, hogy Törökország a jövőben nem fogja feltartóztatni az Európába készülő illegális bevándorlók tömegeit.

A Századvég azt vizsgálta, hogy a magyar lakosság hallott-e a bejelentésről és milyen intézkedéseket vár a kormánytól az élénkülő migrációval kapcsolatban.

Azt írták, hogy a márciusi, ezer ember megkérdezésével végzett kutatás alapján megállapítható:

a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek indulhatnak meg Európa felé. A megkérdezettek 18 százaléka nem hallott a szóban forgó fejleményekről

- jegyezték meg.

A felmérés szerint a magyarok továbbra is elsődleges fontosságúnak tartják a határok védelmét. A válaszadók 80 százaléka úgy véli, a magyar kormánynak meg kell erősítenie a határvédelmet és továbbra is meg kell akadályoznia az országba irányuló kontrollálatlan bevándorlást, pusztán a 10 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra. További 10 százalékuknak nincs erről véleménye.

A kérdést politikai önbesorolás szerinti bontásban megvizsgálva látható, hogy ebben a témában még

 - 51 százaléka – is a kormány álláspontjával ért egyet, és a határok fokozottabb védelme mellett áll, míg a 29 százalékuk beengedné a Szíriából érkezőket

- közölte a Századvég.

Hozzátették, hogy "a középen álló és a jobboldali választók" 78 százaléka, illetve 95 százaléka nem enyhítene a határvédelem szigorán, ezzel szemben 10, illetve 3 százalékuk lazítana rajta.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A várható humanitárius katasztrófához mindazok a tagországok hozzájárultak, akik nem vettek részt az EU menekültügyi programjában, nevezetesen a menekül kvóta elosztásában.
.
Elvárva országoktól, hogy vállalják a menekültekkel kapcsolatos azon feladatokat, akik az éhínség, és a belháborúlba beleavatkozó nagyhatalmak rombolásának voltak kitéve
.
Azzal együtt, hogy bevándorlási kötvénnyel tárt karokkal jöhetett mindenféle náció!
.
Sőt az emigráció miatt már olyan rossz a helyzet, hogy már
.
----- Döntöttek: engedély nélkül jöhetnek a vendégmunkások Magyarországra
.
https://jointventure.hu/hir/dontottek-engedel...
.
A menekültek vesztére a koronavírus is hátráltatja a továbbjutásukat, azoknak is, akik ki tudj mióta dekkoltak Görög-, illetve Törökországban!!!
tudode
Link helyesen:
..
----- Döntöttek: engedély nélkül jöhetnek a vendégmunkások Magyarországra
.
https://jointventure.hu/hir/dontottek-engedel...
.
A vendégmunkások jöhetnek, a migráncsok nem!
Sámannus
Tudjuk, hogy van más kérdés is amit elhallgatnak. ez ugyanis a törökök szíriai bevonulásának diplomáciai támogatása. Ezt a narancsos finész nem tudja mögmagyarázni. annak idején ez látható előzménye volt a mai eseményeknek..Visszább kéne venni a bömböldét, mert akkor nem voltatok ilyen előrelátóak. Akkor csak felhívtátok a hülyeségetekre a figyelmet, amit mára szégyellni kéne, beismerni, hogy az óvatosabb politika hasznosabb akkor is ha kevesebb az eredménye, ha a partnerek számíthatnak a jobb belátásunkra.
Gyütt Mönt
Mi nem hosszútávon gondolkodunk, az ugyanis liberális huncutság.
ómió
Szóval, a "még jól is járna vele" már "baloldalilag" se nyerő?
Sámannus
Vak tyúk is talál szemet szokták az ilyenre mondani. Most a valamit találtak, de nem fognak vele jóllakni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.