A magyarázat szerint mindezt a humánum jegyében tették. A képviselők azóta bocsánatot kértek.

24.hu: a DK két képviselője berontott egy kórházba, és megfenyegette az orvosokat

Az óbudai önkormányzati politikusai megfenyegették a munkatársakat, mert nem tetszett nekik, hogy egy idős néni nem kapta meg a hozzátartozója leleteit.

Rendelési időben személyesen osztotta ki az óbudai tüdőszűrő állomás munkatársait a kerület két DK-s politikusa.

A 24.hu információi szerint Hazai Iván András alpolgármester és Rózsa László, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke február 13-án – az érintettek szerint – verbális fenyegetések kíséretében bírta rá a tüdőszűrő munkatársait, hogy egy idős nőnek a jogszabályi tiltás ellenére adják ki a hozzátartozója orvosi leletét.

Az idős nő először saját maga próbálkozott a leletek átvételével, de mivel nem rendelkezett a páciens aláírásával ellátott érvényes felhatalmazással, nem adták ki neki a vizsgálati eredményt.

A nő rövid idővel ezután a két DK-s politikussal együtt tér vissza az intézménybe.

Az esetről készült feljegyzés szerint az egészségügyi bizottság elnöke – vagyis Rózsa László – a tüdőszűrő állomáson dolgozókat bántó, etikátlan és elfogadhatatlan hangnemben utasította az orvosi lelet kiadására.

A szakdolgozók az incidens miatt megzavart rendelés mielőbbi folytatása érdekében úgy döntöttek, hogy inkább kiadják a lelelet, ám ehhez a két politikus által aláírt papírt kértek. Végül mind Hazai, mind Rózsa aláírta a meghatalmazást a páciens helyett.

A dolgozók még aznap elküldték az esetről szóló feljegyzést az intézményvezetőnek. A levélben azt kérdezték: van-e joga a politikai pozícióban lévő tisztségviselőnek munkaviszony megszüntetésével fenyegetnie a szabályosan eljáró dolgozókat, és a humánumra hivatkozva a jogszabályok figyelmen kívül hagyására utasítani őket.

A levél végül az önkormányzathoz került.

A jelek szerint azonban gyorsan lezárult az ügy. Az önkormányzat sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint

az eset egy kellemetlen félreértés volt a két képviselő és a rendelőintézet munkatársai között. A félreértést azóta kölcsönösen tisztázták, az ügy a képviselők bocsánatkérésével zárult.

Forrás: 24.hu

Illusztráció: Pixabay

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mondtam én, hogy a DK-sok ugyanolyan arrogáns politikusok, mint a Fideszesek.
Most függetlenül attól, hogy mi volt a szituáció!
Mit csinálnának ezek, ha ők lennének kormányon? Ugyanazt, mint amit most a Fidesz csinál.
Az ellenzék vezető ereje? Te jó ég...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mondtam én, hogy a DK-sok ugyanolyan arrogáns politikusok, mint a Fideszesek.
Most függetlenül attól, hogy mi volt a szituáció!
Mit csinálnának ezek, ha ők lennének kormányon? Ugyanazt, mint amit most a Fidesz csinál.
Az ellenzék vezető ereje? Te jó ég...
grincss
@Béla333: Béla, Béla, nem múlik a DK.-fóbiád?
Nessy
Idióták! Mit szólnának, ha az ő leleteiket adnák ki politikusoknak, vagy másnak??? Semmi joguk nem volt hozzá! A Tüdőgondozó dolgozóit kéretik békén hagyni! Náluk a beteg az első, nem agyament politikusok! Nagyon kiváncsi lennék, ki volt az öreglány, aki azzal nem volt tisztába, hogy nem kaphatja meg a leleteket a paciens felhatalmazása nélkül, de tudta, hol talál politikai támogatást! Lenne hozzá pár keresetlen szavam, lévén óbudai és paciens!
jesz
A két szarházi bocsánatkérése szart sem ér...mint tudjuk, erre a megsértettek évekig emlékeznek...na meg a vizsgálatra várók..

ennek megfelelően fognak szavazni is.
verőce21
A képillusztráció nem egy tüdőszűrő állomás...
A leletek túlnyomórészt már nem kerülnek közvetlenül a beteg kezébe, sőt, a tüdőszűrésről már az "átkosban" sem úgy volt. Kapott egy dátumbélyegzős igazolást, hogy megjelent tüdőszűrésen.
Sámannus
Nagyon úgy van lefestve az eset, mintha rohamsisakban kalasnyikovval rontottak volna be. Csak má megszoktuk mit tesz az erőszak, például a nyugdíj pénztárak erőszakos lenyúlása volt ez az incidens közelében sincs a vandalizmusnak, amit orbánék nagyban művelnek. Csak a firkászok látásmódja igyexik másképpen górcső alá venni az eseményeket, így torzítani a laikus olvasók nézeteit..
verőce21
Hozzáteszem, a tüdőszűrés felvételei, az egyik legtovább - 50 évig - megőrzendők a kórházi irattárakban. Ezekről szakközeg bármikor kaphat tájékoztatást, de nem a politikusok...
Béla333
@grincss: 17.53
Már bocs, de a híreket nem én találom ki! A DK tálcán hozza...
Rockxy
úgykell a zorbánista orvosoknak, haddszokják
Ronin2
"Rendelési időben személyesen osztotta ki az óbudai tüdőszűrő állomás munkatársait a kerület két DK-s politikusa."
Mondjuk a fizikai erőszak nem megoldás,de ebben az esetben hasznos lett volna.
Ui:- a dolgozóknak azonnal hívniuk kellett volna a rendőrséget,mivel mindenütt kiírásra került,hogy "közfeladatot ellátó személyek" vegzálása BŰNCSELEKMÉNY!
Dekás ide,vagy oda.
No,de ezek /is/ Apró emlőn szocializálódtak,mint a főnökük.:D
Nessy
Nagyon régi jogszabály, hogy a leletet a paciensnek kell kiadni, illetve meghatalmazottjának! Jól néznénk ki, ha bárki, még ha rokon is, megnézhetné a leleteimet, a felhatalmazásom nélkül! Más, egy szellemileg nem megfelelő állapotban, eszméletlen állapotban lévő beteg, ahol a legközelebbi hozzátartozót kell tájékoztatni. Kiskorúak esetében a szülőt, vagy a gyámot, és ők dönthetnek a továbbiakról az orvossal közösen, de csak a beteg érdekeit szem előtt tartva.
Ahhoz is joga van a betegnek, hogy meghatározza, kit tájékoztathatnak az állapotáról. nem ok nélkül mindenhol meg kell adni annak a közvetlen hozzátartozónak a nevét, telefonszámát annak, akit probléma esetén értesíteni, tájékoztatni kell. Amennyiben nincs közvetlen hozzátartozó, meghatalmazást kell adni annak, aki helyette és nevében eljárhat!
Nessy
Azért engem felettébb érdekelne, hogy ki volt az "idős néni", hogy rögtön a képviselőkhöz rohant, azok meg mindjárt ketten is ráértek vele foglalkozni, magas c-n kezdve a hangerőt! Igaz, a Tüdő gondozó -szűrő nincs messze az Önkormányzat épületétől! Pár perc séta.
Nessy
Annyit pontosítanék, hogy nem kórházról van szó! Szakrendelő! A földszinten a tüdőszűrő állomás, általában röntgenasszisztensekkel, és a betegfelvételessel.
Az emeleten a tüdőgondozó.
Nincs porta, nincs biztonsági szolgálat. Nem is volt rá soha szükség!
Szerencsére a paciensek normálisak. Az hogy akadt egy ilyen "idős néni" , aki rögtön politikusokért rohant, azok meg tájékozódás helyett mindjárt akcióba lépnek,még nem fordult elő! Tudom, mert a Margit kórházhoz tartozott régen, ma szakrendelőhöz.
Jozefina
Csupán fideszes módra jártak el, ami helytelen!!!??
division
@Béla333: Egyet kell értsek veled. Gyurcsány már bizonyított, miért változott volna bármi is azóta?
Nessy
@division: Eddig ilyen még nem fordult elő. legalább is itt! Az, hogy akad egy lökött "idős néni", nem gond. Az volt a probléma, hogy tájékozódás nélkül, kapásból akadt két idióta, aki hajlandó volt hitelt adni a szavainak, és rögtön átrongyolt a másik sarkon lévő szakrendelőbe!
Ez nem párt, hanem gondolkodás probléma, az meg mindenütt akad!
Pálinkás Pál
@Levendula: Az lehet..de tilos...csak meghatalmazással veheted át más leletét...
surdilloFUJT
@durbincs: ez a szarosfarok kibujt orbánból és ideokádta a hülye agyát!!!
Levendula
@Pálinkás Pál: Férjemét nem adták oda, meghatalmazás kellett volna, de amikor másodszor mentem, akkor az ismerősöm odaadta meghatalmazás nélkül is...
Pálinkás Pál
@Levendula: Ezt mondom,hivatalosan nem adhatják ki...de ha ismernek kiadják...ennyi...
Nessy
@Shikari: Van egy kis difi! Ez nem kórház, szakrendelő. Nincs porta, nincsenek kigyúrt izomagyú őrzővédők.
Itt csak egy kapcsolatokkal rendelkező "idős néni" miatt volt a balhé! Azért a képviselőket a polgármester helyébe helyre tenném!
Az "idős nénivel" meg én beszélgetnék el szívesen!
Azért nem mindenkinek miniszter a jó ismerőse, akinek nem probléma indok nélkül, pár óra alatt kiebrudalni egy kórházigazgatót!
Nessy
@Shikari: Nem olyan ijedősek! Viszont a betegeket kellett ellátni, aztán majd lehet a hivatalos utat a vezetőknek egymásközt tisztázni!
csak úgy....
Rétvári Bence szerint indokolt a keresztény könnyűzene kormányzati támogatása...
tibim,csak nem ám te is könnyüzenész? mi lett köcsögdudádal? kádárék alatt még folklóroztá..
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! a vírus fenyeget,persze te évek óta karanténba..
tibim,te ma sem állsz a helyzet magaslatán! védöfölszerelésed van?...persze anyának sem vót ellened.
csak úgy....
@Shikari: buta vagy te tibi! te reklámozod itt magad naponta,
már említettem,hogy fizetem a genetikai tesztedet,persze fosol az eredménytöl...
tibim,te még csak kipcsak sem! azt sem tudod,hogy ki volt az anyád és az apád !
buta vagy te cs.tibi laci,persze ezt már mindenki mondta neked,de te annyira buta,hogy ezt föl sem bírod fogni.
holnap mész melózni?
SystemError
@durbincs: Korona miatt összeomló ország. Lopható pénz és az EÜ okozta bizalmi vesztés miatt széteső kiskirályi rendszer. Hátrahagyott kis kancsó nevek a szélben.. Nem hagynak az út szélén, de ilyenkor mindent szabad, csak a kisbetűs részt nem olvastad belépésnél..:) Vadkancsók a szélben.

Tudod Viktornak sok vadkancsót kell etetnie a mellékesbűűű. Viszont finoman szólva nem ti vagytok a legélesebb kés a fiókban.
Nyugi Viktor racionális döntést fog hozni ilyen téren ! Max 1 hónap:)))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.