Összesen 5,5 milliárd forintot kap a Terrorelhárítási Központ, hogy befejezze megkezdett beruházásait és előkészíthesse az újabbakat – írja a Népszava a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján. Műveleti központ épülhetne a a bontásra ítélt házak helyén.

Egy kormányhatározattal több tételben összesen 5,5 milliárd forintot kap a Terrorelhárítási Központ, hogy befejezze megkezdett beruházásait és előkészíthesse az újabbakat

- derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Az Orbán Viktor által aláírt határozat értelmében a kormány idén 2 milliárd forintot, jövőre 2,7 milliárdot biztosít a közelebbről nem részletezett célú építkezésekre – műveleti komplexumuk előkészítésére pedig 800 millió forintot küldenek a TEK-nek – számolt be pénteken a Népszava.

A kormányhatározatban az is olvasható, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elkezdhet tárgyalni a X. kerület Hős utca 15/A–B számú ingatlanok átadásáról.

Ezek az épületek a Hős utca elgettósodott társasházai, amelyekben korábban a TEK központjának szomszédságában árulták a dizájnerdrogokat – teszi hozzá az Index.

A 24.hu emlékeztet, 2017 decemberében a Belügyminisztérium már adott 2,1 milliárd forintot a kőbányai önkormányzatnak, hogy kivásárolja az ott maradt lakókat, akik közül azonban sokan vonakodtak elköltözni. Szerintük a felajánlott pénz oly kevés, hogy azzal gyakorlatilag földönfutókká teszik őket. A kisajátítási perekben a lakók jó része jelezte, ők lakást, nem pénzt akarnak.

Forrás: Népszava, Index, 24.hu

Címlapkép: GoogleMaps

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kitelepítették a kisebb bűnözőket, hogy heyet adjanak a nagyobbaknak? Ajvé...
A Pintérnek nem kéne ott egy saját iroda? Közvetlenül a Polté mellett?
namihami
Kitelepítették a kisebb bűnözőket, hogy heyet adjanak a nagyobbaknak? Ajvé...
A Pintérnek nem kéne ott egy saját iroda? Közvetlenül a Polté mellett?
csak úgy....
@Shikari: akkor még a koronavírus is jöhet..., tibi te nagyon hülye!
SystemError
@Shikari: de akkor költöznöd kell neked is...
ómió
A Munkásőrségnek meg smafu? Ja, nekik majd a Böszme...!
Lepényleső
...ami maga is felesleges,hiszen hős történetük alatt még egy terrorista nyomára sem bukkantak,
csak nagy ritkán valamelyik keresztfater mellett pózolnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.