A rend a szabadság alapja – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén.

Ezért mi megvédjük a határokat, megfékezzük a migránsokat, az áldozatok oldalán állunk, elítéljük és felszámoljuk a börtönbizniszt, gyermekeinket egészséges családi és nemzeti öntudatra neveljük, rendőreinket támogatjuk, és büszkék vagyunk a sikereikre

- mondta a kormányfő.

Úgy fogalmazott: a liberális és globális illúziók kora után "itt kopogtat az ajtónkon" a kijózanodás kora, látható ez például az Európában is változó, keményebb migrációs politikában, a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben, valamint az állami szervek általános európai megerősítésében is.

Kifejtette: a bűnüldözés terén is megfigyelhető, filozófiai mélységű vita arról szól, hogy léteznek-e egyáltalán közösségek, s ha igen, azok jó vagy rossz dolgok, helyes vagy helytelen védeni őket. Az erre adott választól függ, hogy a rendőrséget a közös élet biztonságát garantáló testületnek tekintik vagy az egyéni kibontakozás útját a törvény erejével elálló állami erőszakszervezetnek.

A mai magyar állam válasza az – mondta Orbán Viktor –, hogy értéknek és tiszteletre méltó tettnek tartja, ha valaki képes önző hajlamait a közösségi érdek alá rendelni, "önuralmat mutatni gátlástalanság helyett, alázatot a féktelenség helyett". Ezért a mai alkotmányos szabályok, az államrend és a kormányzati berendezkedés szükségszerűnek tartja a rendőrség létezését és munkáját, amely a közösség érdekében megfékezi, letöri "az időnként felülkerekedő rosszabbik énünket" – közölte.

Ennek a csak látszólag elvont vitának az egyik gyakorlati következménye – folytatta –, hogy akik a közösségi érdeket és a védelmező jogszabályokat az egyén szükségtelen korlátainak tartják, azok általában támogatják a migrációt, a kábítószer-liberalizálást, az áldozatok helyett a bűnözők jogait részesítik előnyben, a gyermek természetes nembeli identitásának erősítése helyett inkább gyengítenék azt, és a fegyveres testületek munkáját is inkább korlátozni akarják.

"Mi azonban, a vita másik résztvevői az egyén és a közösség egyensúlyának vagyunk a hívei. Számunkra a közösségeink, például a család és a nemzet, nem nyűgöt, nem korlátot, hanem a jó és szép élet lehetőségét jelentik" – mondta a miniszterelnök, kijelentve: "az idő is minket igazol" ebben a vitában.

Orbán Viktor kiemelte:

a 100 éves rendőrség egykori és mai tagjait a szolgálatban való helytállás köti össze.

Megjegyezte ugyanakkor azt is: nincs olyan 100 év a magyar történelemben, amelynek minden pillanatára büszkének lehet lenni, és nincs olyan szakma sem – különösen nem az állami szolgálat világában –, amelynek erkölcsi tartását ne próbálta volna meg ez a 100 év. Ez alól a rendőrség sem kivétel, erről személyes élményei is vannak az évtizedekkel ezelőtti antikommunista ellenállás rendőri eljárás alá vont résztvevőjeként – fűzte hozzá.

A miniszterelnök hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a "sötét tónusok" és "kétes időszakok" sem írják felül azt az alapvető tény, miszerint a magyar rendőrség és a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták a helyüket, és ma büszkén vallhatják magukat egy nagyszerű, nemzeti teljesítményt nyújtó testület tagjainak.

Arról is beszélt, hogy a kormány értékeli és anyagilag kiemelkedő helyen akarja elismerni a rendőrök munkáját, noha ő is tudja, hogy itt még akad tennivaló, de nem a szándék hiányzik.

Orbán Viktor végül hangsúlyozta: a rendőrök munkája nemcsak belföldön fontos, tevékenységük komoly szerepet játszik a nemzetközi életben is.

A mai felbolydult világban a rend, a rendezettség, a biztonság különösen értékes "portékává" vált, és az árfolyamuk még emelkedni is fog – mondta. Hozzátette: Magyarország mára kivívott erős világgazdasági és diplomáciai pozíciói annak is köszönhetőek, hogy az ország rendezett és biztonságos körülmények között működhet, a gazdaság pedig ilyen körülmények között teljesíthet.

Ez is oka, hogy a rendőrök minden nap tapasztalhatják a magyar emberek bizalmát – zárta szavait a kormányfő.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
"értéknek és tiszteletre méltó tettnek tartja, ha valaki képes önző hajlamait a közösségi érdek alá rendelni, "önuralmat mutatni gátlástalanság helyett, alázatot a féktelenség helyett". mondta O.V., és nem szakadt rá a mennyezet! Igaz, őrá ezek a tulajdonságok nem jellemzőek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@kereső: Akkor miért rágalmazol, téped itt a szád, kiadod magad, örülj, hogy élhetsz! - még. :)
Lepényleső
...mondja az,és társai akik rendre követik el a törvénytelenséget,aztán hozzáírják az új törvényeket,amit
újra és újra folyamatosan megszegnek,majd az emberek szemébe szemrebbenés nélkül nevetnek?
(Példamutatóan a Kossuth téren a rendőrök által felállított kordonokat olyan szépen,rendben rugdalta szét,
hogy azoknak öröm volt nézni alacsonyan szálló reptét? S rendben lezajlottak a tv székház egykori gyújtogatásai,
aztán rendben lezajlottak hűbéresei esténként megtartott,általuk békésnek mondott tüntetései? Ahol rendben
"bitóval" jelentek meg,hogy a rendőri kordon mögé beérjenek rendre annak ütései? S a kiskörúton rendben
lehetett hallani,amikor a T-34 motorja elkezdett dübörögni,aztán a tömegben a tank megindulni?
Hasonló rendet lehet neki és társainak is kívánni?)
kereső
@verőce21: Kösz, hála az égnek az még nem rajtatok múlik, hogy élek-e, vagy halok Orbánscheggszáj.
Lepényleső
A szabadság viszont nem a rend,hanem az eszmék forradalma,- amitől cirka tíz éve el vagyunk tiltva?
Eladott Ország
Szerintem meg a rend nem a szabadság alapja. A törvények igen, mármint olyan országokban, ahol az egypárti diktatúra nem gyurmázik kedve szerint vele. Ahogy nálunk szokás. Aztán meg hogy fogja megfékezni őokossága a migránsokat? Személyesen vagy viszi magával a szemmel láthatóan kigyúrt Pintér Sándort is? Mert ahogy nézem a rendőrök nem annyira állnak rendelkezésre, ha így haladunk.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p350x350/88369619_2547517282025766_5927839511760338944_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=9Kf8nuo8e5kAX9LeKfq&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=6&oh=5777e21731bb9c748213601ba18c86aa&oe=5E8F2E54
Segítek kiszámolni mennyi az annyi, hátha idetéved néhány hithű fideszes. A bruttó 210 600 forint nettóban 140.049 forintot jelent (ha nincs gyerek vagy már felnőtt), a 231 706 nettója pedig 154 084 kemény magyar forint. Tényleg vonzó életpálya, szó se róla. Nade haladjunk tovább Orbán Viktor csavarintos esze járása nyomvonalán, aki valószínűleg többet keres havonta, mint egy rendőr. És akkor a rokonság még szóba sem került. Sőtpláne! Jut eszembe, egy focista mennyivel többet keres, mint egy rendőr. Ott talán még az érettségi sem feltétel, nem kell bebiflázni mindenféle törvényeket, sőt, pocizni sem kell tudni. Na, már hülyülök. Nem pocizni (a halálom a pocakos tábornok), focizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.