Egyenlőbb és biztonságosabb Magyarországot kíván nőnap alkalmából a Liberális Párt, akik közleményükben a nők lesújtó helyzetére hívják fel a figyelmet.

Orbán politikájától féltik a nőket a liberálisok

Nőnap alkalmából azt kívánjuk, hogy Magyarország következő kormánya érdemi javulást érjen el azokban a szomorú statisztikákban és számokban, amely az Orbán-kabinet macsó politikájának az eredménye

- írják.

A párt közleményében ezeket a statisztikákat emeli ki:

1. Az Fidesz-kormányban 12 férfira összesen 2 nő jut.

2. A Orbán-kormány családügyi kabinetjében mindössze egyetlen nővel szemben hat férfi van. Az egyetlen nőre a titkári feladatokat osztották.

3. A magyar parlamentben a nők aránya alig több, mint 10 százalék.

4. A Világgazdasági Fórum jelentése szerint nálunk a második legnagyobb a férfiak és a nők közötti egyenlőtlenség a kelet-európai és közép-ázsiai régióban. Magyarországnál csak Tádzsikisztánban rosszabb a nők helyzete.

5. Magyarországon a hiányos törvényi védelem következtében minden héten meghal egy nő bántalmazás miatt.

6. Egy magyar nő egy magyar férfinél 10 százalékkal kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért. Ezt úgyis lefordíthatnánk, hogy több mint egy hónapot ingyen dolgoznak a nők a munkahelyükön.

Mint írják:

A Liberálisok azért küzdenek a nők jogaiért, mert az egyenlő méltóság és az egyenlő bánásmód elve minden nőt megillet. Ennek megfelelően kell szervezni a társadalmat és az intézményrendszereket. A következő generációk akkor lesznek boldogok, ha édesanyáik is azok. Ehhez a jogegyenlőség csak a nulladik feltétel.

Közben természetesen Orbán Viktor is megosztotta saját, szűkszavúbb nőnapi köszöntését, melyben Margaret Thatcher brit politikustól idézett.

Forrás: MTI

Illusztráció: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bizony! Vannak már "liberálisan" lenyulható kedvezményeik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.