Napi 30-40 alkalommal hívják a mentőket koronagyanús esetekhez. Leggyakrabban a fővárosban, ahol a hétvégén az is extra feladatot adott, hogy a fertőzött iráni diákot és társait a Szent László Kórházba szállítsák.

Magyarországon még csak egyedi megbetegedéseket regisztráltak, továbbra is hét fertőzöttről tudnak: négy iráni, egy brit és két magyar állampolgárról. Állapotuk Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint kielégítő, egyedül egy idősebb magyar, más alapbetegségekkel küzdő férfi szorul intenzív ellátásra.

Bár Magyarországon még nem súlyos a koronavírus-helyzet, az ellátórendszer felkészítése gőzerővel folyik. Pénteken délután alig néhány óra alatt szabadítottak fel mintegy 145 ágyat a Dél-pesti Centrumkórház járvány-telephelyén. Ezeket egyelőre a karanténba helyezett emberek elszállásolására használják. Négy és este nyolc között a Szent László kórház C10, C11-es épületéből mintegy 36 beteget szállítottak át hat fővárosi és egy vidéki ellátóhelyre. Egy szemtanú szerint az orvosoknak, ápolóknak késő estig benn kellett maradniuk, hogy segédkezzenek a gasztroenterológia, a belgyógyászat és az orr-fül-gégészet betegeinek az átszállításában. Mint mondta: egymás után érkeztek a mentők, összesen mintegy 15 autóval végezték a feladatot. Úgy tudjuk a fogadó intézmények maguk nyilatkozhattak arról, hogy hol, hány beteget tudnak gond nélkül átvenni.

(Népszava)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.