Múlt pénteken történt az eset, de most került napvilágra.

Többen rosszul lettek Budapest közepén, karanténba akartak menni, aztán mégis otthon maradtak

Múlt pénteken, március 6-án „a Corvin Sétányon található társasházakból több lakó jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), hogy bizonytalanok az egészségi állapotukat illetően, ezért önkéntesen karanténba kívánnak vonulni”.

Ezt írja az ott élő bérlőknek és tulajdonosoknak szóló, angol-magyar nyelvű tájékoztató, amit a liftben és a lakása bejárati ajtaján fotózott le egy olvasónk. A papír szerint ezután érkezett egy jármű, amivel elszállították volna az érintetteket, de „az NNK munkatársaival történt konzultációt követően a személyek az elzárkózást (otthoni karantént) választották az NNK felügyelete mellett a központi karanténba vonulás helyett”.

Ezen kívül még arról írnak, hogy naponta fertőtlenítik a lépcsőházat.

Forrás: 444

Kép: Google Maps

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
@Pálinkás Pál: Arról nem szól az írás, hogy tesztelték-e őket. Nagyon úgy néz ki, hogy nem. Magyarországon sokkal kevesebb teszt készül mint máshol, ergo jobbak a statisztikák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A Szent László Kórházban 17 intenzív ágy és további 20 lélegeztetőgép áll rendelkezésre. Utóbbiak mintegy tartalékként.
Ugyanakkor a koronavírusos betegek kb. 15 százaléka súlyos beteg lesz, akik intenzív kezelésre, de minimum lélegeztetőgépre szorulnak. Ez pedig azt jelenti, hogy az Infektológiai Központ kapacitása kb. 250 fertőzöttig elég.
Hiába kért vírustesztet egy Kínából hazatérő nő, pedig betegnek érezte magát
ellenzek.net/belfold/hiaba-kert-virustesztet-egy-kinabol-hazatero-no-pedig-betegnek-erezte-magat/
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Ez kökemény hiszti...most van téma amit fenn lehet tartani,és nem foglalkozunk mással!!! Holott itthon a közel 10 millió emberből van 5...azaz5 fertőzött...röhejes ami történik!!!
emerencia
@Pálinkás Pál: Arról nem szól az írás, hogy tesztelték-e őket. Nagyon úgy néz ki, hogy nem. Magyarországon sokkal kevesebb teszt készül mint máshol, ergo jobbak a statisztikák.
Nessy
@emerencia: Azt hiszem mára 9 beteget regisztráltak. Attól függ a következő napok beteg száma, hol, mennyi emberrel érintkeztek a már fertőzöttek. Ez nem hiszti, hanem tények. Jó, most arra is jó, hogy ne tüntessenek a NAT ellen, sőt semmi ellen, mindenki maradjon otthon.
Kivéve a sporteseményeket, koncerteket! Na, erre nincs mit reagálni!
Pálinkás Pál
@Nessy: Látom azért érted amit mondok...uram atyám...9 ember egy 10 millás országban...
Jozefina
@Eladott Ország: és akkor még hol vannak a nem korona vírusus betegek???
Málna
@Nessy: Dehát nincs karantén, mehetsz, ahova akarsz, akár tüntetni is. Az államilag szervezett ünnepségek maradnak el, teljesen érthetően.
Málna
@Pálinkás Pál: Ebben a pillanatban kilenc, amiről tudunk. Ebből akár több ezer is lehet még.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: az olaszoknál is 9 fertözöttel kezdödött,most szombaton már több mint 130 halott! vannak dógok amiket nem volna szabad bagatellizálni...
Nessy
@Pálinkás Pál: Tőlünk függ, lesz e még több!
csak úgy....
@Málna: a sportesemények sem maradnak el,akkor miért nem "tüntikézhetnek" ?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: No akkor ugorj csak neki...130 milyen korú??? 60 milliós ország ..és egy adat a csak ma elhunytakról...
Halálozások Mai napon
969
Változások minden 51.624 sec.
a link ahol percre követheted...nepesseg.population.city/olaszorszag/
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Ergó a mai napon eddig 7-szer annyian haltak meg másba ,mint eddig a koronába!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: irigylem az optimizmusodat..., te hány éves ,hogy védve érzed magad?
emerencia
A tegnapi nőnapon bevezettem a lábpuszit. A legtöbb férfi jót nevetett rajta, de a nőtársaim csak hisztinek tekintették. Az utóbbi napokban beszélgettem klf. korú és végzettségű fiatallal. A legtöbben nem félnek mert meg vannak győződve, hogy fertőzés esetén megússzák egy kis megfázással. Az idősebbek közül is nagyon sokan jártak olyan iskolába anno, ahol nem tanítottak biológiát. Ők sem félnek pedig hatvan felett az olasz példa alapján jóval többen halnak bele a koronavírus fertőzésbe mint fiatalabban. Tegnap a munkahelyemen egy nagydarab férfi csúnyán rám köhögött, se zsebkendőt sem a könyökét nem használta. Egyesek az ember képébe dumálnak. Hiába próbálok tőlük legalább egy méter távolságot tartani, utánam jönnek. Ha rájuk szólok, az állásommal játszom. (Csak kedvesen szabad kommunikálnunk.) Szabadnapon megtehetem, hogy távolságot tartsak másoktól, ha nagyon muszáj elmenni valahova de a munkahelyemen nem.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: vazze...ti egy dolgot nem értetek nem olyan veszélyes mint a rendes influenza,mert tized annyira sem fertőz...és jóformán csak az aggokra nézve végzetes!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: akkor mesélj nekünk pali ha te szakember .
Pálinkás Pál
@csak úgy...: nem mesélek,mert felesleges...a számok beszélnek..és bármilyen kegyetlenek is...általában az aggkorúakra halálos...becslések szerint az ismert esetek kb ötszörösét hordták ki fiatalabbak lábon...mert még annyira sem lettek rosszul,hogy orvoshoz forduljanak...Jut eszembe Svájcot elkerüli a vírus?? mert onnan nem olvasok ilyen hisztit...esetleg ott normális politikusok vannak...?
De mostantól nem érdekel a dolog...mindenki úgy fél a járványtól ahogy akar!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: visszatérünk még erre, majd meglátod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.