A Vígszínház elszerződött tagjainak nyilatkozata alátámasztja mindazt, amit sejteni lehetett: a tömeges felmondás, távozás oka egyértelműen Eszenyi Enikő viselkedése.

Kedden megjelent a sajtóban, hogy a mérgező légkör miatt többen is elmentek a a Vígszínházból. Erről többek között Fenyves Lili mesélt:

Vígszínházban töltött fél évem alatt napi szinten tapasztaltam vagy voltam szemtanúja abúzusnak, a toxikus légkör által kialakult pszichikai nyomás következtében magam is öt kilót fogytam, illetve a kirúgásomat megelőző próbán pánikrohamom volt. Ezt a beteges légkört nagyrészt az igazgatónő viselkedése váltja ki.

Fenyves Lili mellett még három ember nyilatkozott a 24.hu-nak név nélkül a Vígszínházban uralkodó hangulatról, miután az oldalon megjelent az Eszenyi Enikővel készült interjú, aki ismét pályázik az igazgatói pozícióra. Több egykori alkalmazot névvel vagy név nélkül megerősítették, hogy a verbális erőszak, a nyilvános megalázás és a „felülrendezés” régóta a Vígszínház vezetői kultúrájának részét képezi. Eszenyi Enikő a tömeges távozásra csak annyit mondott korábban:

A fluktuáció minden munkahelyen természetes.

Kedd este a Vígszínház elszerződött társulati tagjai egy nyilatkozatot juttatak el az Színház Online-hoz, amelyet teljes egészében közlünk:

„Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal.

Azért hozzuk nyilvánosságra ezt a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésünkre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalatainkat, panaszainkat kivizsgálták volna. Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

Eredeti aláírók:

Bata Éva

Harkányi Endre

Herczeg Adrienn

Hevér Gábor

Járó Zsuzsa

Kerekes József

Kovács Patrícia

Lengyel Tamás

Mészáros Máté

Molnár Áron

Péter Kata

Réti Adrienn

Stohl András

Telekes Péter

Tornyi Ildikó

Csatlakoztak még:

régi vígszínháziak:

Egyed Móni – rendezőasszisztens

Varga Vanda – videószerkesztő

szimpatizánsok:

Fejes Attila

Kartali Judit

Salamon Gábor”

Címlapkép: Facebook/ Eszenyi Enikő

(24.hu, nlc.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
@Shikari: Hát ez meg hogy jön ide,maga futóbolond? Eszenyit már évek óta támadják,most az igazgató választás előtt nem meglepő,hogy felhabosították a témát.Egy főnököt sokan utálnak,vagy szeretnek.Ennyi..Fogalmam sincs,hogy valóban agresszív volt e ,lehet hogy verte is a színészeket,éheztette és veszett kutyákat eresztett rájuk.Ha mondjuk maga látta volna a Vígszínházban a "Revizort",vagy az Alföldi rendezte "Mefisztót",akkor biztosan nem írna ekkora,bár magánál megszokott baromságokat.Ezeknél a daraboknál gúnyosabb,maró bírálatát a jelenlegi hatalomnak én még színházban nem láttam.Az egy másik dolog,hogy a színházi szakma nem seggnyaló része elvárta volna a jelenlétét a tüntetésen,de nem ők támadják,hanem a színészei!!!Érti,a volt és jelenlegi színészei,akik maga szerint mind libsik??!!!.Legalább olvassa el a listát.Nyugodjon le,nem a liberálisok politikai támadásáról van szó,bár maga azonnal harsogja a marhaságait a liberálfasiszta...stb mániájáról!!! Elképesztő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Nem kell az összeBedézett, Bayerozott vazelinod kösz! Látom nehezen bírtad ki, hogy ne használd a monitorod mellé tűzött kis központi listádat. Ügyes voltál, nem lehetett könnyű 2 év után új szavak használni:))))
surdilloFUJT
@Shikari: Vedd magadhoz!!!Különben meg csinálj magadnak kistesót!!!
Yoda69
Ezt azért nehéz a fluktuaciora fogni.
SystemError
@surdilloFUJT: Figyelj eddig sem voltál túl férfias jelenség. Nem vagyok meglepve a homoerotikus vágyaidbon. Hivd kis kancsót @Durbincs: ő szereti a fojtogatós szexet is. Egy hullámhosszon lennétek és a vazelinodra is szó nélkül rámenne. Te boldog lehetnél végre és nem menne ez baszatlan ideges kis majom parádézás már.
surdilloFUJT
@Shikari: @SystemError: Csináljatok magatoknak kistestvért,többször is idióta agymosott fidesscsicskák!!!Nyaljatok tovább 1000-el a vezírnek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.