Vádat emeltek egy prostituált meggyilkolása miatt egy szabolcsi férfi ellen.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint 2018-ban megölt egy prostituáltat, pár nap múlva pedig egy rablás során életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, az ügyészség nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a 40-es éveiben járó vádlott 2017 elején elvesztette az állását, anyagi gondokkal küszködött, ezt azonban titkolta a vele élő édesapja elől. Naponta elindult otthonról, mintha munkába menne, ilyenkor a megyében autózott, gépkocsijában olvasgatott és több prostituált szolgáltatását is igénybe vette.

A férfi 2018. november 16-án az egyik kisvárdai áruház parkolójában leszólított egy prostituáltat, majd autóval egy közeli földútra mentek.

Vitatkozni kezdtek, ekkor a vádlott egy konyhakéssel többször mellkason és fejen szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt.

Elvette a nő pénzét, a holttestét fóliába csomagolva az autó csomagtartójába tette és a lakására vitte.

A rendőrök tíz nap múlva találták meg a holttestet a csomagtartóban.

Martossy György kitért arra: a vádlott 2018. november 22-én az egyik nyíregyházi ruházati butikból akart pénzt szerezni. Egy engedély nélkül tartott pisztollyal leütötte az eladót, késével pedig többször megszúrta a nő hasát és combját. Ekkor ért a bolt elé egy férfi, aki a kirakatot verve elriasztotta a támadót.

A vádlottat másnap a lakásán fogták el, őrizetbe vették, majd letartóztatták. Az eladónő életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg, gyógyulása két hónapig tartott – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.