A bölcsődék, óvodák, a köz- és felsőoktatási intézmények azonnali bezárását követelte egy komoly koronavírus-járvány kialakulásának megakadályozása érdekében keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: az ügyben felállított operatív törzsnek kellene döntenie arról, mikor nyithatnak ki ismét ezek az intézmények, hangsúlyozva, "minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy nagyobb járvány ne alakulhasson ki Magyarországon".

Arra a kérdésre, mit tegyenek azok a szülők, akik nem tudják elhelyezni napközben gyerekeiket, a jobbikos politikus azt mondta, "a kormánynak helyt kell állnia egy ilyen helyzetben, segítenie kell az állampolgárokat", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy fizetett távollétet adnak ilyen esetekre.

Jelezte: pártja azt is követeli, hogy – más országok gyakorlatához hasonlóan – legyenek kötelesek kéthetes otthoni karanténba vonulni az Olaszországból érkezőknek, a kormányzat fokozza a közúti fuvarozók ellenőrzését, valamint állítsák le a Kínába induló és onnan érkező repülőjáratokat.

Egyben felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a lakosság megnyugtatása és a magyar emberek biztonságának érdekében mentse fel tisztségéből "a járvány elleni védekezés irányítására alkalmatlan" Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

POM-POM
... mert szerintük otthon maradna az a sok gyerek?! Fenét! Csak az utcagyerekek száma szaporodna!!! Szülők a munkahelyen... Ki felügyelne rájuk? A kopasz drogárúsok???
ómió
Átmentek operatív törzsbe az efftársak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.