Az operatív törzs mai ülését követő sajtótájékoztatón új intézkedéseket jelentettek be az illetékesek. Arra kérik az óvodákat, iskolákat, hogy ne rendezzék meg a március 15-i ünnepségeket.

A hazai schengeni határátkelőkön szűrni fogják az Olaszországból érkezőket

– hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján, valamint azt is közölték, hogy az iskolák ne tartsanak ünnepi rendezvényeket.

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője elmondta, hogy 12-re emelkedett a betegek száma. Szlovákiában 7, Lengyelországban 18, míg Csehországban 40 beteg van. Ausztriában 107 beteg van, míg Szlovéniában 25 – tette hozzá. Közel 16 ezer megbetegedés van Európában. Folyik az ügyeleti központban a levelek és a telefonok megválaszolása. Eddig több mint kétezer levél és ötezernél több telefonhívás érkezett – tette hozzá.

Az olaszországi intézkedésekről azt mondta, tervek szerint a hazai schengeni határátkelőkön szűrni fogják az Olaszországból érkezőket.

Azt kérik, 14 napig maradjanak otthoni karanténban, aki Olaszországból tér haza.

Az operatív törzs a sportrendezvényekkel kapcsolatban elkészítette a terveit, és azt továbbította a kormánynak.

Ne szervezzenek az iskolák és óvodák ünnepi rendezvényeket

- mondta Lakatos Tibor.

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy jelenleg 12 megbetegedés van Magyarországon, mindhárom új beteg iráni diák, és az első eset felfedezett kontaktja.

Újságírói kérdésre válaszolva szóba kerültek a szomszédos országok korlátozó intézkedései, az iskola és óvoda bezárások is. Ezzel kapcsolatban közölték, ha úgy látják, szükségesek, elrendelik őket. Elhangzott, hogy ezekben az országokban jóval nagyobb számban vannak ott fertőzöttek,

de ha szükség lesz az iskolák, óvodák bezárására, meg fogják ezt lépni.

Egyelőre erre még nincs szükség, már csak azért sem, mert azokban az országokban, ahol már kihirdették, jelen állás szerint több a fertőzött – mondta el újságírói kérdésre Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője.

A sajtótájékoztatót az Index közvetítette: 

Forrás: Origo, Blikk, Index

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Feltűnő, hogy VILÁGJÁRVÁNY idején a sajtó munkatársai szájból szájba kapják a mikrofont.
.
Kontakt ide, vagy oda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: A cirkuszt az indokolja, hogy cirkusz nélkül valószínűleg mindenki elkapná a koronát és nem csak a viktor. Mert ő előbb utóbb elkapja az bizonyos, iszen magyarországon balfaszok laknak.

Megkérdezhetem szüleid hány évesek? Egyébként nem kell belekeverni V.Iktor hülyeségeit, mert láthatóan ez globális probléma. Nem akarod megérteni, hogy a koronás legalább egy nagyságrenddel nagyobb hatékonyságú mint az influenza.

www.msn.com/hu-hu/hirek/belföld/veszélyhelyzetet-rendelt-el-a-kormány/ar-BB112iAW

"az új vírus esetén egy nagyságrenddel magasabb a várható halálozás" Cirkusszal.

Cirkusz nélkül a népesség tíz százalékát is elérheti a halálozás, ez magyarországon uszkve 1 millió ember. Kevesled?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: A 13 ember tükrében ,aki fertőzött...ráadásul még nem is mind magyar...kicsit túlzó amit állítasz...Kínában javul a helyzet...Vuhanban kezd helyreállni a rend...és te állandóan a járványon lovagolsz,holott elismertem hogy van...csak nem kéne ekkora felhajtás!!! /most itthonról beszélek/...ugyanakkor...az egyetemeket bezárjuk, de az iskolákat nem,mert ők nem olyan veszélyeztetettek...holott egy végző gimis,meg egy gólya között jó esetben még fél év sincs...hogy is van ez???ha az operatív törzs szerint,meg szerinted ennyire veszélyes,nem a gyerekeket kéne először óvni??? de nem suliba lehet nyugodtan menni,egyetemre nem...na ne röhögtess!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ok, Kínában javulni látszik a helyzet. Mit gondolsz mi lenne ott cirkusz nélkül?

Nalátod, pont ezért kell a cirkusz. A viktorék botladozását kérlek ne velem tárgyald meg. Amiről én írok neked az a globális helyzet, nagyon, nagyonis indokolt a cirkusz, mert enélkül mindenki elkapja a vírust. Ezt érted?

Igen, egymillió halott magyar, jól értetted, cirkusz nélkül. Már így is késésben vagyunk. Ha nem engedték volna ide az arabokat terrorizmust tanulni, akkor most az a 13 se lenne. De az egyetemeken pár száz dollárért az annyukat is eladnák, mert az idegennyelvű oktatás némi pénzt hoz a házhoz. De nem az idegennyelvű oktatás az alapvető probléma, hanem az arabok nevelgetése. Mert nekik csak gyaur kutyák leszünk, vagy unk.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Ezzel egyet is értek...de akkor véletlenül sem játszik bele a dologba hogy így minden érintett ország a határrol visszaverheti következmények nélkül a sivatagi cigányokat...és mondhat bárki bármit...megnézed az elhalálozottak átlag életkorát...és magad levonod a következtetéseket... most arról nem is beszélek hogy az eddig megfertőzödettek öt-hatszorosa kihordta lábon ,tünetmentesen...orvosi becslések szerint...igaz ők nem aggok voltak...de tudod mit..a dolog ettől kezdve nem érdekel...mindenki úgy éli túl ahogy akarja...ha lecsengett ,majd megbeszéljük a dolgokat!!!:)
Málna
@Mirabilis: Tudok róla, olvasom a híreket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.