A férfi több mint húszéves bűnökért állhat bíróság elé.

Fegyverrel ütlegelt és megerőszakolt egy nyolc hónapos terhes nőt – Budapesten kapták el a háborús bűnöst

Ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyezett egy szerb férfit az 1999-es koszovói háború idején elkövetett háborús bűnök gyanúja miatt kedden a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi ellen a koszovói hatóságok adtak ki elfogatóparancsot; a civil lakosság ellen elkövetett háborús bűncselekmény miatti eljárás lefolytatása érdekében keresik őt.

A férfi a gyanú szerint 1999 júniusában Vidanje faluban automata fegyver tusával megütött egy nyolc hónapos terhes nőt, majd megerőszakolta – olvasható a közleményben.

A törvényszék azt közölte: a szerb férfi nem járult hozzá az egyszerűsített kiadásához, ezért a kiadatás feltételeinek fennállásáról a bíróság a teljes kiadatási kérelem beérkezése után tud majd csak dönteni. Az iratok beérkezéséig, illetve negyven napra a bíróság elrendelte a terhelt ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék a tárgyaláson kizárólag azt vizsgálta, hogy a meglévő információk szerint van-e akadálya a kiadatásnak, illetve az ideiglenes kiadatási letartóztatás elrendelésének – írták, jelezve, hogy a végzés végleges.

Forrás: Blikk

Illusztráció: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Pedig az ilyenek kebel barátai a kipcsákoknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@jesz: 18.42: Bocs, de a háború felmentést ad(hat) ennek az ""úriembernek""? Vagy a terhesség enyhítő körülmény? TerhesEBB már nem lehet? Csúnyán nézett rá a nő vagy nem fogadta a bókjait?
Mi lehet mentség egy ilyennek?
jesz
@namihami: semmi. Ezek a gazemberek különleges kínzásokat találtak ki a nők haálba küldéséhez. Remélem most nem a Genfi egyezmény szerint kerülmbörtönbe..
teuton
Az is megtörtenhet persze, hogy atadjak a szerbeknek, akik 200%ra megigerik, hogy ott börtönbe kerül, a vegen pedig kitüntetik es nemzeti hös lesz. Ez termeszetesen minden ellenszolgalltatas nelkül törtenik, barati gesztuskent, legalabbis hivatalosan igy indokolva. Legfeljebb olaj vagy gaz helyett euro vagy dollar fog folyni "valakinek" az adoparadicsomi szamlajara. Ismerös??? Azeri baltas...
Málna
@namihami: Nem hiszem, hogy azt mondta volna Orbán, hogy ilyet csak a migránsok csinálnak.
fahrenheit451
Minden héten deresre húzni és negyven botütés - az élete végéig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.