Még mindig nincs meg a pénz a fővárosi buszvásárlásra, de a kormány és a városvezetés szerint mindjárt aláírják a szerződést. Csak a BKV nem tud róla.

A kormány még tavaly júliusban úgy döntött, hogy 3,2 milliárd forinttal támogatja a fővárosi közösségi közlekedés autóbusz-járműparkjának cseréjét, csakhogy még mindig nem kötötték meg a támogatási szerződést – írja a Népszava. A lap szerint a BKV egyik vezetője arra panaszkodott: nem tudni, honnan lesznek buszok szeptemberre, amikor a 3-as metró középső szakaszán elkezdődik a lezárás.

A pénz még nem látszik a metrópótló buszokra

A támogatási szerződés megkötésének határideje január vége lett volna. Az ősztől legalább 30 busszal többre lesz szükség, mint amennyivel eddig megoldották a pótlást.

Kiss Ambrus, Budapest gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettese azt állítja: már csak a technikai jellegű egyeztetések maradtak hátra. Hasonlóképpen nyilatkozott Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár is, hozzátéve: reményei szerint napokon belül aláírhatják a szerződést. Ha pedig ez megvan, akkor már utalják is a pénzt.

Cikk- ésc ímlapkép: AFP

(nepszava.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"ne azt nézzétek mit mondok, hanem azt amit teszek!" =)) Látjuk! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.