Legalábbis tanúként ezt vallotta a bíróságon.

Mint ismert, az Origo még tavaly közölt le egy olyan névtelen cikket Donáth Anna momentumos politikusról, EP-képviselőről, amelyben azt állították egy névtelen levélíróra hivatozva, hogy Donáth erőszakoskodott egy fiatal lánnyal és ajánlatot is tett neki – írja a 24.hu.

24.hu: az Origo főszerkesztője sem tudja, ki írta a Donáth Annát lejárató cikket

Fotó: Facebook/Donáth Anna

Donáth beperelte a lapot, a bíróság helyreigazításra kötelezte őket, mire a lap úgy felelt, hogy ők csak a Ripost cikkét szemlézték. 

"A bulvárlap újságírója viszont csak arról számolt be a tárgyaláson, hogy beszélt az állítólagos levélíróval, aki zaklatással vádolta meg Donáthot, ám nem győződött meg a vádak valóságtartalmáról"

- olvasható a 24.hu cikkében.

Donáth Anna azonban magánvádas feljelentést is tett becsületsértés miatt, ami kapcsán Gábor Lászlót, az Origo, és Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét is tanúként idézte be a bíróság – bár ez nem vezetett sok eredményre.

A Budapesti II. és III. kerületi bíróság azonban megszüntette az ügyben az eljárást, a végzés indoklásából az derült ki, hogy 

"Gábor László tanúként azt vallotta a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni."

Ráadásul a rendőrség adatgyűjtése sem vezetett eredményre az ismeretlen tettessel szemben.

Donáth Anna a 24.hu-nak a következőképp kommentálta az ügyet:

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell: az Origo nemcsak hogy nem valódi sajtótermék, de nem is tartja magát annak. Egy olyan lappá züllött, ahol a főszerkesztő állítása szerint semmit nem tud az általa vezetett portál ügyeiről, és fél év is kevés volt ahhoz, hogy utánajárjon olyan alapvető információknak, minthogy ki a lejáratócikk szerzője.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: a tekintetes pedig megszüntetés helyett a derék főszerkit hamis tanúzásért perbe kellett volna fogja! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
az emlékezetkieséses, hülye föszerkesztöket miért nem küldik rokkantnyugdíjba?
csak úgy....
ez a lejáratósdi a foci után a fidesz második kedvenc sportja..
sokanvagyunk
Megáll az eszem! A büntit az Origónak - ha egyáltalán mint bejegyzett cég működik - kell kiszabni, azt hogy ők házon belül kivel hogyan járnak el (lehet hogy a takarítónő a hibás?), legyen az ő dolguk.
nezelodo
@Macskaszem: Na igen a Simlicska is a pofánkba röhögött, amikor a székház árát bedobta a nemzethy család vállalkozásába. Akkor még poénosnak fogták fel sokan, miközben minket néztek hülyének. Azóta nagyipari módszerekkel űzik a lopást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.