A vád szerint a férfi 2019 áprilisában, mechanikai és elektronikai rendszerekkel 400 lóerőre emelt teljesítményű gépkocsival, 50 km/h helyett kb. 145 km/h sebességgel haladt Cegléden, a Kossuth Lajos úton. Két gyalogos ugyanezen az úton keresztben kezdett átkelni, az autó ekkor még legalább 70 méterre volt tőlük. A sebesség túllépése miatt a járművet vezetője nem tudta megállítani és mindkét gyalogost elütötte, akik közül az egyik a helyszínen elhunyt, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a megengedett sebességet jelentősen túllépve elgázolt két gyalogost tavaly áprilisban Cegléden – közölte a Pest megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleményében felidézte: a férfi egy 400 lóerősre átalakított autóval hajtott a ceglédi Kossuth Lajos úton 50 helyett óránkénti 145 kilométeres sebességgel. A sebesség túllépése miatt nem tudta megállítani a járművet és elütött két gyalogost, akik át akartak menni az úton.

Az egyik gyalogos a helyszínen meghalt, a másik súlyosan megsérült.

A sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budakörnyéki Járási Ügyészség.

Az Index hozzáteszi, a négyszáz lóerősre tuningolt autó egy BMW volt, és egy 22 éves férfi vezette. Egy 18 éves lány halt meg, 21 éves barátja pedig súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a balesetet. A Blikk akkori cikke szerint nyílt lábszár-, boka- és lapockatöréssel szállították kórházba.

Forrás: Index, Blikk, MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Műszaki vizsga? Vagy van annyi pénz és összeköttetés?
Mindezekről bővebben a két fiatal (főként a lány) családjának.
Pálinkás Pál
@namihami: No most,ugye tudod hülyeséget kérdezel...chippelni az autót műszakli vizsga után is lehet...meg beletenni a tunning cuccokat is...és ugye abban egyetértünk,nem a kocsi a hibás...
namihami
@Pálinkás Pál: És minden vizsga előtt kiszereli, aztán vissza? Mert ugye ezt Te se gondolod komolyan?
Az tényleg annyira valószinű, mint a nemlefizetett vizsgáztató.
Hol olvastad azt, hogy a kocsi a hibás? Nehogy a következő mondatod már az legyen, hogy egyedül bolyongott a BMW az utcán!?!?! És önmagát tuningolta...
A hülyeségről ennyit.
Pálinkás Pál
@namihami: Látom gőzöd nincs az autótunningolásról...!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Erről az Egyről valóban. Minden egyéb jöhet...
Lepényleső
Na és ha ő is keresztgyerek,megússza mint aki okozta a Dózsa Gy.úti esetet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.