A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát – nyilatkozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán az MTI-nek azt követően, hogy a kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus járvány miatt.

Koronavírus – Semjén: a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét, istentiszteletet!
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy

a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

A miniszterelnök-helyettes közölte: a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Legyél inkább őszinte. Olyan a mise, mint vászontarisznyán a lakat. Fölösleges kockázat az időseknek. Vágónak ilyen téren is igaza van
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ha Orbán lebetegszik mondjuk a koronavírussal, akkor ez az elmebeteg fog kormányozni.
Nem is tudom melyik nagyobb csapás az országra?!
SystemError
@Málna: Tudod azért nem írom le, mert van aki hülye és nem érti. Nyilván azzal türelmes vagyok... Na szerinted miért volt ez a kijelentés március 11.-én aggályos a vírus szempontjából legveszélyeztetettebb korosztály számára, akik a padsorokban a protkojuk között sziszegve köpködik le az előttük állót, miközben énekelnek? Na, miért! Ez a kijelentés már márc 11 is aggályos. persze, ha kiderülne, hogy már jóval előbb is voltak itthon koronás esetek, mint a 2 iráni, akkor aztán sok minden borulna "felelős" intézkedések terén, ami már így is bukó több ponton. Tudom te meg fogod magyarázni valami 2 bites troll bullshiteléssel, hogy miért is cselekedtünk az összes többi ország "pozitív" és szakmailag indokolt mintái ellenére.

Na, miért?:)
csak úgy....
ez a semjén, miböl tartotta el a családját,mielött a viktor kinevezte helyettesnek?
Málna
@SystemError: Nem tudok róla, hogy az összes többi ország pozitív és szakmailag indokolt mintái ellenére cselekedtünk volna...
Nem értem, miért olyan nyomatékos ez a március 11.-e. Akkor már egy hete jelen volt hivatalosan a vírus nálunk, tehát simán fertőzhetett akár az ismert, akár más forrásból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.