A fideszes polgármester javaslata értelmében a piac területéről száműznék a zöldséges és húsos standokat, és „gasztronómiai szolgáltatásokat működtetnék magasabb színvonalon és volumenben”. A Hold utcai csarnokból, azaz a Belvárosi Piacból „food market” lesz, ha a képviselő-testület csütörtökön megszavazza Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármesterének előterjesztését – írja a 24.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Érdekesnek talán érdekes, de egy kicsit sem sajátságos

Már magéban a hírben is van némi pikantéria, de háttér-infókban még több

Ahogy arról a 24.hu beszámol: „Szentgyörgyvölgyi Péternek, az V. kerület fideszes polgármesterének az ötletére: A Hold utcai csarnokból, azaz a Belvárosi Piacból teljes egészében „food market” lesz”.
Nos a dolog kapcsán akadnak bőven elgondolkodni valók. meglátásom szerint kettő is van, ami külön figyelmet is érdemelhetne:
Egyfelől; - ahogy azt a portál is megjegyzi – „2013-ban a Belváros az állami tanyafejlesztési programból is kapott százmilliókat, hogy azzal mozdítsák elő az őstermelői és tanyasi áruk megjelenését a Hold utcában.”. meg kell jegyezzem, hogy a mai polgi elődje és mentora közreműködésének köszönhetően ők nyerték a legtöbbet!
Másfelől; - ezt is említik, de csak odavetve és főleg más céllal – a dologban felmerült Gerendai Károly neve is, mint egy másik projekt „érdeklődője”. Így írnak róla: „aki korábban Óbudán a Kolosy téri piac esetében is hasonló tervekkel próbálkozott, ám ott a III. kerületi önkormányzat Tiborcz István volt üzlettársa, Erdei Bálint cégét választotta ki. ”.
Ami Gerendai nélkül is elég pikáns főleg annak tükrében, hogy: „Az új „food hallnak” az ígéretek szerint tavaly szeptemberben kellett volna indulnia Óbudán, de az épületet azóta sem nyitották meg.”!
Ami meglehetősen távol áll az igazságtól, mármint, hogy még nem nyitott meg, lévén hogy az is vagy negyedik módosított határidő volt, miközben a szerződés szerint vállat réges-régi határidő kötelező jellegű volt, s mindössze egyetlen alkalommal lett volna meghosszabbítható.
Dr plágium
Nem fogjuk sajnálni!
A piac mai formájában nem piac. Nincs zöldséges, hentes, illetve 1-1 van mind kettőből. A választék nulla. Az őstermelők által árult méregdrága szar minőséget nem vesszük meg.
Sok a kifőzde, mert ugye itt vannak a bankok, és jönnek a turisták...de a piac mellett sok az étterem is egymás hegyén hátán. A közelben nincs zöldséges és hentes sem. Marad az Aldi, vagy utazhatunk a Lehelre, Nagycsarnokba.
A régi piac hiányzik. Ami még Rogán előtt volt. Nem volt ilyen csicsás viszont ismertük a paraszt néniket akik valóban a saját termésüket hozták.
Most meg "food market" lesz? Sok sikert hozzá, nem fognak megélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.