Csökkenhet az idei nyugdíjprémium nagysága vagy el is maradhat a kifizetése, de a novemberre várt nyugdíjkiegészítésre sor kerülhet az előrejelzések szerint.

Az öregségi nyugdíjak átlagos összege 142 329 forint volt 2020 februárjában, ellátást 2 050 489-en kaptak – tudta meg a Világgazdaság a Magyar Államkincstártól.

A nyugellátásban 2 166 547-en részesültek, átlagosan 137 863 forinttal.

Az államkincstár adatai szerint februárban 292 milliárd forintot költött az állam öregségi nyugdíjra, nyugellátásra pedig 299 milliárd forintot.

Rossz hírre készülhetnek a nyugdíjasok

Alapesetben a nyugdíjba vonulókkal az átlagos nyugdíj és a nyugdíjasok száma is nő, így az ellátásra fordítandó összeg is, de a koronavírus – ahogyan minden más szektorra – erre a területre is hatással lehet.

Emiatt nem zárható ki, hogy megtörik a megszokott trend, ami elsősorban az utóbbi évekre jellemző nyugdíjprémium csökkenését eredményezheti.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

153 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Az infláció már most sokkal nagyobb a múlt évi tervezettnél, az alapvető élelmiszerek árát drasztikusan megemelték! Mindig a nyugdíjasokon takarékoskodik a kormány? A saját fizetésüket miért nem csökkentik le?! Annak a felemelésekor, az urak már tudhatták, hallhatták, hogy ez a járvány elkerülhetetlen lesz! Azzal többet tudnának megspórolni a turizmus veszteségeinek kárpótlására! :((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@bence: Még mindig fortyog a szar a "különleges anyagból gyúrt" személyedből, bence efftárs? És ezt egy-egy Internacionálé eléneklése után még mindig a másikra hazudnád, bence efftárs? Nem vagy még túl fáradt? Fortyanhatnál még párat!
Eladott Ország
@ómió: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
ómió
@Eladott Ország: Amikor lehúzták, te valahogy fennakadhattál! Sok efftársaddal együtt!
ómió
@Eladott Ország: Sokan vagyunk, akik már túlléptünk a magadfajták fortyogáson maximalizált kommunikációján! Nem vetted még észre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.