Csökkenhet az idei nyugdíjprémium nagysága vagy el is maradhat a kifizetése, de a novemberre várt nyugdíjkiegészítésre sor kerülhet az előrejelzések szerint.

Az öregségi nyugdíjak átlagos összege 142 329 forint volt 2020 februárjában, ellátást 2 050 489-en kaptak – tudta meg a Világgazdaság a Magyar Államkincstártól.

A nyugellátásban 2 166 547-en részesültek, átlagosan 137 863 forinttal.

Az államkincstár adatai szerint februárban 292 milliárd forintot költött az állam öregségi nyugdíjra, nyugellátásra pedig 299 milliárd forintot.

Rossz hírre készülhetnek a nyugdíjasok

Alapesetben a nyugdíjba vonulókkal az átlagos nyugdíj és a nyugdíjasok száma is nő, így az ellátásra fordítandó összeg is, de a koronavírus – ahogyan minden más szektorra – erre a területre is hatással lehet.

Emiatt nem zárható ki, hogy megtörik a megszokott trend, ami elsősorban az utóbbi évekre jellemző nyugdíjprémium csökkenését eredményezheti.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

153 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Az infláció már most sokkal nagyobb a múlt évi tervezettnél, az alapvető élelmiszerek árát drasztikusan megemelték! Mindig a nyugdíjasokon takarékoskodik a kormány? A saját fizetésüket miért nem csökkentik le?! Annak a felemelésekor, az urak már tudhatták, hallhatták, hogy ez a járvány elkerülhetetlen lesz! Azzal többet tudnának megspórolni a turizmus veszteségeinek kárpótlására! :((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Most mindent rá lehet fogni a koronavírusra...
Cicamama55
Az infláció már most sokkal nagyobb a múlt évi tervezettnél, az alapvető élelmiszerek árát drasztikusan megemelték! Mindig a nyugdíjasokon takarékoskodik a kormány? A saját fizetésüket miért nem csökkentik le?! Annak a felemelésekor, az urak már tudhatták, hallhatták, hogy ez a járvány elkerülhetetlen lesz! Azzal többet tudnának megspórolni a turizmus veszteségeinek kárpótlására! :((((
jesz
@Cicamama55: a hír olvastán mondhatnám: ügyes.. de ez nem így működik. mint annyi helyen, a kormányok szarban vannak. (csak halkan mondom: van olyan ország, ahol a nyugdíjak felét folyósítják, amíg a fertőzés tart..van is lázadás rendesen)
Sámannus
Sajnos a népességfogyásban az időseknek oroszlán része van, kivált képen, hogy a járványok is őket sújtja jobban.
A kormány újból megelőlegezi, hogy jóra ne számítsunk részéről sem. Képzeljük csak el milyen háborút indítottak a korábbi kormányok ellen amikor hasonló bajokat kellett megakadályozni. Bokros, Bajnai Gyurcsány. Most csak négy ötszázalékos visszaeséssel számolnak. Ennél magasabb visszaesés már satuféknek számíthat a gazdaságban.
Most várhatjuk a mi Lyóságos vezetőink milyen intézkedéseket hoznak, amikor nincs a hátuk mögött a lakosság által felhalmozott tőketartalék.
Már most azon ágálnak, hogy ne keltsünk pánikot, legyünk megértőek velük. Milyen aranyosak ugye?
Clavigo
Nem baj vazzzze,,,,kibírják. Csak a parlamentben ülő konda,,aztán a zaranylábú focistáink,,meg a százlábú " közeliek " ne járjanak rosszul. A többieknek meg " boldog karácsonyt" ,,oszt jó napot.
tudode
Az átlagnyugdíjak kevesebbek, mivel a milliós nyuggerek csökkentik az átlagot, mivel őféleségéék megkúrták a nyugdíj limitet, nehogymá rosszúl járjanak ha szakmászhatnak nyugdíjukig!
.
----- Extraprofitot fizet az állam nyugdíj címén azoknak, akik nagyon jól kerestek
.
24.hu/belfold/2020/02/10/nyugdij-extra-magas-nyugdijak-extraprofit/
.
Miközben 28,500-ból is meglehet élni!
Jozefina
Ha a nyugdííjasok és a nép ezt akarja akkor hajrá, he nem ezt akarja akkor is hajrá!!!??
orbán kezét csókolgató vénasszonyfélék ne reménykedjenek abban, hogy külön korházi ellátást kapnak, vagy olcsóbb gyógyszert, élelmiszert, tüzelőanyagot, hogy ne fagyjanak meg,stb!!!??
Nessy
Mindig mi húzzuk a rövidebbet! Azért a kormányzati szférában lesz év végi jutalom, abban biztos vagyok! Különösen Káslernek és álomtitkárainak!!
Nessy
@Jozefina: Pont ez siralmas! Sok kisnyugdíjas pár ezer forintért a lelke üdvét is eladja Orbánnak! Nem veszik észre, hogy a kormány évről évre csökkenti a nyugdíj reál értékét,hogy kilopja a fejük alól a kispárnát!
szegfue
Világos, legyen közteherviselés! Akkor viszont vezessék be a sávos SZJA-t, tehát akinek több a jövedelme magasabb SZJA %-ot fizessen!
1magyar
A nyudgdíjkasszát nem stadionokra kellene elpazarolni, mert akik a nyugdíjasokat felesleges"nek tartják azok is lesznek nyugdíjasok és amit ők képviselnek megtapasztalhatják, sőt a következő generáció, mivel így nevelték, még gonoszabb lesz velük.
szép új világ
@Nessy: Mit vársz tőlük? Csak nézz az értelemtől csillogó szemükbe és mindenre választ kapsz.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/bekemenet132503.jpg
fahrenheit451
A magyar nyugdíjasoknak mindig szar.
Közben rájöttem, hogy miért sietnek annyira a nyugdíjasok. Mivel bármikor meghalhatnak, ezért előtte mindent el akarnak intézni - gyorsan.
Át akartam adni a helyem a villamoson egy nyugdíjasnak, mire azt válaszolta: "Köszönöm, fiam, de nem ülök le, mert sietek."
Egy fiatalnak, aki szapulta a nyugdíjasokat, meg azt mondtam egyszer: "Ők legalább megérték a nyugdíjas kort, te nem biztos, hogy megéred."
kokopelli
@Qqberci: A Magyar Államkincstár gyorsan elküldte a levelet,hogy igazoltassam a "Városházán",hogy még élek!
Nagyon tapintatosak,hogy éppen a Corona Virus garázdálkodásának idejében teszik azt,amikor az év még hosszú!
Mint a cigány Jóska,akinek az a feladata,hogy a Gazsinak megmondja,hogy az apja meghalt!
-Te Gazsi mi az ott az úttesten?
-Szar!
-Na látod az van neked nem apád!
(:-()
Eladott Ország
@kokopelli: Még jó hogy a tanácsházán' nem a halotti anyakönyvi kivonatodat kérték tőled. Amióta a főispáni, vármegyei rendszer kiépült a Budai Várkapitánnyal semmin nem lehet csodálkozni. Borsodban a volt titokminiszter Demeter Ervin a vármegyei főispán, élet és halál ura, az összes többi is fidesz szar.
csetere
@Cicamama55: Bezzeg propagandára van 150 milliárd!
kokopelli
@Eladott Ország: Mivel én külföldre küldetem a pénzemet,azért kell minden évben min. egyszer igazolnom,hogy élek!
Nem bízom a magyar magyar bankrendszerben! Annyi eszük sincsen,hogy halál esetén a számla azonnal zárolt lesz
hónapokra,ergo a kincstár esetleges átutalása "lukra megy"! (;-)) Nem érvényes a Teve utcában,"hogyha isten hivatalt
ad észt is ad hozzá! (;-))
fahrenheit451
@csetere: Gecik!
Nekik csak és kizárólag Magyarország pénze, meg az EU pénze az első.
Emberek, állatok, nők, természet, isten nem számít !!!
A sorrend fontos, hogy megértsék a nők, hogy a fideszes fasiszták olvasatában az állatok után jönnek, Isten meg legvégül.
fahrenheit451
(Ez az utolsó napom a földi pokolban.
Ez őrület!
Te azt hiszed, hogy nem tudom betartani az újévi fogadalmamat, hogy nem írok ide, és sehova máshova soha többé?
Akkor figyeljél...)
fahrenheit451
A készenléti rendőrség foglalkozik, törődik velem.
Anyám meghalt, aztán jött a készenléti rendőrség, akik a szívükön viselik a sorsom.
Mostanában nem jönnek személyesen, ketten, és nem kopogtatnak a korona vírus miatt, de tudom, hogy fontos vagyok nekik.
Én és a készenléti rendőrök egy nagy család vagyunk.
just you & me
ómió
Nyugdíjlenyulás jön? Ja, nem! Azt majd a Böszme!
Eladott Ország
@kokopelli: Bizony egy halál esetén a jogosult jogutód hónapokig nem lát pénzt és a közjegyző is rendesen lehúzza a sápot.
Sőt amíg egy nyugdíjas jogosultság végig fut és pénzt lát a nyugdíjas eltelik minimum fél év. Például ha a nyugdíjas időközben például egyéni vállalkozó is volt a nyugdíjfolyosótó várhat a NAV igazolására míg megérkezik a visszaigazolás.
kokopelli
@Eladott Ország: ezért tartom a pénzemet ill. a havi illetményeimet nem Ft-ban,hanem €-ban és máshol! (;-))
vitriol
@jesz: Nálunk már 9 éve a felét folyósítják az elvárható nyugdíjnak!!!
verőce21
Így kezdődik az a magyarázat, ha minden negyedévben kimarad majd egy hónap...
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:59; Összehasonlító nyugdíjtáblázat:
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82716525_3181766705172284_4943372796370616320_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ohc=1QAf-s-U52oAX9O4yIV&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d959b283b9b4a974053f93302782d973&oe=5EA99EB8
A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. A juttatást tehát az MSZP-SZDSZ kormányzás indította. 2002-es bevezetése idején a Fidesz - és Orbán is - megszavazta az országgyűlésben. A 2006-os kampányban a Gyurcsánnyal szemben vesztésre álló Orbán már 14. havi nyugdíjat ígért, mégis vereséget szenvedett. 2010 óta az Orbán-kormány a valós infláció alatti mértékben növelte csak a nyugdíjat, hét év alatt ezzel több százezer forinttal károsítva meg az idős embereket. Ráadásul nem hogy a 14. havi nyugdíj ígéretét beváltották volna, a 13. havit sem adták vissza soha. És akkor most jöjjenek a tények: a 13. havi nyugdíj megszüntetéséről 2009. május 11-én szavazott a Parlament és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A 13. havi nyugdíjat tehát Bajnai Gordon idején vették el - a gazdasági világválság szorításába és a fidesz azóta se adta, vissza csak szétlopta az országot. Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a Fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkre tették.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/66907951_2131840903604933_3138760742707134464_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=oXQStY1FCUAAX9Ay6UM&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=5252e8c0e91ec2ed8f2082583b1189e8&oe=5E8F3023
Cicamama55
@jesz: Ha a saját,-legalább az ez évi- fizetésemelésük lemondásával kezdik az urak a takarékoskodást, akkor még el is fogadnám a nyugdíjasok megszorításait! De nem! Különben is, fehér ember nem felejt! Lenyúlták a decemberi 0.7 %os emelést is!
bence
@ómió: ! Az van már tíz éve ! Hát elég böszme vagy , hogy csak most veszed észre !
verőce21
Minden Tiszteletem dr. Miniszterelnök úr! Mindig világos érthető tájékoztatást kap a magyar ember!

Büszke lehetne minden magyar, hogy egy ilyen “vezérhangyája” van Magyarországunknak, akinek a magyar emberek érdekei és Magyarország az első! Az Isten tartsa meg nekünk és családjának még sokáig, erőben és egészségben!
staro2
Ráadásul folyamatosan hitelezzük az orbán rezsimet a tényleges infláció és a januári nyugdíjemelés különbözetével.
Amelyik nyugdíjas nem éri meg a kompenzáció időpontját az spórol a tolvajoknak és plusz ellopható összeggel járul hozzá orbán gazdagodásához.
solidedge
A keresztény hitvallás minden nap áthatja a kormányt. Ez is egy megható keresztény cselekedet.Keresem a Bibliában az erre vonatkozó igéket, de nem találom. Feltételezem hogy Orbánéknak van egy általunk nem ismert bővített kiadás.
jesz
@Cicamama55: mi senkit nem zavarunk ...(ma jártam a budaörsi osanban, hihetetlen, de ki volt fosztva) ...úgy, hogy legalább tíz százalékos áremelést láttam az ismertebb élelmiszereknél...na persze sorbaálltam, mert kellett.
ómió
@bence: Azt is mostanra hazudnád, Böszme módra? Pedig 11 évvel ezelőtt lopták el az efftársaid!
ómió
@Eladott Ország: Amit produkálsz, bolsijózsi, ez de genere kreténség, vagy csak képtelen vagy követni a történéseket? Orbán a 14. havi nyugdíjat 2006-ban ígérte, de akkor a Böszme nyert, nem adhatta meg! 2010-ben nem ígért 14. havit, hiszen egy pénzügyi romhalmaz volt az ország, hanem csak a nyugdíjak inflációkövetését, amit be is tart! Semmit nem ellopva, máig is! A 13. havit meg az efftársaid vették el, nem az Orbán! Visszaadni csak az (lenne) képes bármit, aki elvette! Vagy egy efftársnak ez már túl magas?Egyébként a 13. havi nyugdíjat az efftársaid sokaktól kétszer vették el! Nevezetesen 2008. jan. 1. után az új nyugdíjasok nyugdíját Böszme efftársad a nettó kereseteik alapján rendelte el megállapítani, szemben azzal, hogy előtte a bruttó után állapították meg, miáltal 8,5%-os nyugdíjcsökkenést szenvedtek el az érintettek, ami 12-vel ( 1 év az 12 hónap) beszorozva bőven kitesz egyhavi nyugdíjat, amit ezek a nyugdíjasok eleve meg se kaptak! Utána az így lecsökkent nyugdíjuk szerint őket megillető 13. havi nyugdíj intézményét libás efftársatok 2009-ben megszüntette, miáltal így a 13. havi nyugdíjat másodszor is elvették tőlük! Így aztán a nyugdíjasok a bolsi kormánnyal tényleg "nagyon jól jártak"! Így azóta se rabolta őket ki senki! Az a "szétlopta" időszak, meg a "megkárosítás", amit emlegetsz, az ez volt: nemcsak az ország volt padlón a bolsi szétlopástól, hanem a "dolgozók" (fizetés-ellopás, devizahitel), a nyugdíjasok (nyugdíjellopás), az önkormányzatok, de még a cégek nagy része is! És ez még akkor is így van, ha az általatok, bolsik által az állami nyugdíjkasszából kilopott "manyup" pénzeket is a Fideszre próbáljátok hazudni!
verőce21
A maszop kasszába bele, állandóan lopták a MANYUP pénzeket! "Az, meg hogy honnan jöttek a pénzek, jobb, ha nem tudják!"
A 19 db Manyup kassza brókerei úgy játszottak a tőzsdézhető pénzekkel, hogy ugyanarra az instrumentumra ugyanannyi darabbal kötöttek lefelé is, felfelé is. És mindig a vesztes pozíció volt a Manyupé! A nyereségen meg osztoztak, naponta, hetente, mikor hogy...a maszop kassza mindig nyertes volt...
Azért volt 19 féle manyup, hogy ne lássanak rá egymás dolgaira...
(A fegyveres testületeknek szóltak, hogy nem kell kiszállni, minden jó lesz...)
bence
@ómió: ! Azért tartott ilyen sokáig ez a böszme válasz , mert egy böszme fideszest vártál , hogy a szádba adja a 11 évet ? Nyugtassátok meg magatokat , hogy az eltelt tíz év alatt az elvtársak közöttük te is ! rabló hadjáratot indítottatok az ország és a nem komcsi lakói ellen ! Olyan sikeresek voltatok ,. hogy még ami le volt betonozva is simán láthatatlanná tettétek ! Miről vauzol te szegény ?! Nemcsak a lopás , de a hazudozás nagymesterei is vagytok !!!
ómió
@bence:Bence efftárs! Attól lennénk a "lopás nagymesterei", mert a bolsi tetübanda - soraiban veled - ezt hazudja ránk? Tudod, amikor valóban a lopás nagymesterei "vezetik" az országot, olyankor semmire nem jut pénz, mert ellopták! Amikor kórházakat, iskolákat, postákat, vasuti szárnyvonalakat zártak be az efftársaid, szinte lenullázták a honvédséget, az évi kétszeri gázáremelés mellett nyugdíjlopással, fizulenyulással "javították" a nyuggerek meg az állami alkalmazottak életszínvonalát (dereng, bence efftárs?), na, akkor regnáltak a lopás nagymesterei - de facto látható, érzékelhető módon! Emlékszel még? Amikor erről (is) hazudoztatok "reggel, éjjel meg este"!? Vagy a múltnak ezt a szeletkéjét efftársiasan már "végképp eltörölted", hogy most a másikra hazudhasd?
ómió
@Eladott Ország: Hiába hazudnád a Fideszre, bolsiék fajkreténje! A tények - még akkor is, ha azok a tetü fajtádat nem érdeklik - mást mutatnak! Azokban az években már folyt az "uniós jogharmonizáció"! Ennek keretében az Unió kifogásolta, hogy a magyar jogrend nem teszi lehetővé a deviza alapon történő kölcsönnyujtást és ennek biztosítását a továbblépéshez feltételként szabta. Bolsi agycsökevénnyel idáig világos? Erre fel a kormány akkor lehetővé tette a deviza alapon való kölcsönnyujtást FELTÉVE, HOGY A KÖLCSÖNT KÉRŐ KÜLFÖLDI VALUTÁBAN/DEVIZÁBAN KAPJA A JÖVEDELMÉT! Így aztán 2002-ig idehaza nem is volt devizakölcsöne senkinek! Helyette kamattámogatott Ft-hitelt nyujtottak a bankok. Ezt viszont az efftársaid - miután 2002-ben átvették a hatalmat - megszüntették és lehetővé tették mindenki számára a devizahitelt, mert annak a fent kiemelt feltételhez kötöttségét is megszüntették! Egyszerűbben szólva: mindenkit, akinek kölcsönre volt szüksége betereltek a devizahitel későbbi nyomorába! Ez történt, tetüfi! Próbáld lehazudni valami öblösebb hazugsággal!
bence
@ómió: ! Sikari 2 vagy ! Rajtad eluralkodott a skizofrénia ! Beteges képzelgésed valóságnak veszed , amihez az igazságnak semmi köze ! Ez a másikra mutogatás a ti szokásotok ! Mindazt amit elkövettetek a másikra fogjátok , mert annyira gyávák vagytok , hogy sem beismerni sem elismerni nem meritek a saját hitványságotokat ! Nézz végig magatokon , és idővel rájössz , hogy ti vagytok azok , akik valamennyien az efftársak közül kerültetek ki !
bence
@Eladott Ország: ! Sikari nevet változtatott ! ómió lett !
Eladott Ország
@ómió: A devizahitelből a csörgősipkás vadbarom és félkegyelmű/degenált/despota, Matolcsy és sleppje nyerészkedett. Sokan lettek öngyilkosak és váltak nincstelenné hajléktalanokká. A környező országokban a devizahiteleket semmisé nyilvánították azaz nem a csúti cigány és rohadt bandája módon rendezték a problémát. De egy fideszes barom ezt úgysem fogja fel! Inkább szakadtál volna anyádba b+!
kereső
@ómió: 10:28, Igy is lehet tálalni. De ragaszkodjunk a tényekhez.
1/ Eus jogharmonizáció: A csatlakozási tárgyalások 85 %-t az orbán kormány tárgyalta le 1998-2002 között.
2./ A deviza alapú ( és nem deviza!!!) kölcsön lehetősége 2001-ben került be a jogrendbe ( első orbán kormány).
3./ Kedvezményes kamatozású lakáshitel- olyan feltételekkel, amelyet csak a magas jövedelműek tudtak igénybe venni, ráadásul nem volt korlátozva , hogy hány lakásra is lehet igénybbe venni- ennek egyenes következménye volt, hogy sokan ebből a hitelből vásároltak befektetési céllal lakásokat, nyaralókat- jogos volt a megszüntetése, hiszen a kammatos-kamt támogatása exponenciálisan nőtt ( 20-25 év futaidő), igen magas terhet róva a költségvetésre.
4./ Járai Zsigmond jegybank elnök!
5./ Érdekes, amig a patás volt a miniszterelnök és amint változott az mnb vezetés- volt árfolyampolitika, a devizahitelesek tudták fizetni a törlesztőt.
6./ aA deviza hitelek többsége 2020. augusztusa után szakadt be, amikor is a kormány tagjai hazugsággal beleronditottak az árfolyamba- benffentes információk birtokában magyarok shortolták a forintot.Nem akarok senkire ujjal mutogatni.
7./ Nem mondom , hogy hazudsz- mert ez igy nem igaz. Csak éppen nem bontod ki az igazság minden részletét.
8./ Kérlek kimélj meg a bolsizástól.
kereső
@kereső: Bocsi- a dátum helyesen: 2010 augusztus.
kissé felnőttem
kapora jőtt csak ez a virustéma ? védekezésre magyarázkodásra segit.? nem lennének leszegényitve a nyugdijasok akkor nem is lenne kivel takarozzatok.Ennyi az etikátokról.visszatérve a devizahiteles témára csak a sorrendre gondolok kikkel kezdtétek és kikkel fojtattátok? szegény ember labdát sem látott és mi lett kilakoltatás, hegyekben. meg lenyulás.
A 292 milliárdot felemlegeted? meg a 299 milliárdot, Huzzatok azonnal felső határt ne a csillagos eget. nyugdijasokra ennyi ment februárban kiröhögni való.
33 stadión az meg mohából meg déli szélből épült ?? bocska és tán a 33 sem annyi? amugy arról egy sor sem esik a legalacsonyabbakat mért nem emelik egy reális szintre
Egyszer kéne meglépni és nem kopogna több ezer ember szeme.Nem ország világ sport versenyre elherdálni!. mert valakinek ez hobbi? nekünk Megélhetés lehetne.
1magyar
Nyugdíjplafont kellene bevezetni 700ezer -ig. Mert efelett már ügyeskedéssel érték el nem munkával.
Bár Orbán most a koronavírus miatt is a nyugdíjprémium megvonásával fenyegetőzik nem a képviselők extra fizetésének megvonásával.
ómió
@bence: Hazudd rám! Zombi efftársaid közül sokan elhiszik majd! Amiket felsoroltam neked - lopásaitokat illusztrálandó - azok a valóság voltak és nem "beteges képzelgések", bence efftárs! Mégpedig az a valóság, amiben 2002-2010. között részünk volt! Éspedig az efftársaid "kormányzása jóvoltából"! Hiába hazudnád a Pityi Palkóra is!
ómió
@kereső:1. Tökmindegy, ki folytatta a jogharmonizációs tárgyalásokat, ha voltak benne olyan tételek, amikből az EU nem engedett! 2. A devizahitel lehetősége (devizában keresők részére!) valóban 200l-ben került a jogrendbe (uniós "elvárásra"), ám ALKALMAZÁSRA CSAK 2002. után! Mégpedig boldog-boldogtalan számára csak ez volt, ha kölcsönt akart! 3. A kamattámogatott Ft-hitel hiányosságait ki lehetett volna küszöbölni, ahelyett, hogy mindenkit a devizahitel nyomorába tereltek! 4. Járai volt a jegybankelnök? Na és? A törvényeket máig se a jegybankelnökök hozzák! 5. Mit tudott fizetni és kicsoda? 2008-2010-re a devizahitelesek százezreire omlott az egész pénzügyi kupleráj, mert a felvett kölcsön háromszorosát követelték rajtuk a bankok! A bolsi kormányotok válasza miderre egy "etikai kódex" volt a bankoknak, amire azok magasról tettek! 6. Nettó hazugság, mert 2020-ra a devizahitelek már rég mind forintosítva lettek, már, ahogy azt igencsak faramuci módon a "jogi környezet" (még Alkotmánybíróságon is járt a téma) megengedte! 7. Az igazság szeletkéivel meg, ahogy az előzőek mutatják, te állsz hadilábon! 8. Bolsizni csak azokat szoktam, akik a bolsi mantrát fújják, ergo bolsik!
balos
A tények olyan makacs dolgok,mint az o-mio nevü sötét lovag!Szerintem az ilyen trutyik már nemzethy szarral együtt születnek ilyennek!
ómió
@Eladott Ország:A devizahitelből csak az nyerészkedhetett, bolsevikok fajkreténje, aki alkalmazta! Éspedig a te bolsevik kormányaid 2002-2010. között! Agy nélkül már erre se emlékszel, vagy csak a múltnak ezt a szeletkéjét is "végképp eltörölnéd"? De, ahogy látom, jelenleg - tetü bolsi módjára - inkább a másikra hazudnád! Bizony, fajtetü! Sokakat tettetek földönfutóvá meg öngyilkossá, még, ha másra hazudnád is! "Semmissé nyilvánítani" pénzügyi tranzakciókat meg úgy lehet, bolsi vadbarom, ahogy ti a "múltat végképp eltöröltétek"! Tehát sehogyan - bármilyen ocsmány hazugságokat eregetsz is!
ómió
"Balos" efftársi bűz terjeng a valóság fölött?
bence
@ómió: ! Efftárs ! A tények makacs dolgok ! Bármennyire is tagadod , azok mindig visszabeszélnek ! 2002 és 2010 között olyanban volt részetek , amit megsem érdemeltetek ! Közel 6 % nyugdíjemelés , senkinek nem kellett a halálba menekülnie , hogy fideszes férgek megkaparinthassák a lakásaikat ! Ahhoz a rabláshoz amit ti ! műveltetek , rajtatok kívűl nem lett volna pofáján bőr elkövetni senkinek ! Soha egyetlen baloldali nem gazdagodott meg a politikából rajtatok kívül ! Kidőlt cipő , lyukas farmer , erdőszélen viskó , és lám az ország leggazdagabb embere vált belőle ! De ne hagyjunk ki téged sem ! Aki ilyenből , hogy beírogat merő hazugságokat és mindazt úgy előadva , mintha az ellenzék követte volna el , ennyire jól megfélni ,hát erre aztán csak a ti fajtátok képes ! Munka nélkül meggazdagodni úgy , hogy a másikat tönkreteszem , arra csak egy olyan vérbeli komcsi képes mint ti ! A közeljövőben így osztogasd a komcsi jelzőt ! Mert amivel a komcsikat vádolod , az mind rátok jellemző !
Eladott Ország
@ómió: ma 10:00; Íme te fidesz barma! A devizahiteles tőketartozás, hogy kapd be!
kepkezelo.com/images/f75dt45ynrrueqwgrujw.jpg
A régióban a devizaszerződéseket semmissé nyilvántartották és a szerződéskori összeget (devizát) vették figyelembe, hogy baszódjál meg az összes fideszes gecivel, te rohadt mocskos szarházi! Börtönben rohadtok meg b+, az idióta csörgősipkás Matolcsy agyament barommal!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/82200246_2679576818794183_7565324320533118976_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=bKmxBmfkQz0AQnsteY9OnQabEaJLmMhaKNWLiK5tJ5KDyPWkGMcUYSkKA&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=16504da2a367e139b141493cd32a9951&oe=5E923031
kereső
@ómió: Tényekre- hablatyot. Na ez megy nektek.Immár 18 éve űzitek műfajt.És közben "ráhazudjátok" 'sic! a saját aljasságotokat másokra/mindenkire, aki nem brancsbeli. Nincs miről beszélni, veletek.Na csá!
simmering73
Koronavírus nélkül is csak rossz hírekre készülhettek volna a nyugdíjasok.
ómió
@bence:A tények bizony makacs dolgok, bence efftárs! 2002-2007. között hajtottátok bele a "népet" a devizahitelbe! Akkor fizették ki a kölcsönöket a bankok és nagy volt a bolsevik boldogság! Utána jött a válság, amit ti még egy kis államcsőddel is megfejeltetek és kezdődött a hitelvisszafizetés immár feleannyira se boldog időszaka! Amikor a bankok először csak kétszer- de később már háromszor annyit kértek visszatörleszteni, mint, amennyi kölcsönt adtak! Na, ekkor lepődött meg a hitelfelvevő, hogy a bolsi tetübandátok mennyire átverte! A "nyuggerdőzsi" is nagy volt, pláne az évi kétszeri gázáremeléssel meg a "szerencsésebbjétől" 2 havi nyugdíj lenyulásával! De az, ugye, nem volt rablás, csak "kiigazítás"? És "egyetlen baloldali" nem gazdagodott meg az ország szétlopásából? Nahát! A 90-es években "mindössze" több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon tűnt el", miközben a bolsevik milliárdosok (köztük Böszme efftársad) sorban jöttek elő a "szőnyeg alól"! Simon efftársad pl. igen izgága módon ugrándozott "(hatalom)éhségmenetelés" közben, mert a lajbijából kipottyant negyedmilliárd, aminek az eredetét máig se hajlandó elárulni! És a sort még hosszan lehetne folytatni! Szóval, így vagdaljad a bolsi mocskaidat másokra, bence efftárs! Hátha a zombitársaid el is hiszik!
ómió
@Eladott Ország: Nálunk ez a téma, bolsevikok fajtetve, a különböző bíróságokat is többször megjárta! Vagy agy nélkül ez neked nem dereng? Amit a bírói fórumok jogilag lehetővé tettek, idehaza annyi engedményt kaphattak az általatok nyomorba döntött devizahitelesek! Bolsi barmok királya, innét hazudozzál tovább!
ómió
@kereső: Tételesen megkaptad a tényeket, még, ha - jó bolsi módjára - hablatynak hazudod is őket! Ha meg arra vagy kiváncsi, aki a másikra hazudja önmaga, vagy "csapata" mocskát, akkor nézz a tükörbe!
bence
@Eladott Ország: ! Már ha megrohadtak volna is késő lenne !
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Te tuti, hogy valami zártintézményből írogatsz, mert ennyi ésszel haza sem találnál.
Egysíkú buta bolsi kretén, jobbulást :)
bence
@ómió: Efftárs ! Mondom én , hogy beteg vagy ! Nagyon súlyos ! Ennyi nem létező baromságot összehordani , csak egy beteg elme képes ! Miért nem kéred el viktortól a grazi kezelője elérhetőségét ?! Talán rajtad még tud segíteni !
ómió
@bence:Tükörbe nézéskor ezt láttad? De akkor legalább ne hazudd rám! Még, ha jó bolsi vagy, akkor se!
ómió
@Eladott Ország: A bolsik fajbarmaként csak ennyi a röfögnivalód?
ómió
@Aki Én: Elénekelted már a mai Internacionálé kvótádat, bolsiék fajtetve, hogy tetves bolsiságodat megint rám hazudnád? El ne feledd, mert nyilván csak úgy lehet "bolsihiteles"!
bence
@ómió: Efftárs ! Ne nekem ajánld , hanem magadnak ! Található nálad egyáltalán ? Ha akad is , bele mersz nézni anélkül , hogy lehányd magad , vagy csak kerülgeted mert dísznek használod ?! A hazugságotokat nem nekünk kell bizonygatni , mert már jópárszor belegabalyodtatok ! Ha valaki , akkor apád , anyád mint jó bolsi tudja csak igazán bizonyítani !
ómió
@bence: Aki itt ajánlgat, bence efftárs, az éppen te vagy! Hiába hazudnád, aljaskodnád azt is rám, ugyanúgy, mint a tetves bolsiságodat! Nektek, bence efftárs a hazugságaitokat tényleg nem kell bizonyítanotok. Elég, ha megszólaltok és máris dől belőletek! Ahogy itt is! Ocsmány aljassággal "dúsítva"!
bence
@ómió: ! efftárs ! Pénzkeresés céljából vállaltad el ezt a szellemi fogyatékos szerepet ?! Még többet akarsz keresni ?! Lásd kivel van dolgod , adok még egy esélyt , de csak azért , hogy amit ezzel a válaszoddal keresel azt a gyógyszered kiváltására tudd felhasználni ! Irány a patika !
Eladott Ország
A nyugdíjasok a bűnöző cigánytól és politikai prostituált bandájától semmi jóra ne számítson! Itt változás csak akkor lesz ha ez a rohadt tróger banda a börtönbe kerül, vagyonelkobzás mellett! Ebben az országban a dolgozó kisember és a nyugdíjas rabszolgasorra/éhbérre van kényszerítve, le van szarva! Ez még a Horthy korszaknál is rohadtabb rendszer! Maffiaállam!
ómió
@Eladott Ország: Eddig úgysem tudtam, miért onnét jelentkezel!
ómió
@bence: Nálatok, efftársaknál, (a tetü bolsi egótok másikra hazudásán túl) ez a módi? Így "dívik", amióta a lopnivalóhoz már csak korlátozottan férhettek? Akkor ezért van ez a hataloméhség-szindrómátok!
ómió
@Eladott Ország:Nekem tulajdonítod, ami a magadéból jött és a metabolizmusod szerves körforgása? Tipikus bolsi!
bence
@ómió: efftárs , te barmok ÁSZA ! Bagoly a verébnek szindrómában szenvedsz ! Élvezd ki ezt a bőségkosarat amiben jelenleg részed van , mert ilyen tefajtádnak nehéz lesz hozzászokni a nincshez ! Érted ugye "Komcsi bolsikám "?!
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 10:22; Itt vagy már megint te végtermék az evolúció szégyene, te fideszes szellemi vakondtúrás csillagos eget súroló világítótorony a sötét magyar éjszakában. Sztoikus bölcselőket megszégyenítő mélysége az elmének.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84298514_2669108623196173_8756870435968122880_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=FNsksTSgVCkAX8s7SJq&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=a19f7d0d42c8c0330cd714315a0b69e2&oe=5EDBF6F7
ómió
@bence:Na! Te is eltanultad az efftársaidtól, hogy a saját tetves bolsiságotokat folyamatosan a másikra kell hazudni? "Eminens" vagy, látom! És a mai napra rendelt Internacionálé kvótádat legalább elénekelted már? Mert ez a másikra hazudás nálatok nyilván csak úgy lehet "hiteles"!
ómió
@Eladott Ország:Szarkupacban megtestesült személyed ismét felfortyant? Akkor, ugye, "adod, mi lényeged"!
bence
@ómió: efftárs ! Bolsi hazudozás : ómió a neved !
ómió
@bence: Önmaga bolsiságát a másikra hazudni igyekvő bence efftárs: hazudozás a neved!
ómió
@Eladott Ország: Szép "szemelvényeket" találtál a bolsevik hazugságlexikonban? Gyönyörködj bennük! Biztos a magadfajtának valók!
Nessy
@ómió: Egy halk kérdést engedj meg. Valóban ennyire illiberális bigott fidesz hívő vagy, vagy csak provokálsz? Ha csak "bolsevik hazudozónak" akarsz nevezni, kérlek, ne válaszolj!
Aki Én
@Nessy: Ez egy végtelenül buta féreg. Az ország legkártékonyabb aljas férgei közül az egyik. Súlyos elmebeteg, ehhez nem fér kétség.
Gyanús, hogy napi egy órában nyüzsög. Gyanítom annyi időt kap az ápolóitól.
Nessy
Nem akarok vátesz lenni, de eddig mindig mi nyugdíjasok szívtunk meg leginkább minden gazdasági problémát! Félek, ha lesz is nyugdíj kiegészítés, az köszönő viszonyban nem lesz a tényleges inflációval, mint ahogy az "emelés" sem volt.
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Látom kaptál kimenőt a további hazudozásodra !Ha csak ennyi telik tőled , hogy másokat utánzol , akkor érdemtelen vagy a napidíj felvételére ! Ja ! Siess vissza ! Letelt az időd hazug bolsi !
ómió
@bence: Nem szereted az analógiákat, bence efftárs? Csak a hazugságtirádád analógiájára kaptál valósághű választ és máris nem tetszik? Egyébként a mai Internacionálé-kvótádat elénekelted már? Nálatok, bolsiknál, nyilván az lehet a "hitelességi minimum", amikor tetves bolsiságotokat a másikra hazudjátok!
ómió
@Nessy:Visszakérdeznék. Ha valaki illiberális és a bolsi tetübandának már azt se hiszi el, amit kérdez, az már "bigott Fideszhívő" lenne? Vagy ezzel a kategóriával nagyobb egységként már szerinted is csak a Fidesz áll szemben? Ez azért is érdekes, mert pl. bence efftárs (feljebb) már akkor is engem efftársoz, amikor éppen az Internacionálét énekli!
relatív
A nyugdíjak törvény alapján kerülnek,kifizetésre, így - érzékelve a környezet lehetőségeit - a kiegészítésre biztosan, de a prémiumra semmiféleképpen nem lesz lehetőség az idén !
Nessy
@ómió: Olyat nem is tudsz elképzelni, hogy valaki soha semmilyen pártnak nem volt a tagja, de esetleg racionálisan gondolkozik, és sok évtized után már nem virtuális világban él? Sajnálom, de engem alapjában nem érdekel senki párttagsága. Az Illiberális egy latin fogalom: szűk látókörű, bigott... A többit nézd meg egy szótárban.
Eladott Ország
A jelenlegi nyugdíjrendszerbe a svájci indexálás nélkül bele lehet szarni! A párthatározattal megállapított inflációt követő indexálás és nyugdíjprémium csak parasztvakítás, mely a nyugdíjasok elszegényedését eredményezte.
ómió
@Nessy: De! El tudok! Magam speciel sosem voltam tagja semmilyen pártnak! Évtizedek alatt láttam, amit láttam és az alakította a világnézetemet. Ami meg az illiberálist illeti, szó szerint (nem kiforgatva) nem-liberálist jelent, szóval olyat aki/ami nem híve a "no limit kultúra" anarchiájának. Számomra ez az elfogadható.
bence
@ómió: efftárs ! bolsi , hazug , internacionálé éneklés , tetves másikra hazudó ! Ezeken kívül tudsz valami újat is mondani ?! Ez már lejárt szöveg ! Találj ki valami újat is ! Valami értelmeset !
ómió
@bence: És mondjad csak, tetüfi! Elénekelted már a mai Internacionálét, mielőtt még a másikat lebolsiznád?
bence
@ómió: efftárs ! Bolsi Tetűkém ! Mondd csak , teljesítetted a komcsik által megbízott feladatodat ? Elénekelted nekik ma is amit naponta hallani akarnak ?! " húzd a hasznot , nyomoríts"
ómió
@bence:Bolsi tetü létedre már az Internacionálé éneklését is a Fideszre meg a szimpatizánsaira hazudnád, tetüfi!? Akkor hallgasd meg az efftársaidat a kongresszusukon! Azt harsogják! A bolsi "hallelujátokat"! Netán te is köztük vagy és csak "direktívaként" próbálod - jó bolsi szarkupac módjára - kétségbeesetten másokra hazudni? Bence efftárs! Ezt még sokszor el kell hazudnod, hogy legalább a zombicsapatodból elhiggye valaki!
bence
@ómió: efftárs , Szarkupac , Tetű ! Ráérünk , szórakozzunk ! Aztán mondd csak ! te mint jó bolsi a vezér pártkongresszusán elénekelted nekik a "rád szavazok vezír " című zombidalt ?! Tisztán csengjen ám a dal , mert a hamisat "vezíred" bünteti !
ómió
@bence:Önmagad aljas bolsiságát állandóan a másikra hazudni igyekvő bence efftárs, látom, jól szórakozol! Ez az éneklési hagyomány, bence efftárs, a saját efftársi "szubkultúrád" velejárója - nem tudtad? - amikor a vezírt éltetni kell. Rákosi, majd később Kádár efftársatokat szoktátok így támogatni (ma tán Gyurcsány efftársad a "soros"?), de természetesen csak a proletár (ma már migráncs) internácizmus "hallelujája", az Internacionálé eléneklése után! Túl vagy már a mai "penzumon", bence efftárs? Nehogy "elhajló" legyen belőled, mert ki leszel közösítve, mint Eszenyi efftársnő!
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Hallelujádtól zeng az ég , amiben élteted Rákosi elvtárs utódját orbán elvtársat , akiről köztudott , hogy Soros nélkül névtelen senki lenne ! Gyurcsány Úr a mumusotok , akitől ti migráncsfajták rettegtek ! Az elhajlásokkal vigyázz , nehogy te ! is Eszenyi "Művésznő" sorsára jussál ! Továbbra is végezd a házifeladatodat a megbízóid elvárása szerint ! Nehogy kereset nélkül maradjál ! Elég lesz az a több százezer aki miattatok kerül majd utcára !
ómió
@bence: Bence efftárs! Megint belekeveredtél az "eszmébe", vagy csak a hazudozásba? Rákosi efftársad utódja ugyanis Böszme efftársad! Tudod: aki "elkúrta" és hazudozik "reggel, éjjel meg este" és azonkívül "még jól is járna" pár tízezer migránccsal, miközben a külföldre trianonizált magyarokat simán kitagadta! Tudod: ahogy a tetves bolsi fajtádnál ez "dukál"! Ezenkívül még az Európai Egyesült Államok létrejöttéért is "küzd", hogy az Unió lehessen a migráncs internácizmus "fellegvára" és - ha már Moszkva kiesett - Brüsszel legyen az internáci fajtád egyedül nyalható segge! Netán már ezt is egy az egyben a Fideszre kell hazudnotok, bence efftárs? Ezt kaptátok házi feladatként a bolsevik pártszemináriumon, még az Internacionálé eléneklése előtt, miután elnosztalgiáztatok az évi kétszeri gázáremelés legendás évadairól? Húzzál bele, bence efftárs! Nehogy lemaradj a bolsevik "ízekről"!
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Aki elkúrta legalább beismerte ! Ellentétben böszme orbival , aki nemcsak , hogy minden pillanatban hazudik , de még az országnak szánt pénzeket is magáénak tulajdonította ! Tudod , olyan jó bolsi módra mint ahogyan azt szoktátok tenni ! Rizsacsökkentésről ugattok , miközben mindennek az árát többszörösére emeltétek ! Miattatok menekültek milliók a hazájukat elhagyva , hogy ilyen te fajtád dőzsölhessen a nyakunkon ! Megszállott komcsi módjára Putyin elvtárs útvonalát követitek , hosszú nyelvetekkel jó mélyre benyalva neki ! Még időben kezd el edzeni magad , hogy hozzászokj az Európai Egyesült Államok ízeihez amit a te fajtád megkeseredett szájízzel fuldokolva nyel le ! Hajrá bolsi !
ómió
@bence: Még mindig a tetves bolsiságod másikra hazudásán "munkálkodsz", bence efftárs? Húzzál bele! Hátha lesz bolsi zombitársad, aki elhisz! Böszme efftársad "beismerte"? Akkor miért nem állt oda a TV-be és ország-világ előtt közölte? Miért csak a bűntársai körében, bence efftárs? És mit hazudott neked az "Orbi", bence efftárs? Amit ráhazudsz? Nem gondolod, hogy az ide kevés? Minek is "emeltük többszörösére" az árát, bence efftárs? Hazudj már ide valamit! Miattunk "menekülnek milliók, hazájukat elhagyva"? Szóval, akkor nem azért, mert Rákosi meg Kádár efftársaid "magasabbrendű társadalma" mindössze 50 év lemaradást "vívott ki" nekik 45 év alatt a "rothadó kapitalizmus" mögött? Gazdaságilag, életszínvonalbelileg! Véletlen se ezért? Vagy pártdirektívátok ezt is az "Orbira" hazudni, bence efftárs? Putyin efftársadnak meg a Szemlőhegyen Böszme efftársad meg Totó kutyi minden benyalási igényét kielégítette már, ne erőlködj ezen! A végén azért ezzel a bolsevista típusú Európai Egyesült Államok vízióddal csak előugrott belőled a tőrőlmetszett tetü bolsevik, hiába próbáltad a korábbiakban azt rám hazudni, bence efftárs! És legalább a mára esedékes Internacionálét elénekelted már?
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Közismeret , hogy a fidesznyik böszme komcsikon kívül nincs aki többet hazudna ! A hatalmas hazugságaikat másokra kenik , lásd böszme efftársad aki TV nyilvánossága előtt sem szégyellte azt hazudni , hogy ő még életében nem hazudott ! miközben elég csak kinyitnia a száját , amiből egyetlen igaz szó sem hangzott el ! Ruszkik haza ! óbégatta , miközben ő az alattvalóival együtt , aki csontjáig benyal neki ! De hát mit várunk egy ilyentől , aki már királynak képzeli magát ?! Nézz utána mi lett a királyok sorsa ! Legtöbbjüket saját szolgáik mérgezték meg ! Csak nehogy a végén kiderüljön , te vállaltad el ! A te fajtádtól ha jó pénzt kap azt is elvállalja ?! Hajrá komcsi !
ómió
@bence: bence efftárs! Tetves bolsiságodnak a másikra hazudását továbbra sem szünetelteted? Téged Lenin efftársad így "teremtett"? Feltettem neked egy rahedli kérdést, de kerülöd rájuk a választ, mint igazi tetves bolsi a szenteltvízet! Helyette szórod a mocskaitokkal dúsított általános bolsevik hazugságaitokat! Más nincs a tarsolyban, bence efftárs? Persze te is csak azt adhatod, mint a tetves bolsi fajtád, ami a "lényeged"!
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Minden kérdésedre választ kaptál ! Az , hogy nem mersz szembesülni velük , az legyen a te szégyened ! Vérbeli komcsi módjára hazudozol , kerülöd a válaszokat ! Más sincs a tarsolyodban mint az örökös hazudozás , a másik mocskolódása , az általatok elkövetett szemét áradat másikra való ráfogása ! De mit is várhatok egy ilyen komcsi fajtától aki a másik verejtékén élősködik ?! Csak arra vagy képes , amit a komcsi efftársaidtól tanultál !
ómió
@bence: Még mindig a tetves bolsiságod másikra hazudásán rugózol, bence efftárs? És ilyen zaftos hazugságok közepett?! Miközben a neokomcsi Európai Egyesült Államok eljövetelét delirálod? "Sajátosan" bolsi allűr! És legalább a mára rendelt Internacionálé kvótádat elénekelted már, bence efftárs? Mert "erőfeszítésed", hazudozásod csak úgy lehet "hiteles"!
bence
@ómió: komcsi efftárs ! Olvasd el újra a MA 08:52 időben adott válaszomat ! Ha másodszorra olvasod , talán megérted !
peterkelemen
Nem baj végre ők is szívnak nemcsak a fiatalok. Ő miattuk süllyedt le az ország ilyen mélyre, mert szartak az unokáik jövőjére, nem mentek ki tüntetni sem míg más országokban viszont kimentek.
ómió
@bence:Hazugságodat egyszer is bőven elég volt olvasnom, önmagát állandóan a másikra hazudni igyekvő bence efftárs! Szarkupacságod majd akkor fortyogjon, ha a korábban feltett kérdéseimre válaszolt! Addig meg csak énekelgesse az Internacionálét! Hazudozás helyett!
Nyírfa
Orbán az elmúlt 10 évben azt mantrázta, hogy a szocialista kormány elvette a 13. havi nyugdíjat a válság évében. Persze, nem a válság hangsúlyos az előadásában, hanem az elvétel ténye.
Most meg beharangozzák, hogy a nyugdíjprémium - még a neve is irritáló, nemhogy a tartalma - elúszhat a járvány miatt.
Pedig ez egy nagyon piti kis összeg a nyugdíjhoz képest. Ámde, a korrekció még meglehet! :DDD
Mit is lehet mondani ekkora nagylelkűségre?
bence
@ómió: komcsi efftárs ! Már megint előbb írogattál mint gondolkodtál volna ! Olvasni ! Olvasni ! amit már leírtam ! Ekkora hülye nem lehetsz , hogy ezt ne fogd fel , hazudós szarkupac !
Nyírfa
@Eladott Ország: Ez az önként szolga magyar nép megköszön minden alamizsnát. Mert büszke és erős. Mint a nyuszi, amelyik reszeli a körmét és hülyeségeket beszél.
Az életben nem lesz belőlünk " német nyugdíjas ".
ómió
@bence: bence efftárs! Nem találtad meg a kérdéseimet, bolsi aljadék!? Most se? Egyáltalán hazatalálsz még? Vagy már csak a Lenin összesben tudsz eligazodni? A márc. 25. 09:29 kommentem csupa "érdekes" kérdésekből áll részedre, de simán úgy tettél, mintha nem is létezne! Ez már a bolsi szarkupacság rád jellemző "magasabbrendű fokát" jelzi, vagy csak, hogy annyi eszed nincs, mint a kijáró disznónak? Egy-egy Internacionálé éneklés közben se vagy már képes elemi racionalitásra se, bence efftárs? Mielőbbi jobbulást!
bence
@Eladott Ország: ! ómió még ezek alatt is mélyen alattuk van ! Pedig aztán azok sem semmik ! Hagyom had kínlódjon , majd csak leesik róla a gatya az erőlködéstől !
bence
@ómió: komcsi efftárs ! Menthetetlenül hülye vagy ! rád minden vár , csak gyógyulás nem ! Az Internacionálé énekelése közben , LASSAN , SZÓTAGOLVA olvasd át az üzeneteimet , hogy megértsed ! Különben soha az életben nem fogod fel !
Edmond Dantes
Sebaj nyugdíjasok!! Mészáros (tehát az Orbán család) megkapta a milliárdokat a Mátrai erőműért.A vezér öröme a ti örömötök.
kereső
Úgy vélem, hogy a nyugdijasoknak mostanság nem az okozza a gondot, hogy lesz-e prémium, (bözsi már nem), vagy sem. Hanem az, hogy az elszabaduló árak miatt a nyugdijak egyre kevesebbet érnek. Egyre többnek kell azon gondolkodnia, hogy eszik,gyógyszert vált ki, rezsit fizet- vagy ezt hogyan rangsorolja. Gyalázat, hogy a kormány -és az mnb együtt semmizi ki ezeket az embereket- másokat, egyházakat, határon túliakat , isten tudja milyen megfontolásból. A nyugdijasok nagy részét a kormány leirta- nem számitanak, akár ne is lennének. Gyalázatos az az ország amely ezt túri, hogy a szüleik, nagyszüleik a kormány knye jedvére vannak kiszolgáltatva. és most a járvány ürügyén még búnbakká is teszik őket a kommunikációjukban. szégyen ez az ország orbánnal az élen.Mindazok, aki ezt "üdvözlik", hogy nyugdijasok fizessék ki a mátrai erőmű árát- 17,4 milliárd - a 4,5 milliárdos érték helyett- , akik szó nélkül hagyják az egyházak "intenditás" megőrzésükre pályázhatnak 10 milliárd forintra, hogy most is inkább a határon túli "családok" kapnak nehéz helyzetük miatt milliárdokat, az ne mondja- ,hogy "maradj otthon, vigyázunk rád". Aljas szemforgató cinikus kormány és ország.
kereső
És a Puskás aréna fényei még mindig teljes pompájukban ragyognak.Köpedelem.
ómió
@bence: Máig se találja a válaszokat a kérdéseimre, önmagát állandóan a másikra hazudni igyekvő bolsi szarkupacságod? Keresgéljen még Internacionálé énekelgetés közben, hátha talál a Lenin összesben rájuk adekvát hazugságokat!
ómió
@Eladott Ország: Vannak még szép, hazug bolsi propagandalinkjeid, bolsiék fajkreténje? A 100 millió áldozatotokról is linkelhetnél már valamit!
bence
@ómió: kpmcsi efftárs ! Abból is látszik a gyengeelméjűséged , hogy a kérdésedre háromszor vársz választ ! Szar ügy , de erről csak te tehetsz !!! Orvoshoz ! Orvoshoz ! Orvoshoz !!!
ómió
@bence: De, ha egyszer se kapok, bence efftárs, akkor mi van? Belőled akárhány felszólítás is csak hazudozást vált ki! És ez a gyengeelméjüség, bence efftárs, ha már itt tartunk! Jobbulást, bence efftárs!
ómió
@Eladott Ország: Talán még ezeknél "haladóbb" bolsi prop-anyagaid is vannak? El ne titkold őket! Ha már mocsok, hadd dőljön!
Sámannus
Tudjuk jól hogy nem a forint erősödik hanem az infláció.
Az emeléssel meg elszaladt a cica.
bence
@ómió: komcsi ! Vezéred elmeroggyant szintjén haladsz ! Ha így folytatod , lekörözöd ! Kegyetlen dolog , hogy beteg vagy , de akkor legalább NE hívd fel mindenki figyelmét magadra !
bence
@Eladott Ország: ! Sajnos ezek mind valós tények !
Eladott Ország
@relatív: március 20., 13:36; " A nyugdíjak törvény alapján kerülnek,kifizetésre," Ha nem így történne, azt így hívjuk, hogy államcsőd! Még nincs kizárva, ahogy az államadósság növekszik, továbbá az eszetlen milliárdos pénzszórás a határon túlra, és a túlárazott látványberuházások garmada, hogy az oligarchák jól lakjanak oda fog vezetni!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/89933286_2510719045847839_8227093628825108480_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=416reRu4rNkAX-a47vT&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=568f4e3f655e88c91fc9b7bba9e5cfa3&oe=5EA21DD9
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/89769554_2510718589181218_3654339105229111296_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=YjEydmBTDnoAX82sH3n&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d8274aa01f9bda169aef48085d4b710f&oe=5EA3F91A
ómió
@bence: bence efftárs! Meg lehet érteni, hogy, aki - mint te - az Európai Egyesült Államok neobolsi képződménye létrejöttéért eped, az önnön tetves bolsiságát egy-egy Internacionálé eléneklése után - már csak a "hitelesség" kedvéért is - állandóan a másikra hazudja - ahogy te is teszed - de ez a fajtádnál sui generis megy, vagy csak a bolsevik "koreográfia" írja elő? Látod! Egy újabb "fogós, ravasz kérdés"! Van, amire - efftársilag - megint nem válaszolsz!
ómió
@Eladott Ország: Megint felböffent a "tartalom" szarkupacságodból? Vagy ez, vagy a hazudozás? Bőséges a "bolsevik választék"! De tartsd meg magadnak!
bence
@ómió: bolsi efftárs ! Miközben keményen küzdesz a napi betevő falatodért , hogy kézhez kapd a szükséges anyagiakat , aközben azt sem tudod mit írogatsz ! Javaslom , kevesebbet hazudj , így nem fogsz belegabalyodni a saját bolsiságodba ! Hajrá Európai Egyesült Államok ! Vesszenek az ómió komcsik !
ómió
@Eladott Ország: Hazudd rájuk, efftárs, a saját mocskos komcsi egódat, hiszen Lenin efftárs téged erre "teremtett"!
ómió
@bence: Egyéb se tud már belőled dőlni, bence efftárs, mint a mocskos bolsi tetvesség, amit egy-egy Internacionálé éneklés után kétségbeesetten mindig másra próbálsz hazudni? Te tényleg "különleges anyagból", szarból vagy gyúrva, bence efftárs! Így aztán adod is mindig, "mi lényeged"!
bence
@ómió: komcsi bolsikám ! Mivel mocskosul unatkozol , centinként vakard le magadról a szart , mert messziről bűzlesz ! A szagod még ide is eljutott ! Majd ha tiszta leszel , ami nálad sose fog bekövetkezni , akkor ugass kifelé a partvonalodról !
ómió
@Eladott Ország: Hol a hazugságoknál, hol a több évtizedes állapotoknál ragadsz le, bolsijózsi!? Akkor ezért lett belőled máig is aktív, "jó efftárs"! A ma is valódi Diplomás Kommunisták meg a DK, ahogy a nevük is jelzi! Még ennyit se tudsz?
ómió
@bence: Még mindig fortyog a szar a "különleges anyagból gyúrt" személyedből, bence efftárs? És ezt egy-egy Internacionálé eléneklése után még mindig a másikra hazudnád, bence efftárs? Nem vagy még túl fáradt? Fortyanhatnál még párat!
Eladott Ország
@ómió: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
ómió
@Eladott Ország: Amikor lehúzták, te valahogy fennakadhattál! Sok efftársaddal együtt!
ómió
@Eladott Ország: Sokan vagyunk, akik már túlléptünk a magadfajták fortyogáson maximalizált kommunikációján! Nem vetted még észre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.