Az új koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében különböző intézkedéseket rendelt el az ügyészségeken Polt Péter legfőbb ügyész – tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-t.

Ennek értelmében, ha az ügyészségi alkalmazott vagy hozzátartozója külföldről visszatért, akkor a dolgozónak lehetőség szerint biztosítani kell kétheti időtartamra az otthoni munkavégzést. Ennek hiányában két hétre – jellemzően tíz munkanapra – a dolgozónak szabadságot kell kiadni, vagy lehetővé kell tenni számára a munkahelyen az elkülönített elhelyezést.

A 60 év feletti, és a krónikus vagy súlyos betegséggel küzdők, továbbá a várandós ügyészségi alkalmazottak esetében az ügyészség biztosítja az otthondolgozást.

A legfőbb ügyész rendelkezése szerint már e hét hétfőtől elmaradnak az ügyészség által szervezett továbbképzési programok, külső továbbképzéseken az ügyészségi dolgozók nem vehetnek részt.

A fellebbviteli főügyészségek és a főügyészségek évértékelő értekezleteit sem tartják meg.

Az ügyészség a kormányzati intézkedéseket folyamatosan nyomon követi, és szükség esetén további intézkedéseket tesz a kollégák egészségének megóvása és megőrzése érdekében – áll a közleményben.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.