Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Videó: ezt jelentette be Orbán az iskolákról

A kormányfő kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.

Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Tíz akciócsoport állt fel

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel .

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János vezet.

Izraelből sem jöhetnek külföldiek

A koronavírus elleni védekezés érdekében Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarország területére – jelentette be Orbán.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy az újonnan megbetegedettek között vannak, akik Izraelből érkeztek.

Így Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem jöhetnek Magyarországra külföldiek.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Málna: Egy baj van, hogy a kiló krumpliért nem tudok kártyával fizetni, és jön a készpénz, pláne a fémpénz.
Málna
@Nessy: Viszel magaddal kézfertőtlenítőt, és nem nyúlkálsz a szádhoz, orrodhoz, szemedhez. Én kesztyűt is húznék, ha idős lennék. A te helyedben meg inkább sehova nem mennék.
Nessy
@Málna: Koromnál fogva "veszélyeztetett" vagyok. Ebben a korban 35% a mortalitás, azaz minden harmadik beteg "elmegy".
Kézfertőtlenítő jelenleg nincs. Illetve csinál magának az ember. Sanytolos vízzel átitatott kendő, vagy szivacs, nejlon zacsekban, ami otthon kuka. Kezelés lemondva, miután 2X1/2 óra autóbusz utazással járna. Komolyan veszem, mert egy volt egészségügyinek ez természetes.
Köszönöm, hogy vigyázol rám! :-)))
Ha fiatal vagy is, Te is vigyázz magadra és családodra!!!
Málna
@Nessy: Most már két idős barátnőmre vigyázok. Érdekes, hogy rettenetesen félnek, mégis szinte rájuk kell parancsolni, hogy ne menjenek sehova és ne fogadjanak látogatókat. Kicsit nehezen értik meg, hogy a megelőzés az egyetlen biztos gyógymód.
Nemrég jöttem a piacról, nagyon sok idős embert láttam vásárolgatni. Meglepődtem, mennyire nem veszik komolyan ezt az egészet.
Nessy
@Málna: Tudod, aki egyedűl él, annak vásárolni is kell. De nem szombaton amikor sokan vannak. Szerda, csütörtökön sehol nem kell sorba állni, pláne már dél körül. Én is péntekről, átraktam a "piacolást".
Edmond Dantes
@Málna: Értette is azt amit mondott?
1.Azt mondta,hogy az iskolák bezárása esetében a tanárokat kénytelenek lennének fizetetlen szabadságra küldeni!!! Fizetetlen szabadságot csak a munkavállaló kérhet,a munkáltató ezt nem rendelheti el!!! Tehát marhaság.
2.A tanárok fizetése egyébként biztosított,mert közalkalmazottként a bérük a költségvetésben rendelkezésre áll,tehát hülyeségeket hord össze.Ő és a miniszterei is onnan kapják a pénzt,pedig...
3.Azt állította,hogy a gyerekeken a vírus átfolyik,tehát nyugodtan mehetnek iskolába.Szerinte a gyerek olyan,mint a Mészáros féle gázcső,átfolyik rajtuk az anyag.Fogalma sincs arról,hogy mi a különbség vírus hordozó és megbetegedett között Ezt inkább nem minősíteném,akkora marhaság.
Aztán jellemző,hogy estére már mintha mindez el sem hangzott volna,mindent visszavont,anélkül,hogy legalább elnézést kért volna a megfenyegetett pedagógusoktól.Nyilván valaki,aki észen volt,figyelmeztette és beszart,hogy politikailag bohóccá válik,egyébként az lett.De magának mindez rettentően tetszett.Ezért tart itt,ez az ország,minden hülyeséget beadhat a lelkes rajongóinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.