Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Orbán: bezárnak az iskolák, járványellenes akciócsoportok alakulnak, Izrael is tiltólistára kerül

A kormányfő kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.

Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Tíz akciócsoport állt fel

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel .

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János vezet.

Izraelből sem jöhetnek külföldiek

A koronavírus elleni védekezés érdekében Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarország területére – jelentette be Orbán.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy az újonnan megbetegedettek között vannak, akik Izraelből érkeztek.

Így Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem jöhetnek Magyarországra külföldiek.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ujabb 180 fokos fordulat. O1G-tol megszokhattuk, gumigerincu geci fideSSeseknel ez mindennapos gyakorlat.
Ez esetben azonban orvendetes dontes, hiszen minden normalis ember (kiveve dubbincs es csikari) ezt mondja mar napok ota, es a kornyezo orszagok mar be is vezettek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Az elmúlt napokban volt egy olyan hír, hogy a fidesz is fontosnak tartja az iskolák bezárását. Amikor Orbán megváltoztatja "akaratát", akkor előtte mindig olvashatunk, hallhatunk olyan, Orbánnak kedvező mondatokat, hogy fidesz a frakció v. a párt szeretné...

Orbán a fideszre mindig hallgat, de lehet, hogy csak olyankor, ha kénytelen változtatni egy elhatározásán, és megmondja nekik, hogy mit kell bedobniuk a köztudatba.
ómió
@silber13:Elég "vaj" van a fejünkön? Hát, ha ránk hazudjátok, sok zombitársatokban tudjátok ezt a nyilván kellemes bolsi illúziót kelteni! A tolvajoktól meg a tolvajozás biztos andalító lehet! A "manyup" ellopásra meg hogyne emlékeznék! Törvényileg loptátok ki az állami nyugdíjkasszából efftársi magánkasszákba, hogy az állam még nyugdíjat is csak adósságból legyen képes fizetni! A "legdicsőbb" efftársi tettek egyike volt!
ómió
@Eladott Ország:Hazudd rá, bolsiék fajkreténje! Lenin efftársad téged erre "teremtett"!
Eladott Ország
@ómió:ma, 09:37; Orbán és Kövér Kommunista ügynökök
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
Orbánról ügynökiratok. A bűnöző cigány és politikai prostituált még KGB-s ügynök is volt!
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.