A koronavírus okozta gazdasági válság hatásainak enyhítésére ötpontos cselekvési programot dolgozott ki a Jobbik – közölte az ellenzéki párt elnöke szombaton a Jobbik Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón.

Jakab Péter hangsúlyozta: a legfontosabb a járvány megfékezése mellett, hogy a magyar emberek megélhetését garantálják.

A cselekvési program részleteiről elmondta: arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal állítsa fel a magyar munkahelyvédelmi alapot. Ennek feladata, hogy garantálja azon munkavállalók fizetését, akik kényszer hatására kiesnek a munkavégzésből, illetve segítse a kis- és közepes vállalkozásokat a munkahelyek megőrzésben – ismertette.

Az alapot Jakab Péter szavai szerint állami forrásból finanszíroznák, de a multinacionális vállalatoknak és az "oligarcháknak" is részt kell vállalniuk a terhekből.

A Jobbik elnöke szerint garantálni kell az állami foglalkoztatottak bérkifizetésének zökkenőmentességét is. Azok számára, akiknek az anyagi veszteségek miatt a lakhatásuk is veszélybe kerül, a bankszövetséggel egyeztetve hiteltörlesztési-, valamint számlafizetési moratórium bevezetését ajánlotta Jakab Péter.

Az ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülő családok mentesüljenek a rezsifizetés alól, költségeiket pedig szociális alap vállalja át tőlük – javasolta a Jobbik elnöke.

Kiemelte, fontosnak tartják azt is, hogy a kormány vezessen be hatósági árszabást azoknál a termékeknél, amelyek megvásárlásával a lakosság is csökkenteni tudja a vírus terjedésének ütemét.

Jobbikos program: aki most nehéz helyzetbe kerül, ne fizessen rezsit, a fertőtlenítőre pedig hatósági árszabás kell

Erre példaként a fertőtlenítőket és a maszkokat említette az ellenzéki politikus, mert vannak boltok, ahol már több ezer forint egy kis kézfertőtlenítő.

Jakab Péter szavai zárásaként arra kérte a kormányt, hogy támogassa pátja cselekvési programját.

(MTI nyomán)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Csizmás Kond: Azért gondold át még 1x... Lehet, hogy ezek pont "sületlenségek", de mivel a 65 éven felüli embereket érinti, talán valamivel lehetne a költségvetésből segiteni. A kicsi nyugdijjal rendelkezők még a vizzel is takarékoskodnak: pl. "kisdolognál" nem huzzák le a WC-t, vagy éppen nem mosnak kezet. Nem a "hasamra ütve" állitom, hanem tapasztalatból irom. Azt meg én tartom "sületlenségnek", hogy mondjuk "gyüjtés" legyen, ahol felajánlhatunk bizonyos összeget... u.is az érintettekhez a büdös életben nem jut el... lásd a vörösiszap károsultjait!
Nem vagyok gazdag, de ha tudnám, hogy valóban megkapják, akkor akár 1 havi nyugdijamat is felajánlanám, vagy az 1 havi keresetemet is! Hozzáteszem, egyáltalán nem vagyok jobbikos szimpatizáns.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...a párpénzeit és az ilyen sületlenségei után kapott jövedelmét miért nem ajánlja fel ?
szegfue
@Csizmás Kond: Azért gondold át még 1x... Lehet, hogy ezek pont "sületlenségek", de mivel a 65 éven felüli embereket érinti, talán valamivel lehetne a költségvetésből segiteni. A kicsi nyugdijjal rendelkezők még a vizzel is takarékoskodnak: pl. "kisdolognál" nem huzzák le a WC-t, vagy éppen nem mosnak kezet. Nem a "hasamra ütve" állitom, hanem tapasztalatból irom. Azt meg én tartom "sületlenségnek", hogy mondjuk "gyüjtés" legyen, ahol felajánlhatunk bizonyos összeget... u.is az érintettekhez a büdös életben nem jut el... lásd a vörösiszap károsultjait!
Nem vagyok gazdag, de ha tudnám, hogy valóban megkapják, akkor akár 1 havi nyugdijamat is felajánlanám, vagy az 1 havi keresetemet is! Hozzáteszem, egyáltalán nem vagyok jobbikos szimpatizáns.
Málna
Kicsit sok már mára a demagóg nyilatkozatokból. Visszataszító ebben a helyzetben a sok tét nélküli licitálás.
Málna
@szegfue: Itt most nem a 65 éven felüliekről van szó, hanem azokról, akiknek veszélyben van az állása.
Csizmás Kond
@szegfue: Nem azt mondtam, hogy nem kell segíteni akit kell, de azt ne az ilyen mitugrászok parancsolják, vagy parancsolva követeljék, mert ők is a kegyelem lágy taknyán élnek, abból amit az ilyen nagyképűségekért ad az állam nekik.
...és szerintem csak kapnak segítséget mert azt másképp és helyesen megoldani nem lehet.
szegfue
@Málna: Igazad van! A "Az ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülő családok" körébe már nem passzolnak bele a nyugdijasok!:((((
Málna
@szegfue: Azok az emberek kerülnek nehéz helyzetbe, akik elveszítik a munkájukat. A nyugdíjasokat ez most nem érinti. Legalábbis anyagilag nem.
szegfue
@Csizmás Kond: 19:44 Sajnos, vagy sem, ezek a "mitugrászok" is egy ellenzéki párt, tehát u.ugy dumálhat a "kegyelem lágy taknyán élve", mint bármelyik politikai párt. Arról nem beszélve, hogy a Fidesz -- bár ugy gondolja -- nem egyenlő az állammal... ő is csak egy politikai párt. Azt gondolom, hogy most politikai párt szimpatizálástól függetlenül azon kell igyekeznünk, hogy "tuléljük" ez a járványt és a bajba jutottakon miképpen lehet segiteni.
Csizmás Kond
@szegfue: ...és ellenzék... Ez nálunk azt jelenti mint a régi gőzmozdonyos vonatoknál a fékezőt. Egy igazi demokráciában nincs ellenzék, még viccből sem merné vállani ezt a kifejezést mert azt arra fognák, hogy rosszat akar az országnak, gátolja a kormány minkáját stb. Minden becsületes országban bár kölönböznek az elvek de minden párt az ország javát akarja és nem ellenzi a kormány tevékenységét, és ha kifogásokat talál akkor arra ötletekkel szolgál.
...de visszatérve a vírusra, nincs akkora veszély mint azt sokan el szeretnék hitetni, csak sokan ezt is őpp ugy a saját javukra akarnák fordítani mint bármilyen más katasztrófát.
szegfue
@Málna: Mondod Te, hallgatom én... Tényleg talán nem érinti őket anyagilag, hiszen megkapják a havi nyugdijukat, csak éppen ők a legveszélyeztetebb korosztály, akiknek a megelőzésre most többet kellene forditaniuk.Továbbra sem értünk egyet, hajszálnyira sem közeledik semmiben az álláspontunk, tehát Te továbbra is tekintsd O.V-t egy "klassz" miniszterelnöknek, én meg továbbra sem tartom annak. Szerintem tényleg "felejts el" engem...
Málna
@szegfue: A megelőzés itt most nem pénzkérdés, egyszerűen csak otthon kellene maradniuk a nyugdíjasoknak.
De a világért sem akarlak megzavarni logikus érvekkel, látom, azt nem viseled jól...:-)
szegfue
@Málna: Hahahaha! Te meg a "logikus érvek"?! :)))
Lepényleső
...most ne fizessen rezsit,aztán ha túléli,- boldogan elveszik mindenit?
Málna
@szegfue: Pontosan. Amik elől menekülsz. Én állok elébe a vitának.
vacsi
"Az ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülő családok mentesüljenek a rezsifizetés alól, költségeiket pedig szociális alap vállalja át tőlük – javasolta a Jobbik elnöke."
Legalább 2 hónapja készülünk a vészhelyzetre, senki nem kerülhet e miatt nehéz helyzetbe. De okostelefonja minden családtagnak lehet?!
szegfue
@Pegero: 21:09 Ezt én is tudtam, de nem erről beszéltem!! Arról, hogy én is fizettem a károsultak javára a Magyar Kármentő Alapba, ahol is 2.262 milliárd gyült össze és amelyből az állam összesen 70 milliót "osztott" ki 10 családnak. A többit az utak, a környezet, stb. helyreállitására használták fel. És ugye a "felhivás" a károsultak megsegitéséről szólt, tehát a szinte mindenüket elvesztett családok megsegitéséről. Ez szerinted "valótlan" állitás?
szegfue
@Csizmás Kond: tegnap 20:11 Tudom, hogy a politika nagyon "mocskos", de azért még a Jobbikról sem feltételezem, hogy ebből a járványból valamilyen hasznot szeretne huzni... bár semmi sem kizárt...
Csizmás Kond
@szegfue: ...mióta az eszemet tudom jobboldali beállítotságú vagyok, a szüleim is azok voltak, és ki merem jelenteni, hogy ezeknek a jobbikos akárkiknek fikarcnyi jobboldali elvük sincs. Az amit ők csinálnak inkább hasonlít a rakoncátlankodó utcagyerekkes viselkedésre mert fogalmuk sincs mi a jobboldali eszme.
...és haszon...valamilyen formában próbál úgy viselkedni, hogy az neki kedvezzen tehát nem a megoldáson töpreng hanem azon, hogy az őt emelje ki...követok a gyurcsányi hablatyot...mert neki akarnak megfelelni.
A helyezete nem kioktatással kell megoldani hanem pl segítséggel...előállhattak volna azzal, hogy a körzetükben kivállalják az idősek bevásárlási problémáit ...de nem, ők akarják megmondani mit csináljon más.
szegfue
@Csizmás Kond: 9:56 Ha "jobboldaliságod" ellenére ezt gyanitod, akkor elhiszem.
Málna
@Csizmás Kond: Így van. Most nem ötpontos cselekvési programot kellene kidolgozniuk - amit aztán majd mással hajtatnának végre - hanem cselekedni, segíteni kellene.
Csizmás Kond
@szegfue: ...nem kell macskaköröm...és nem kell mindent fanatizmusnak venni, sőt bármit lehet úgy csinálni, hogy az mindenkinek megfeleljen...kersztény is lehet lenni úgy hogy az nem sért másokat...csak vannak akik a vagy mins vagy semmit elv szerit tudnak csak gondolkodni.
szegfue
@Csizmás Kond: A macskakörmöt csak azért tettem, mert idéztelek, semmi más szándékom ezzel nem volt! A hsz-d további része pedig meglepett: nagyon megengedő, elfogadó vagy igy elvileg, csak a hozzászólásaid ugy általában nem igazán ezt tükrözik... én ezt gondolom.
Csizmás Kond
@szegfue: Mindig elfogadom azt amit törvény ír elő, de sokan épp azt kifogásolják, és azt tartják helyesnek ha mindig belepofázhatnak mindenben...ezért sokszor ellentétes az álláspont.
szegfue
@Csizmás Kond: Az biztos, hogy nem létezik olyan törvény, ami mindenkinek kedvez, ennek ellenére be kell tartani. De azért nekem is vannak fenntartásaim 1-1 törvény helyességével és akkor még ne is "pofázhassak bele"?!:))
Csizmás Kond
@szegfue: nem annyira szigorúan értettem, itt mindent lehet...:)... viszont a belepofázást azokra kéne bízni akiket direkt azért választottunk, sőt azokat vonni felelősségre akik még egys törvények megszavazásán részt sem vesznek de utána ők a legnagyobb hangadók.
vacsi
@szegfue: Már megbocsáss, de aki azon a szinten áll, hogy "kisdolognál nem húzza le a WC-t", az nem spórol a vízzel, hanem egy mocskos ember! Az ilyenek miatt undorítóak a vasúti kocsikban a WC-k (de arra azért van eszük, hogy a kitett szappant, WC-papírt eltegyék!), a kórházakban az ilyenek miatt nem lehet a WC-ket, a mosdót használni - soroljam? Ezeknek a rezsit elengedni?! Azonnal megugrana a fogyasztásuk...
Eriksson
Na kéremszépen. Ez a kis mitugrász Jakab mióta Gyurcsányt szinkronizálja, még jobban égeti magát és a pártját is.
Először talán a tűzoltást és annak lehetőségeit kellene megszervezni, a kármentés és újjáépítés majd csak azután jön.
Akkor menjünk át a hídon, amikor odaértünk
szegfue
@vacsi: Akkor Te nem éltél egy kis faluban, ahogy a szüleim... Apukám nem volt "mocskos", mégsem huzta le a WC-t spórolásból... Sőt apukám nem utazott vonaton, nem járt kórházban sem, a szappant és a WC papirt sem lopta el. Természetesen jogod van a véleményedhez, hogy "ezeknek" semmit sem...
szegfue
@vacsi: Ja, még okostelefonjuk sincs, még nekem sem...
vacsi
Nem akartalak megbántani, és okostelefon nekem sincs. Kis faluban valóban nem laktam, de a nagyszüleim ott éltek, és minden nyarat évekig náluk töltöttem. Nekik nem volt WC, csak egy budi az udvaron, és a vizet egy kútról hordták. Mindennel spóroltak, a kézmosással is... Mikor változott az életük, nehezen álltak át a jobbra - de végül megtették. Mindennel spóroltak, de a tisztaságon nem.
csak úgy....
@Csizmás Kond: 100 szónak is egy a vége! cirmim, te 40 éve is komcsi voltál és az is maradtál! büzlesz a gondolkodásra képtelen párthüségedtöl.
szegfue
@vacsi: 12:07 Ja, amikor a szüleimnek is "pottyantós" volt az udvar végében, azt nem kellett lehuzni kb. 10 liter vizzel. És a kutról hordták a vizet ők is ingyen(!). Azt meg végképpen nem mondtam, hogy nem mosott kezet!
szegfue
@Pegero: 18:06 Helyes! Gyakorlatilag, átvitt értelemben meg azért nem lehetsz olyan "ártatlan"!:)))
szegfue
@Pegero: Tényleg még távolról sem igaz!:)) De poénnak jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.