Szakértő szedte össze, hogy jogilag milyen lehetőségei vannak most a dolgozó szülőknek.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Málna: A te kormányod kártékonyabb mint a vírus!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
@Horizont: A koronavírustól nem félsz? Pedig leginkább attól kellene.
Dr plágium
A szülőknek egy munkanappal előbb be kell jelenteni a távolmaradást... Ekkora marhaságot! Péntek este jelentették be az iskolák bezárását, hogy a pics..ba tudták volna előre jelezni hogy nem tudnak dolgozni menni? A 6 éves gyerekeket nem lehet egyedül hagyni, nem beszélve a bölcsis, ovis gyerekekről. A szomszéd néni nem biztos hogy vállalja, de ha mégis nem hiszem hogy tud segíteni a kis lurkóknak a digitális oktatás terén. És vajon jó ötlet a veszélyeztetett korosztályokat összezárni?
Pálinkás Pál
@Málna: A te kormányod kártékonyabb mint a vírus!!!
vacsi
A szülőnek el kell döntenie, hogy a gyerekei fontosabbak, vagy a munkája? Vészhelyzetre tekintettel kérhet rendkívüli fizetés nélküli szabadságot. Az eljövendő hetekre már nyilván úgyis felkészült, a fűtés meg már nem gond...
Málna
@Pálinkás Pál: Az én kormányom van már 10 éve, és még életben vagy. Nem biztos, hogy a vírus is ilyen kegyes lesz hozzád, ha elkapod.:-)
Pálinkás Pál
@Málna: Te marha ,mivel nem aggkorú vagyok,legfeljebb fújom az orrom!!! És mindennek vége lesz egyszer...Idegesítő egy seggnyaló vagy,minden objektívitáés nélkül...
Málna
@Dr plágium: Picit legyetek türelemmel, majd mondják a megoldási lehetőségeket. Biztosan lesz gyerekmegőrzés.
Málna
@Pálinkás Pál: Már kétszer szóltam, ebben a stílusban otthon, anyukáddal beszélj. Nálatok biztos ez a normális, de én nem vagyok hozzászokva és nem is szeretnék. Remélem, végre érthető voltam.
Pálinkás Pál
@Málna: Nem foglalkozom veledf,világos...ne is szólj hozzám!!!kutya sem kíváncsi a véleményedre,én főleg nem...durbincs komáddal kommunikálj!!!
kissé felnőttem
Besenyő Pista bácsi kérdezné Normális? én meg azt hogy ezerrel tutulnak hogy CSaládbarát kormány hát most akkor ki rösstelje a pofáját? 2020 Magyarország e vagy az orbán földje vagy a senki földje hol élünk?
Málna
@Pálinkás Pál: Mint egy kis mérges pulyka...:-)
Pálinkás Pál
@Málna: Értelmesebbnek tartalak mint azt a halfarok durbincsot...mennyit kapsz ezekért a kommentekért??? Mert azért lássuk be meggyőződésből csak a 30-as IQ alattiak fideszfanok...
tudode
A közszférában dolgozóktól elvett pártunk, és litye kormányunk öt nap szabit, alkalmazva az un. rabszolga túlmelót is
.
hvg.hu/gazdasag/20181122_5_nap_szabadsagot_elvesz_a_kormany_a_kozszferaban_dolgozoktol
.
Na ilyen családbarát ez a szekta!
Málna
@Pálinkás Pál: Olyan egyformák vagytok itt mind...Csak a nevetek más.
Málna
@Horizont: Azt teszem. A mostani helyzet szerint egy hét múlva megszűnik a főállásom, több hónapra. Igen, gondolkozom a megoldáson, nem nyafogok. És nem a kormányt okolom a kialakult helyzetért, hanem a vírust.
Csizmás Kond
Ez most ebben az esetben mindenhol problémának tűnik, viszont ahogy a vakáció alatt nem jár a gyerek iskolába és a szülő megoldja úgy most is meg lehethiszti nélkül.
Csizmás Kond
Ez most ebben az esetben mindenhol problémának tűnik, viszont ahogy a vakáció alatt nem jár a gyerek iskolába és a szülő megoldja úgy most is meg lehethiszti nélkül.
Málna
@Horizont: Vészhelyzet van, alakítani kell a szabályokon is. Dolgoznak rajta, biztos vagyok benne. És ha megvan a megoldás, akkor tájékoztatnak.
Csizmás Kond
@Horizont: Mostanig nem adtál Orbán szavára...mi történt ?
Málna
@Horizont: Szólj, mikor lesz, megnézem.
Nessy
Az tény, hogy elrendelték az iskolák, több helyen az óvodák, bölcsődék bezárását. De a következményeket nem gondolták végig, mindenki oldja meg! Nagyszülőkre ne bízd, egyeztess a munkáltatóval, ha olyan helyzetbe vagy. Kérj fizetés nélküli szabadságot, ha van családi tartalék.
Esetleg kiveheted azt a hét nap szabadságot, amivel a munkavállaló rendelkezhet, a többi a munkáltatón múlik. Szóval, finoman szólva is, nem gondolja végig a t. törzs, hogy egy intézkedésnek milyen következménye lesz, és arra már nem hoz (nem tud hozni) érdemi döntést. Elfelejtik az alap igazságot: Minden, mindennel összefügg!
Pálinkás Pál
Nos egy kis szösszenet
"Az ATV a Toldy Ferenc Gimnázium tanulójára volt kíváncsi, akinek az édesanyja koronavírusos fertőzött. Viszont csak a gyerek kórházi karanténba kerülését rendelték el, más diáktársak esetében nem rendeltek el járványügyi intézkedést. Nem kellett-e volna másokon is elvégezni a tesztet? Lakatos bízik a járványügyi szakértők döntésében, szerinte ha úgy ítélték meg, hogy csak ennyi embernek szükséges karanténba kerülnie, akkor biztos így is a helyes. A gyerek kéthetes megfigyelése a Dél-pesti Centrumkórházban kezdődött meg, és egyébként tünetmentes. A kerületi tiszti főorvos arról tájékoztatta a tankerületi és a gimnáziumi igazgatót, hogy további teendőjük nincs"
És ez a magyar operatív törzs!!! Mindenki maga dönti el...
verőce21
@Horizont: (07:48) Ilyen csekélységekkel
foglalkozol, amikor 15-én Júliusz Cézárt megölték a márciusi idusok? :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...négy gyereket neveltünk fel...és soha egyetlen kormányhoz sem kellett segítségkérő levelt ítjunk...
Málna
@Dr plágium: Már meg is kaptam a köremailt az osztályfőnöktől, visszajelzést kérnek attól, aki nem tudja megoldani a gyermeke elhelyezését. Mint írta, még így is kötelező volt feltennie a kérdést, hogy 17-18 éves fiatalokról beszélünk.:-)
Szóval türelem...
Dr plágium
@Málna: Türelmes vagyok, csak kissé dühít a sok ötletelés, téves információ. Nyilván a saját unokákat elvállaljuk ha nincs más megoldás :)
Málna
@Dr plágium: Lesz más megoldás. Eszedbe ne jusson elvállalni az unokákat, akkor semmi értelme az egésznek!
csak úgy....
éljen a "családbarát" kormány, kenyéren és vizen...
Dr plágium
@Málna: @Málna:Majd meglátjuk hogy alakul. Őszintén szólva nem szívesen lennék velük össze zárva, nehogy tőlünk kapják el vírust. Azt nem élnénk túl.
Málna
@Dr plágium: Nem rájuk veszélyes a vírus, hanem rátok. Úgyhogy inkább ti nem kapjátok el tőlük...
Dr plágium
@Málna: @Málna:Azért én féltem a 6 évest és a 12 évest is. Előttük még van egy hosszú élet.
Málna
@Dr plágium: Értem én. Épp most olvastam el a Magyar Orvosi Kamara ajánlását, és mondtam a 17 évesemnek, hogy mostantól ne menjen sehova, ha nem muszáj. Elvileg bennük nem tesz kárt a vírus, ne de ki akarja ezt kipróbálni, hogy valóban így van-e?
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: igy igaz de sok ember soknak tud segiteni, mert két szülő kétfelé dolgozik ha nem karanténos a cége, ha muszály 4-5 gyerekkel simán lehet bitni pedig 70 feletti vagyok de nem rimánkodom. az másoknak sem tesz jót. szép napot
verőce21
A cigánygyerekekkel könnyen otthon tudnak maradni a szüleik...nem veszítenek semmit.
Meg a nagyszüleik...
Csizmás Kond
@Horizont: Én az igazságot védem, és sajnálom hogy te bár az igazságot pártolod mégis a mellédumálók mellett törsz pálcát.
A mostani eset lehetne akár árvíz, vulkán, földrendés vagy akármilyen katasztrófa és akkor is meg kéne valahogy oldani a helyzetet, anélkül hogy mások segítenek vagy nem. Nem a kormány a hibás a virusért, sőt nem is az hozta be az országba, szóval nem ártana azokon számon kérni akik ilyen felelőtlen helyzetet alakítottak ki...és a munkáltató biztos azért nem fog kidobni senkit mert a gyerekét kell ellássa, főleg nem most mert az neki is kellemetlenséget okozna...csak aki bekeszokott a sírásba az még az éneket is sírva dalolja.
Csizmás Kond
@Horizont: A szokásodhoz híven ha nálad felmegy a pumpa az a józanságod kárát okozza. Nem pártoltam senkit csak próbáltam elmagyarázni, hogy nem a hülyemesékbe kell hinni.
Azt viszont tudom, hogy bármi történjen előbb utóbb megoldódik a probléma és úgy hogy az minél kevesebb bosszúságot okozzon mert minden kormánynak az a dolga hogy rendezze a problémákat.
Csizmás Kond
@Horizont: Soha nem hittem és nem is mondtam, hogy mindent tudok, viszont igyekszem tájékozódni amennyire csak lehetőségem van. Tehát még egyetlen embert sem dobtak ki a munkahelyéről mert az esetleg nem tudott bemenni a gyereke kényszervakációzása miatt és rosszíndualtnak tartom azt, hogy ilyesmiket híresztelnek. ...folytassam ?
Csizmás Kond
@Horizont: Nincs olyan meló amit ne lehetne abbahagyni egy időre és utánkezdeni később. A góréknak pedig ugyanúgy nyújt az állam segítséget, vagyis fizetéshalasztás meg egyéb mint ahogy a melósnak...szóval hiszti a köbön az egész.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: Te valami virtuális világban élsz,mert nem itt az biztos.
Csizmás Kond
@Horizont: Rajtad viszont azt látni, hogy megártott az otthonülés...mond, vagy idézz konkrét esetet akit kidobtak, megfenyegettek vagy céloztak az elbocsájtására. Ilyenkor nem is merné megtenni senki hogy kirugjon valakit mert ráállna a fél világ...ne hallgasd folyton azt a lükeferit mert még jobban elhülyit mint amilyen őmaga.
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: ...fújod a más szelét...dehát a név kötelez.
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 16:14
Igazad van,neked mindig igazad van elvégre egy külföldön élő fideszes senki vagy.
Nem érdekel a valóság ,hogy péntek reggel a gazdád még azzal fenyegette a tanárokat,ha sokat óbégatnak a bezárás mellet akkor elküldi őket fizetés nélküli szabadságra.Péntek este
bejelenti bezárnak az iskolák a szülők meg oldják meg ahogy tudják.
Tudom neked meg a hasonlóknak,ha dagadt a szátokba szarik akkor azt mondjátok ilyen finomat még nem ettetek.Meg is érdemlitek.Skizofrén vezér az idiótáknak.
Csizmás Kond
@Horizont: Neked már válaszoltam de látom eltünt...vagy meg sem jelent...na mindegy azt írtam illetve kérdeztem az előbbb is, hogy akkor most te a sajád munkahelyed és fizetésed miat agódsz ???...jelezték hogy ha nem mensz kidobnak vagy valami ?
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: na fityiszfatyusz idefityisz...az ilyen kutyafityiszelméletek csak kutyafityiszből születhetnek mert normális ember tud értelmesen beszélni társalogni stb...szóval húzz a kutyafityiszbe ls ömlngj ott mert nem érdekel a süketelésed.
Csizmás Kond
@Horizont: Hát persze hogy nem...én nem így működök...a béraggódásért mennyit kérsz ?...:)
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: tegnap, 20:13
Pofád befogod koszos migráncs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.