A hétvégén vasárnap reggelig összesen tizenhárom fővel emelkedett a koronavírussal igazoltan megfertőzöttek száma Magyarországon.

Vasárnap reggel további két fővel emelkedett a fertőzöttek száma: 32-nél járunk

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma – olvasható az operatív törzs honlapján.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez. Hazánkban eddig 32 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 22 magyar állampolgár.

A hétvége előtti nap 19 fertőzöttet tartottak nyilván a hatóságok.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@Sámannus: Ezzel a borzalmasan lerohasztott egészségüggyel ami itt van elég nehéz lesz kezelni/megállítani ezt a fénysebességgel száguldó vírust. Ez gazdagabb, felkészültebb országoknak sem sikerült, amint látjuk, akkor mi mire számíthatunk ezzel szakmaiatlan sok bunkó jogász politikussal. Már alig várom, h bakondi elvtárs is megszólaljon mográncsvírus ügyben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@tudode: Elmúlt éjszaka már olyan intézkedést adtak ki ami átfogóbb értékelést mutat, és ez már felkészül az hatékony ellátásra is, ahogyan a helyzet súlyosbodik, úgy lesz egyre több eszközre szükség. Az egészségügyi intézkedések kiterjesztése a járvány terjedéséhez igazítják. Lásd a kollégiumok felkészítését.
Ne legyen kérdéses, ez be fog következni. a statisztikai adatok nyilvánosságra hozatala szerintem vagy késik, vagy erősen meg vannak szűrve. A járvány ettől függetlenül terjed, és csak akkor fog megállni, ha teljes lesz társadalom hermetikus bezárása, országosan.
A járvány ujjból terjedni fog ahogyan Kínában is újra terjed, ha karantén megszűnik.
tudode
@Sámannus: .
Mindent felülír az, hogy nem a koronavírus leküzdésére, hanem a tartalékot
.
---- A kormány a rendkívüli tartalékból 4,56 milliárd forintot utalt az Operaház fejlesztésére, 2,77 milliárdot pedig az egyházi örökség védelmére
.
444.hu/2020/03/15/a-kormany-a-rendkivuli-tartalekbol-456-milliard-forintot-utalt-az-operahaz-fejlesztesere-277-milliardot-pedig-az-egyhazi-orokseg-vedelmere
.
És az osztogatás folytatódik, csak nem arra, amelyre aktuálisan kellene!
lampa laz
@Sámannus: Ezzel a borzalmasan lerohasztott egészségüggyel ami itt van elég nehéz lesz kezelni/megállítani ezt a fénysebességgel száguldó vírust. Ez gazdagabb, felkészültebb országoknak sem sikerült, amint látjuk, akkor mi mire számíthatunk ezzel szakmaiatlan sok bunkó jogász politikussal. Már alig várom, h bakondi elvtárs is megszólaljon mográncsvírus ügyben.
Sámannus
@lampa laz: Hát igazakat írtál, de szerintem a lakosság felvilágítás sem kielégítő, mert az addig terjed ki, hogy felvilágosítanak bennünket, hogy a maszk nem véd meg. Lehet ez akár még igaz is, de eszünkbe juttatja egyből miben élünk, és mihez tartsuk magunkat. Ha nem viseljük hajlamosabbak vagyunk teljesen védtelenné tenni magunkat, és áthágni minden szabályt. Ha csak egy sima maszkot veszel fel és egy cérnakesztyűt, már ezzel jelzed társaidnak, hogy kész vagy bizonyos szabályokat betartani, és ezzel őket is. Talán a távol-keleten is így érték el sikereket, mert ott láthatóan az utcán és a járműveken is kizárólag ilyen embereket láthattunk.
lampa laz
@Sámannus: Igen, nekünk is meg kellene tanulni az egymás iránti tiszteletet minden téren. Ezek az egyszerű, -de mégis csak tettem valamit magamért és másokért- védőeszközök is sajnos nálunk hiánycikknek számítanak. A gyógyszertárak bejáratára öles betűkkel van kiírva, h nem kapható. Még ezt a feltételt sem tudják biztosítani, akkor mire számítsunk tőlük egyáltalán. Össze-vissza kapkodó rendeletek szakmai egyeztetések nélkül. Se a munkahelyek, se az iskolák, se a szülők nincsenek értelmesen felkészítve. Borzalom, h mi fog ebből kisülni. Ez a majom orbán meg csak utazgat külföldre mintha minden rendben lenne a világban. Egy normális politikus ilyenkor otthon van és figyeli az eseményeket és közbelép, teszi a dolgát, ha arra szükség van. Bár tudjuk, ez nem normális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.