Ha magába néz a nyájas olvasó, akkor valószínűleg egyetért azzal, hogy a pánikot olyasmi szüli, amiről elégtelen az információja, és bizonytalan a befolyásolási kompetenciája. Ha ugyanis egy veszélyhelyzettel kapcsolatban van információ a veszélyeztetettség mértékéről, az érintettség kockázatáról, és a kockázatmérséklés módszeréről, akkor a józan ésszel meghozható döntések kerülnek túlsúlyba. A pánik-hullám akár jó üzleté is válhat. A járvány pedig, a biológia szabályai szerint, tesz az emberi reakciók nagy részére. Az indokolt félelem, az ezen alapuló racionális viselkedési minták kialakítása nem a vírus érdekeltségi köre. A jelenlegi járvány ebből a szempontból a politikai vezetések „vizsgája” is lehet.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az általános kilátástalanság, bizonytalanság oka valójában a szakemberek kizárása a jogalkotáson túl a világjárvánnyal kapcsolatban is valószínűsíthető, hogy őféleségéék nem kérik ki a hozzáértők véleményét, tanácsait
.
---- Több teszt kell, különben nagy baj lesz - figyelmeztet az immunbiológiai intézet igazgatója
.
444.hu/2020/03/15/tobb-teszt-kell-kulonben-nagy-baj-lesz-figyelmeztet-az-immunbiologiai-intezet-igazgatoja
.
Érthető a laikus állampolgárok bizalmatlansága abban, hogy pl. az operatív törzsben miért nincs helye az Orvosi Kamarának!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Shikari: Leginkább azokkal amiket meghoztak, hitel a moldávoknak, miközben sz@r az eü, extra támogatás az egyháznak, miközben sz@r az eü. több ima, és szertartás (by Tümjénzsóti), miközben nincs bárki által elérhető valós szűrés, stb.
Valamint azokkal, amiket nem hoztak meg, vagy nem időben,
- nincs bárki számára elérhető, és elérhető árú szűrés;
- nincs publikus fertőzöttségi ráta-kimutatás;
- nincs a pánikot megelőző tényszerű és hihető kommunikáció (ha te elhiszed, hogy csak 40-100 fertözött van, akkor szedjél mást, mert ez már megártott)
s lehetne még sorolni az időben be nem szerzett eszköztartalékoktól a mai napig nem szabályozott távolléti rendszerig, míg elér a lap alja Makóra.
Clavigo
@Shikari: Te mitől vagy ilyen okos,,oláh ?
GeoCravker
@Shikari: Neked lehet, hogy mindegy, hogy hány fertőzött van. nekem nem. Nem mindegy ugyanis, hogy a letális szövődmény kockázata 1 százalék, vagy 0.1 ezrelék.
Kettőnk közül szerintem Te vagy alkalmatlan a logikus megközelítésre.
Rockxy
a pánikot mi szüli, ki szüli?
hát a hülyeség főleg.
minden hasznos és gagyi információ itt van a neten.
a tömeg a gagyira vadászik.
akkor ki a felelős?
a ember.
SystemError
@Clavigo: Ő egy szakértő guru, aki az álszakértők szakértője, csak nem tanulta.
GeoCravker
@Shikari: Tehát te pánik-párti vagy. Mint Orbán-vezéred, aki a pánikhullámon akar belovagolni a nyílt diktatúrába. Remélem jó verőlegénye leszel, ha úgy adódik. Aki nem moralizál, nem gondolkodik, csak teljesít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.