Érdemi választ nem kaptak a független országgyűlési képviselők.

Egy orvos által megfogalmazott kérdéseket tett fel a koronavírus-helyzet miatt életre hívott Operatív Törzsnek Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők – írta meg a 444 Szél hétfői Facebbok-posztja alapján. (Szél Bernadett a posztban arra is kitért, hogy szerdán küldött kérdéseire még nem kapott választ.)

Egy orvos kérdéseivel kereste meg az operatív törzset Szél és Hadházy, semmitmondó választ kaptak

Fotók a cikkben: Facebook/Szél Bernadett

Ez volt a két kérdéscsokor:

1. Jelenleg a koronavírus-fertőzött betegek kezeléséhez nincs kifejlesztett gyógyszer, ezért kiegészítő kezelések alkalmazása lehetséges, mint például az oxigénterápia (a korai fázisban egyszerű arcmaszkkal, később lélegeztető géppel). Kérdésem, hogy készült-e vizsgálat arról, hogy intézményi szinten a koronavírus fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigén fogyasztást? Felkészültek-e megfelelő mennyiségű oxigén tartalékkal a vészhelyzetben kialakult magas igényszám biztosításához?

2. A járványveszély miatt milyen szabályzat került kialakításra az orvosok beoszthatóságát illetőleg a rendkívüli helyzetben indokolt veszélyes munkára? Ha Magyarországon is Olaszországhoz hasonló helyzet alakul ki a világjárvány terjedése miatt, a szokásos szakmai kompetenciák átrendeződnek. Kérdésem, hogy ebben az esetben és önkéntesek hiányában, a beosztást készítő felettes kiket tud mozgósítani? A bent töltött idő arányában az orvosra is potenciálisan életveszélyes tevékenységet miként végzik majd el: mindem szakembert igyekeznek bevonni és az életveszélyes munkával töltött időt arányosan elosztják a szakemberek között, esetleg kisebb csoportokat hoznak létre a veszélyes munka elvégzésére a rendkívüli helyzet idejére?

A kérdésekre azt a választ kapta az Operatív Törzs Központi Ügyeletétől hétfőn hajnalban, hogy

a védekezéshez szükséges erő- és eszköz rendelkezésre áll a koronavírus elleni védekezésre hazánkban.

 Egy orvos kérdéseivel kereste meg az operatív törzset Szél és Hadházy, semmitmondó választ kaptak

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Mert a világban hol vannak (lehetnek ) felkészülve egy ilyen mértékben megnövekedő igényekre ( pl. oxigén palackból, egyszer használatos védőfelszerelésekből ,gyógyszerekből,eszközökből, ellátó személyzetből stb... ) ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Miért kukacoskodnak. Az Operatív Törzs Központi Ügyelete mindent , mindenkinél jobban tud. Mi csak azt nem tudjuk, kik is ezek a mindentudók?
jancsipapa
Mert a világban hol vannak (lehetnek ) felkészülve egy ilyen mértékben megnövekedő igényekre ( pl. oxigén palackból, egyszer használatos védőfelszerelésekből ,gyógyszerekből,eszközökből, ellátó személyzetből stb... ) ?
Clavigo
@Shikari: Azt hittem te ott ülsz a "zoperativ törzsben ".. Az eszed után ítélve.
lusta
@Clavigo: A halfarok jobbkkezeként ül ott.
Csizmás Kond
...idáig jutottam...idézem " Kérdésem, hogy készült-e vizsgálat arról, hogy intézményi szinten a koronavírus fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigén fogyasztást? "
...mit mondjak aki hülye az tényleg, mostmár ezzel is bizonyítottan az is marad.
Nessy
@Csizmás Kond: A kérdés folytatás a lényeg: lesz elég oxigén? Tovább folytatom: ahol most további ágyakat biztosítanak a járvány idejére, ott a legritkább esetben van központi oxigén. Ott lesz elég palack, elég ember, aki azokat mozgatja, le és felszereli? Tényleg hülye aki erre is odafigyel!
Csizmás Kond
@Nessy: ...mit tudsz te az oxigén paéackozásról ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: butus vagy te cicus! ök az orvosi oxigén palackokra gondótak.
...,hogy legyen rálátásod a dologra : www.bexamed.hu/orvosi-oxigen-palackok.html
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..namégegyszer van fogalmad hogy az orvosi oxigén palackokat hogy töltik ?...és főleg most hogy rengeteg ipari fogyasztó leállt és nem használ oxigénypalackot képzeled hogy most lesz hiány ???...ehhez elég ...száfújtaberninek kell elnni
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Nos ...akkor világosíts fel...ha elfogy az oxigén...hogyan adsz tovább a rászorulóknak??? várom kimerítő válaszodat!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...hogy-hogy elfogy ??---mennyit ittál Pali ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: sajnos nem eleget hogy elviseljem az emberi marhaságot...elfogyni meg úgy szokott hogy kiürül a palack...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...amíg még többet innál el tudnád mondani, hogy az a zoxigén hogy kerül a palackba ?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: most le tudnám neked írni a teljes folyamatot,de nem terhellek vele,mert bonyolultabb egy egyszerű faéknél,amit még megértesz...elég legyen annyi, sűrítik...
csak úgy....
te szándékosan értesz mindent félre? orvosi oxigén, steril körülmények között töltve és nem ipari!
www.bexamed.hu/orvosi-oxigen-palackok.html
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...hát persze hogy leírnád ha tudnád...láttam én már karón varjat Palim viszont hozzád hasonló nayfógóvarjat nem...szerintem neked micsurin az apád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.