Megjelent a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő legfrissebb korlátozásokról szóló kormányrendelet hétfőn kora este a Magyar Közlönyben.

Ezekért büntethet keddtől a rendőrség – itt a friss rendelet a járvány miatti korlátozásokról
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A jogszabály első pontja rögzíti, hogy a vendéglátóhelyek kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva, ezen időszakon túl csak az ott foglalkoztatottak, valamint az ételt elvitelre rendelők tartózkodhatnak ezekben a helységekben.

A kormány a rendeletben arra kéri a 70. életévüket betöltötteket, hogy ne hagyják el otthonukat, és ha ezt vállalják, az önkormányzat gondoskodik az ellátásukról.

A rendelet létszámtól függetlenül betiltja a zárt és szabadtéri rendezvényeket, valamint gyűléseket. Ez alól csak a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötések és a temetések jelentenek kivételt. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartható meg.

Az előadó-művészeti rendezvényeken, mozikban és múzeumokban kizárólag az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

A fenti szabályok megsértése keddtől szabálysértésnek minősül, amelyet legfeljebb félmillió forintos pénzbírsággal sújthat a rendőrség.

A kormányhivatalok által kiállított hivatalos okmányokat keddtől kizárólag postai úton kézbesítik, személyes átvételére nem lesz lehetőség.

A rendelet tartalmazza, hogy az innovációért és technológiáért felelős miniszter bármely rendelkezésre álló adat megismerésére, kezelésére jogosult a járvány terjedésének modellezése, elemzése céljából; az állami, önkormányzati szervek, valamint a vállalkozások és magánszemélyek pedig kötelesek megadni a kért adatokat.

Ezzel egy időben az emberi erőforrások minisztere – a járványügyi hatóság közreműködésével – felméri és nyilvántartásba veszi azoknak a közép- és felsőfokú egészségügyi szakképzésben, továbbá főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben, valamint az egészségügyi és szociális akkreditált iskolai rendszerű szakképzésben nappali tagozaton részt vevő hallgatóknak az adatait, akik bevonhatók az egészségügyi válsághelyzeti feladatok ellátásába.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kolnidre
A Dohányboltok nyitva lehetnek éjjel-nappal hiszen ezek a fidesz elkötelezettek kezében vannak és Őket nem lehet megrövidíteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Dr plágium: Hogy beszélst a főnivel?Inkább dugd meg karóval!Arra vár a propeller!
Nessy
@balos: Tényleg, a kuplerájok nyitva lehetnek?? Vagy ott gördülékeny a "házhoz szállítás"? Nem igaz, hogy nem tudják ezt a kerítőnőt kitiltani!
Dr plágium
@Nessy: @Nessy:A korona mellé kell még egy kis tripper és szifilisz...
kolnidre
A Dohányboltok nyitva lehetnek éjjel-nappal hiszen ezek a fidesz elkötelezettek kezében vannak és Őket nem lehet megrövidíteni.
Borsodi
Nem is értem,hogy akikre a legveszélyesebb mért nem maradnak otthon.Ebből is látszik,hogy mennyire nem törődöm nép a Magyar , legtöbbjük bocs a kivételnek,de a vén hülyékből tevődik össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.