Keddtől nem közlekedik az emeletes KISS motorvonat, amelyet vasárnap állítottak próbaüzembe a ceglédi vonalon – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel hétfőn.

A próbaüzem után két nappal leállítja a MÁV az emeletes motorvonatot
A Budapest-Cegléd vonalon utasforgalmi próbaüzemben elindított első emeletes KISS motorvonat a Zugló vasúti megállóhelyen 2020. március 15-én. Tavasztól fokozatosan állnak forgalomba az emeletes motorvonatok a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon, a ceglédin és a vácin. MTI/Balaton József

Az intézkedést a vasúttársaság azzal indokolta, hogy a kormány határok lezárásáról szóló hétfői döntésének értelmében a vonatokat gyártó Stadler cég a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalói azonnali hazarendeléséről rendelkezett. Ennek megfelelően a Stadler az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges műszaki felügyeletet határozatlan ideig nem tudja ellátni.

Amint a személyzet újra rendelkezésre áll a határzár jövőbeni feloldása után, a tesztüzem újraindul

- ígérte a MÁV.

Az emeletes motorvonatok üzembe állítása az átfogó vasúti korszerűsítési program része. A gyártó Stadler cég negyven 600 ülőhelyes KISS elővárosi villamos motorvonatot szállít le a MÁV-nak. Az emeletes motorvonatok a tervek szerint tavasztól fokozatosan állnának forgalomba a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
KISS my ass.
Meg mindig nem fér at a felüljárók alatt. Pedig csak a kerekebol kene kiengedni egy kis levegőt :)
Yoda69
@Pegero: Latom nem erted a viccet, degenera.
lusta
@Yoda69: "Akinek humora van, mindent tud. Akinek nincs az mindenre képes" Mégis mit várjon az ember ezektől az IQ selejtektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.