Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen – az egészen apró területű államokat nem számítva – abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Egyedül a magyar kormány titkolja a fertőzés területi adatait az EU-ban

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.

Ehhez képest a szomszédos Ausztria egészségügyi minisztériumának koronavírusról szóló oldalán a címlapon olvashatók a legfrissebb területi adatok. Eszerint 959 megbetegedés van az országban, ebből Alsó-Ausztriában 150, Bécsben 122, Stájerországban 111, Tirolban 254, Felső-Ausztriában 196, Salzburgban 54, Burgenlandban 10, Voralbergben 55 és Kärntenben 7 fordult eddig elő.

Még a nem EU-tag Albánia kormánya is a Facebookon így tájékoztat: a 42 betegből 26 tiranai, 5 durresi, és további négy érintett terület van még az országban jelenleg.

(444.hu)

152 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Ezen adatokat elhallgatni és személyiségi jogokra hivatkozni szerintem merénylet az emberek egészsége ellen de az is lehet, hogy a hatóságok nem tudják a valóságot mivel hazánkban nagyon kevés tesztet hajtanak végre. Majd ha vége lesz ennek az egésznek lehet elemezni, hogy ki milyen hibát, bűncselekményt stb. követett el az emberiség ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Csak azt csinálják a patkányok, mint az oroszok 147 megbetegedett "statisztikával". Senki nem szereti ilyenkor a nagy számokat. Főleg nem, ha hiányosságokra mutatnak..
fahrenheit451
durbincs listája :)

(Azért kíváncsi lennék arra, ha ez a díszes társaság - mindenkit beleértve - összeröffenne egy sörözőben, milyen lenne a hangulat. Politika kizárva !!! Sajnos sosem tudjuk meg, de én úgy gondolom, hogy biztos jó lenne.)
SystemError
@Borsodi: Sok esetben a WHO irányelvekkel ellentétes események történtek itthon. Érdekes módon ezekről és területi eloszlásukról semmit nem lehetett tudni egyedüliként az EU-ban. Jó duma ez a személyiségi jogi megközelítés, de "Teszt Csabát" egy rendszerben "teszt000001"-nek is lehet hívni... Bumm, mekkora nem? :) Ebben a helyzetben mindenki a saját jól felfogott érdekei alapján cselekszik. Egyénként is ugyanaz az az érdekünk és nemzetként is. Elvileg a kormány szintjén is érvényesnek kéne ennek lennie, ha más nem a kormánytagok egyéni szintje miatt..:) Finoman szólva érdekes, hogy csak mi nem cselekszünk a jól felfogott érdekeink szerint. Ilyet akkor szoktak csinálni, ha muszáj.. Mivel indoklásokról nem tudunk, csak csak bunkó kommunikációs szakemberek alázat nélküli flegmaságáról. Csak az marad, hogy valamiben nem transzparens kis kormányunk.

Én amúgy el tudom magamban választani azt, hogy ebből azért nem mindent a kipcsákok számlájára írható. Azt viszont, hogy a Kútvölgyit nézzem a mérleg egyik oldalán 10 év után. A másik oldalán meg megszámolni nem tudom gyémánt standiont, az elég szürreális látvány. Szerintem erre azért most mindenki ráébredt az országban, ha látja a számokat, ha nem.. Szerintem így csak kíváncsibb lesz mindenki, de ők tudják..
Borsodi
@durbincs: Mindenki tudja,hogy ezt nem te írtad! Mivel írni se tudsz csak mindenkit kritizálni gondolom valaki van még a seggedbe aki ezt leírta az ellenzékről.azt kifelejtette el a cikk írója,hogy egy országnak sincs ilyen hazug hatalomra törő korrupt minisztere.
simmering73
Szemérmesek. Kipcsak genetika. Vérükben a hazudozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.