A főpolgármester az interneten jelentkezett be, és közölte a döntést.

Karácsony Gergely bezáratja a fővárosi játszótereket

Bezárják a budapesti játszótereket a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester keddi online sajtótájékoztatóján.

A fővárosi operatív törzs ülését követően Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közvetített élő videoközvetítésben elmondta: az összes – zárható – fővárosi játszóteret lezárják, mert az ottani játékok lehetőséget biztosítanak a vírus terjedésére. Kérte, hogy a gyerekeket ne vigyék a játszóterekre.

A főpolgármester közölte azt is: a kerületekkel közös álláspontot képviselve a parkolást nem teszik ingyenessé, mert az rossz döntés lenne a járvánnyal szembeni védekezés szempontjából. Hiába van ugyanis kevesebb autó az utakon, a parkolóhelyeken ugyanannyi vagy akár több is a szokottnál – magyarázta.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Illyés Tibor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez mekkora marha...jön a jó idő,nincs suli...a gyerekek így legalább a friss levegőn,szabadban lettek volna,majd most mennek csapatban a plázákba!!! azt meg sem említem hogy gyermek fertőzés a nulla felé konvergál...tehát abszolút nem veszélyeztetettek...öngólt rugott az ellenzék ezzel a zöld marhával!!!
human
@Pálinkás Pál: "gyermek fertőzés a nulla felé konvergál...tehát abszolút nem veszélyeztetettek"
Azt tudod, hogy múlt péntek reggel pont ezt mondta Orbán? Estére bejelentette az iskolák bezárását. Tudod miért? Nem azért mert a gyerekek megbetegedhetnek, hanem azért mert elkapják egymástól és feltűnés nélkül hordozzák a vírust és az időseket fertőzik meg vele, akik meg nagy százalékban elhunynak.

A másik amit írtál: ",majd most mennek csapatban a plázákba!!!"
Te komolyan úgy gondolod, hogy azok a 3-10 éves gyerekek akiket a játszótereken szoktunk látni azok plázázni fognak ezután?
Pálinkás Pál
@human: nos vegyük sorba...a 10 éves az optimális esetben negyedikes...szerinted egy negyedikes,ha egyedül hagyják otthon...akkor tanulni fog,nem inkább elmegy valahová??? Mindketten tudjuk hogy nem az ovodásokról beszéltem...csak kötekedsz!!!...más..otthonmaradás...: mivel lényegében semmi nerm változott ,az embereknek ugyanúgy kell munkába járni...délután háromig ugyanúgy ücsöröghetnek a kocsmákba...nos...szerinted a vírus tudja hogy csak 3 után támadhatna,??mint már számtalanszor írtam...ez így nem karantén ,hanem korlátozás...ami sz@rt sem ér,főleg hogy a veszélyeztetett korosztály vidáman sétálgat ugyanúgy tovább,láttam tegnap egész nap mennem kellett!!! csak a magánvéleményem...ha van egy csoport ,ami veszélyeztetett,akkor az ő mozgásukat korlátozom,nem mindenkiét...mert bizony a 40 éves esztergályos is vidáman hazaviszi a vírust mamának tünetmentesen!!!Érted már mit mondok??? mikor a járvány már felütötte a fejét,akkor vagy teljes izolációt csinálunk,vagy hagyjuk hogy minnél hamarabb lefusson...hát úgy nagyjából ezért tartom értelmetlennek ezeket az intézkedéseket!!!
főleg úgy ,hogy ezt egy olyan operatív törzs irányítja amiben van 1 virológus...meg egy zsáknyi fakabát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.