Hétvégén történt a lajosmizsei bűncselekmény, most lakat alá került a tettes.

Letartóztatták a férfit, aki nyílt utcán verte halálra élettársát

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. március 14-én, este az élettársával italozott egy lajosmizsei kocsmában. Már itt szóváltásba keveredtek, a férfi többször ragadta meg erőteljesen az egyre ittasabb sértettet. 23 óra 30 perckor gyalog hazaindultak az albérletükbe, útközben azonban ismét összevesztek.

A férfi egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel megütötte élettársa fejét, aki emiatt a földre zuhant. A férfi a földre került sértettet a lábán és testszerte többször megrúgta, majd tovább indult. A férfi a földről felkelő és eleső nőt hazavitte, ágyba fektette. Ekkor vette észre, hogy a sértett már nem él, de a mentőket és a rendőröket alkalmi munkaadója segítségével csak másnap reggel értesítette. A sértett halálát a koponyát ért ütés miatt kialakult koponyaűri vérzés okozhatta.

A férfit – aki beismerte a tettét – a rendőrök még március 15-én őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó testi sértés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt – 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés – tartani kell attól, hogy a román állampolgárságú, állandó magyarországi lakó- és munkahellyel nem bíró gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított tanúk jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon a szökés és elrejtőzés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.

Forrás: Ügyészség

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Már megint egy román...szavazáskor "magyar"
nezelodo
@Pálinkás Pál: Remélem a közügyektől nem tiltják el a hűséges alattvalót, hiszen a hírben a párt névjegyét említik indítékként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.