Hiába nem minősül érzékeny személyes adatnak, továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus-megbetegedésekről.

A tiszti főorvos továbbra is titkolja a fertőzés demográfiai adatait, és ez rombolja a közbizalmat

Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről. Mint az operatív törzs szerdai tájékoztatón kiderült, teszi ezt annak ellenére, hogy HVG szembesítette az adatvédelmi hatóság elnökének álláspontjával, miszerint ezek a statisztikai információk nem érzékeny személyes adatok.

A tájékoztatón a Népszava munaktársa is jelezte, hogy ezeknek az információknak a visszatartása rombolhatja a hivatalos szervekbe vetett bizalmat. Müller Cecília az ellenvetésekre úgy reagált, hogy megítélése szerint az érintett közönség számára nincs relevanciája ezeknek az információknak, így csak a szakemberek számára teszik azokat megismerhetővé. Ettől függetlenül utalt arra, hogy az egész országban vannak megbetegedések. Bár ma még enyhe tünetekkel is kórházban kezelik az érintetteket, de hamarosan változik a rendszer: a könnyű esetek házi karanténban kerülnek, és csak a súlyos betegeket szállítják kórházba.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@qkhh: Hogy ennek mi köze a tisztifőorvos sunyiskodásához? Hát abszolút semmi. Ez a lényege a hírnek:
Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről.

Ami meg ezt illeti:
"Most megmutathatja hogy nem SZAR ember nem egy GECI hazudozó kommunista féreg."
A kormány mutassa meg, hogy nem az (pedig az!!) amiket itt írsz, mivel tavaly számtalanszor bizonygatták, hogy 2020-ban is lesz nyugdíjprémium! Ne egy kifosztott, kivéreztetett önkormányzattól várd el a nyugdíjasok megsegítését, hanem akire tartozik: az általad felsorolt jelzőkkel illethető kormányra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@Eladott Ország: 10:00 Hát úgy is néz ki, mint aki nem b-----ott 30 éve, ezért bepókhálósodott a lába között a vagííííííína :))))))))))
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ez a cikk is foglalkozik azzal miért nem elég az időseket elszigetelni. Például a Japánok is idősek, de azonnal léptek és bevezették a cirkuszt, ezért még viszonylag jól állnak a cikk szerint.

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/miért-olaszországban-durvult-el-ennyire-a-járványhelyzet-és-mit-tanulhatunk-belőle/ar-BB11tbtU?ocid=spartanntp
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: érdekes cikk...csak az embereket nem a járványgörbe,meg az ilyen marhaságok érdeklik..főleg hogy tény,bármennyire lassítod,attól ugyanúgy terjed tovább...inkább az irritálja őket hogy az öregek ugyanúgy továbbra is kóricálnak...,pedig hivatalosan világszinten miattuk van ez a nagy felhajtás.../magánvéleményem hogy nem/...de nem akarok visszakanyarodni erre a témára...más..olvastad az új törvényjavaslatot??? ...rágd át ...és gondolkozz el...!!!
Eladott Ország
@volvós: tegnap, 20:18; A jelenlegi értelmiségnek ez az útja a seggnyalástól az osztályhatalomig. Csak a seggek változtak...Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyélőisten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81868821_706934416379961_4928344662852239360_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=bYb_OBKkjw4AX8oYbjg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ea65986ea8b1c8d82a2a9d1bb67769fe&oe=5ED0B4C6
Lepényleső
A tiszti főorvos asszony talán mint a katonatiszt hajtja végre a kapott parancsot,
-elfelejtve azt amit neki az egyetem egy professzora adott esetben taníthatott?
Béla333
" Ez nyílt diktatúra, ahol végre katonák járhatnak az utcán, ahol megfélemlítik az embereket, a vírusra hivatkozva sakkban tarthatják őket, miközben meghamisítják az adatokat, semmit nem tesznek a járvány valódi megfékezése érdekében, és elégedetten szemlélik, hogy nem költi a sok öreg beteg ember az ő pénzüket orvosra és nyugdíjra, mert végre eltakarodnak a temetőbe, ahova valók. Akik élnek, azok pedig vagy befogják a szájukat és meghunyászkodnak, a jobbak alkalmazkodnak, a még jobbak benyalnak, behódolnak, aki pedig nem, az a nép ellenségeként, a vírus terjesztőjeként mehet a börtönbe. Még azt is ők döntik el, hogy saját szemét törvényüket használják-e, ki ellen, és mikor?
Nehogy azt higgye bárki, hogy ez a veszélyhelyzet valaha elmúlik. Ahogy a menekültek miatt kihirdetett veszélyhelyzet sem múlt el azzal, hogy nem jöttek menekültek, ez sem múlik el azzal, hogy a járványnak vége lesz. "
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.