Karácsony Facebookon jelentkezett be szokásos online sajtótájékoztatójával, és elmondta, hogy nem lesz ingyenes a parkolás a koronavírus miatt sem.

Karácsony Gergely: nem lesz ingyenes a parkolás Budapesten

A főpolgármester a bejelentkezés során elmondta, hogy a parkolás nem lesz ingyenes Budapesten, majd hozzátette, hogy a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak ki, mint ahány parkolóhely van, itt pedig főleg a helyiek parkolnak, így tehát a parkolási helyzet lényegében a kisebb gépkocsiforgalomnál is megmaradt. Úgy gondolja, hogy, ha teljesen ingyenessé tennék a parkolást, akkor azzal nem oldanák meg a problémákat.

Emellett a főpolgármester azt is elmondta, hogy felvették a kapcsolatokat a fővárosi plázákkal, hogy átmenetileg tegyék elérhetővé az üres parkolóikban a parkolást. Erre úgy tűnik, hogy van hajlandóság.

Mindezeken felül pedig Karácsony arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy az egészségügyi ellátásban dolgozók parkolási igényeit is elkezdték felmérni és már dolgoznak rajta, hogy megkönnyítsék számukra a fővárosban való parkolást, ugyanis tudják, hogy az egészségügyi ellátórendszer most borzasztóan leterhelt.

Elmondta azt is, hogy jelentős mértékben csökkent a közösségi közlekedést igénybevevők számra, a jelenleg koronavírus-járvány helyzetre való tekintettel, ami alapjában véve jó hír.

Karácsony emellett arról is beszélt, hogy a fővárosi cégek és intézmények dolgozói számára egyszerűen nem tudnak kellő mennyiségű védőfelszerelést beszerezni, ebben pedig a kormány sem segít. Hozzátette, hogy itt nem a pénz a gond, hanem, hogy nincs maszk.

Végezetül arról is beszélt, hogy tisztában vannak azzal, hogy rengeteg munkahelyet sodor el most a válság, azonban a fővárosi cégeknél, intézményeknél igyekeznek gondoskodni a munkavállalók jövedelméről. Sőt, az év elején beígért béremelések sem maradnak el.

A teljes videót itt nézheti vissza:

Forrás: MTI/Blikk

Kép: MTI/Mónus

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.