Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntekre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint árfolyama csütörtökön történelmi mélypontot ért el az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Továbbra is mélypont közelében a forint árfolyama

Az eurót a csütörtök esti 357,46 forint után péntek reggel fél nyolckor szinte változatlan árfolyamon, 357,49 forinton jegyezték. Az euró jegyzése csütörtökön 360,10 forint is volt, ami a forint valaha elért leggyengébb jegyzése.

A svájci frank jegyzése a csütörtök esti 339,57 forinthoz képest kissé alacsonyabban, 339,41 forinton állt péntek reggel. A frank csütörtökön 341,09 forinton érte el legmagasabb jegyzését.

A dollárral szemben a forint jelentős erősödést ért el péntek reggelre, bár csütörtökön szintén történelmi mélyponton járt. A dollár jegyzése a csütörtök esti 334,64 forintról 332,40 forintra csökkent péntek reggelre. A legmagasabb csütörtöki jegyzés 335,65 forint volt.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
MOL-ban viszont shortszopó és bikacsapda!
Gyütt Mönt
@Anna24: ha lefekszel, kapsz egy guriga wc-papírt.
Eladott Ország
Mélypont, gyengülés, hát hova jutunk így? Az a helyzet, hogy az MNB élén álló unortodox kuruzsló és mások állításaival szemben, miszerint ez kurvajó nekünk, mert pörgeti az exportot, munkahelyeket teremt, és hozzájárul a növekedéshez, a gyenge forint árát a fogyasztók fizetik meg. Attól függetlenül, hogy kire szavaztak. Pontosan ugyanúgy, mint 2008-ban, amikor a forint szintén gyengélkedett (a jelenleginél sokkal súlyosabb világgazdasági konjunktúrát most hagyjuk), és amikor a jelenlegi doktorminiszterelnök forintválságról és bizalmi válságról lamentált, amit szerény meglátása szerint csakis a kormány cseréjével lehetett volna megakadályozni. Merthogy akkor még meg akarta védeni a forintot, most már nem akarja. Most már legfeljebb a székét, a hatalmát és a Mészáros törvényesen ellopott vagyonát akarja megvédeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.