Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni – írja Ledia Lazeri, a szervezet magyarországi irodavezetőjének péntek reggeli nyilatkozata alapján az MTI. Lazeri szerint tesztelni csak azoknál érdemes, akik tüneteket mutatnak, vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel.

Jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel – közölte álláspontját az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A WHO magyarországi irodavezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt:

az új számok azt mutatják, hogy a hatóságok teszik a dolgukat, képesek észlelni az új eseteket, és tesztet végeznek, ha szükséges.

Ledia Lazeri hangsúlyozta, hogy a WHO napi kapcsolatban áll az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, és kölcsönösen megosztják egymással az információkat, a WHO gyakorlati ajánlásait és a magyar kormány által tett intézkedéseket.

Lazeri mérföldkőnek nevezte, hogy Kínából az elmúlt 24 órában nem jeleztek új megbetegedést, ez ugyanis azt mutatja, hogy ismerni a járvány megfékezésének útját.

Forrás: HVG, Index

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gazdag dezső
A VHO SEMMIT NEM TETT AZÉRT HOGY MEGÁLLÍTSA A VÍRUS TERJEDÉSÉT,DE SEGÍTSÉGET SEM ADOTT ,! eHELYETT GYEREKES,ÉS LAIKUS JAVASLATOKAT ADOTT .Szóval megint 0-ra vizygáztak !!
gazdag dezső
Egyáltalán hogyan tesznek ilyet,hogy beleszólnak ebbe is ?? Miért képzelik azt hogy nekik szabad ???Igenis nagy ooooo-ák !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.