Levelet írt Orbán Viktornak a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége.

A levélben arra kérik a miniszterelnököt, hogy gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentők, orvosok, ápolók és az őket kiszolgáló műszaki személyzet kiemelt biztonságáról és illetményük – a többlépcsős bérfejlesztésen felüli – soron kívüli jelentős mértékű megemeléséről. A dokumentumot Facebook-oldalukon nyilvánosságra hozták. 

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökeként az alábbiakban kérem a Kormány sürgős intézkedését az egészségügyi dolgozók bér és kereseti helyzetének javítása érdekében.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet az egészségügyi dolgozóktól, különösen a mentődolgozóktól rendkívüli erőfeszítést igényel.

Köszönettel tartozunk önfeláldozó munkájukért, amit a koronavírus terjedésének megakadályozásáért tesznek, és ahhoz, hogy ők, mint a legfontosabb szereplői ennek a küzdelemnek, munkájukat maradéktalanul végezhessék, szükség van a megfelelő ellátási körülmény biztosítására, a biztonságukról való gondoskodásra, a kölcsönös tiszteletre és nem utolsó sorban a megbecsülésre.

Most a Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentődolgozókról, orvosokról, ápolókról, valamint azokról a műszaki területen dolgozókról, akik a háttérben biztosítják munkájuk zökkenőmentes ellátását.

Mindezekre figyelemmel, valamint ahogyan a Bajtársaim gondoskodnak a mentésre szoruló betegekről, Tisztelettel kérem a Miniszterelnök Úr közbenjárását, hogy a Kormány is gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentők, orvosok, ápolók és az őket kiszolgáló műszaki személyzet kiemelt biztonságáról és illetményük – a többlépcsős bérfejlesztésen felüli – soron kívüli jelentős mértékű megemeléséről.

— áll a levélben.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amíg ez a bűnöző cigány és bandája vezeti az országot változás nem lesz. Süket fülekre talál a kérés, ahogy a társadalom szinte valamennyi tagjának kérése is. Meg kell szabadulni, ettől a rohadéktól!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81978221_184368736048756_7880635809810874368_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=-UUGg4odY6MAQnHWiVFV5wm1vwXqslouizy-vW-uxDPhDC-_uQAz-EtLw&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=a769c2b238f47f54affafd1bda3044b3&oe=5EA7A085
Nessy
Ezt a levelet a szelek szárnyára is bízhatták volna!
Qqberci
@Nessy: Nem, mert akkor nem biztos, hogy eltűnik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.