A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot – tájékoztatta az Igazságügyi Minisztérium péntek este az MTI-t.

Már az Országgyűlés előtt a járvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslat

Mint kiemelték: a kormány arra kéri minden parlamenti párt frakcióját, hogy támogassa a javaslatot.

Közleményük szerint a javaslat benyújtásával a kabinet célja, hogy a kormány által eddig meghozott intézkedéseket az Országgyűlés megerősítse, továbbá felhatalmazást adjon a kabinetnek további, a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges intézkedések megtételére. A járvány alatt – mint írták – biztosítani kell minden szükséges eszközt a lehető leghatékonyabb cselekvéshez, arra az esetre is, ha az Országgyűlés nem tudna a szokásos menetrendben ülésezni.

"A járvány terjedésének lassítása és negatív hatásainak enyhítése érdekében a kormánynak továbbra is felelős döntéseket, adott esetben szokatlan és idegen korlátozásokat kell hoznia, amelyek betartása, az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb feladatunk"

- tették hozzá.

Úgy fogalmaztak, a felelősség a parlamenti frakcióknál van: a törvényjavaslatról az Országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödének támogatása szükséges. A kormány ezért arra kér minden, a magyar emberek egészségéért felelősséget érző parlamenti pártot és képviselőt, hogy támogassák a házszabálytól való eltérést, és a lehető leghamarabb vegyék napirendre a törvényjavaslatot – áll az igazságügyi tárca közleményében.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontosítsunk: a járvány ürügyén a demokrácia még maradék morzsáit is felszámoló teljhatalmat akarnak, pontosabban fognak elrendelni! =)) De mindenkit megnyugtatok: természetesen még ezzel is vissza fognak élni! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
Anyádnak celebkedj, te hülye kurva!
Így kell viselkednie egy igazságügyi miniszternek?
Populista dumát tolsz (értelmetlen, húgyagyú frappáns shit), meg fényképezteted magad előnyős pozícióból?

Jó lesz Jézus második eljövetel, amikor véget vet a világnak tűz által.
Ez tudod mit jelent?
Ugyanazt jelenti, ami a vízözönkor volt, csak most tűz által.
(Isten egy nagy kópé, megígérte, hogy víz által nem pusztítja el többé a világot, ezért tűz által fogja - az biztos jobb, mint víz által)
A "mindenki elpusztult, csak nyolc lélek élte túl", azt tudod értelmezni?
Szerinted most hányan "jók" a világon, amikor szinte senki nem ismeri Istent?

A ossz hír, hogy a halál sem segít.
Te azt hiszed - még ha ismernéd is frankót -, a feltámadásod után csak jó lehet?
Bakker!
Ha ezt hiszed, akkor tényleg semmit nem tudsz a mindenről.

Nem baj. Már csak egy bejelentkezésem lesz.
Akkor elmesélek egy mesét - Istenről, életről-halálról, jövőről, reménységről...

A szeretetről nem fogok mesélni, mert nem tudok szeretni.
Még gyerekkoromban kiölték belőlem a képességet.
Én csak onnan tudom, hogy mi a szeretet hogy Isten szeret engem - mindig, mindenáron... csak azért is! (de talán ez a természetes mert SENKI nem tud úgy szeretni, ahogy az 1Korinthus 13--ban le van írva)
Nem tudok annyira rossz lenni, hogy ne szeressen isten - így próbál tanítani.

Hogy választja ki a követőit isten, akiket Jézuson keresztül vonz magához?
Nos, erre még nem sikerült rájönnöm.
Én pl. egy állat vagyok igazából, de isten nem vonz minden "állatot" magához - ezek szerint "állatok" és "állatok" között is van különbség. Isten a szívek vizsgálója, Ő már csak tudja.

Kell még megmagyaráznom valamit?
Szerintem, nem.

A mesém?...
Így karantén idején?...
Talán oda út, ahova köll!
RonaGyuri
Pontosítsunk: a járvány ürügyén a demokrácia még maradék morzsáit is felszámoló teljhatalmat akarnak, pontosabban fognak elrendelni! =)) De mindenkit megnyugtatok: természetesen még ezzel is vissza fognak élni! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Igazi matyaros tempó

nálunk ezt már ével óta – süt gyakorta, mint a ruszkik a doppingot, államilag – nagyban is csináljuk, s nem csak rendkívüli időkben

Hogy mennyi belőle az igaz, azt nem tudom. Bár elég sokat olvasok a brit médiából, de nem tudom, azt sem hogy ha volt egyedi volt-e.
Egy blogger szerint „egy brit szupermarketlánc egyik üzletében kellett megszüntetni a rászorulóknak szánt élelmiszeradományokat gyűjtő kocsit, mert az emberek egyszerűen kifosztották.”. Nem, nem arról van szó, hogy a pánikban mi történik, hanem arról, hogy gátlástalan emberek idáig jutottak, hogy az adományokat dézsmálják. A pánikban. Nálunk ez is nagyüzemi méretekben müx, mindenféle pánik nélkül is. Kezdve a drága műtétekre gyűjtött pénzek zömének saját célra felhasználástól, a karitatív szervezetek potentátjainak gazdagodásán át, egészen odáig, hogy ártunk és qurmányunk és pribékjei az EU-s pénzek zömét ellopják! =))
Pálinkás Pál
Ha meglesz a négyötöd, az számomra azt mutatja hogy elveszett az ország...

"A Btk. módosítását azzal indokolja a javaslat szövege, hogy a jelenlegi járványhelyzet elmúltával is fennmaradjon a különleges jogrendek idejére fennálló, a köznyugalmat illető fokozottabb védelem. A fokozott büntetőjogi védelmet szerintük az követeli meg, hogy a járvány elleni védekezés a teljes társadalmat érinti.

A minisztérium közleménye szerint az Országgyűlés csak akkor dönthet a javaslatról, ha eltér a házszabálytól, amihez a parlamenti képviselők négyötödének támogatása szükséges. Ezért kérik a pártok támogatását."
a lényeg ebben a mondatban van!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem a megfelelő kérdés lett feltéve

Népszava „a tárca miként védi az esetleges pluszveszélynek kitett munkatársakat”

A portál „Hallgat róla a külügy, hogyan védi a koronavírustól a sokat utazó Szijjártót” címmel számol be a kérdésről. Nos meg kell mondjam a kérdés rossz, de már a felvezetése is sántít.
Azt írják „A külügyminiszter - munkaköréből adódóan -többször látogatott koronavírus-járvánnyal küzdő országokba”, nos ez így nem igaz, pontosabban csak abban a formában, hogy a munkaköréből adódóan több lehetősége van az utazásra.
A jogos kérdés az lett volna, hogy miért nem marad a fenekén, mint a legtöbb külügyér a világban. S ez feltehető lenne Őfenesége legutóbbi két utazgatására is! =))
Donáld Tramp
@Pálinkás Pál: Na, ha viszont ezt nem szavazzátok meg a saját választóitok is ellenetek fordulnak ! :D
Gyütt Mönt
Eddig tán nem azt csináltak, amit akartak?
Pálinkás Pál
@Donáld Tramp: pont ezért írtam,ügyesen belecsempészték a diktatúrát a járványba!!!
justhpeter
Ha az ellenzék ehhez hozzájárul számukra értelmetlen a 2022-es indulás. Kutya nem fog többé rájuk szavazni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Én egyáltalán nem vagyok meglepve

s nem csak a finnek miatt, de a csehek okán sem, sőt

Megjelent a „Social Environments for World Happiness” legújabb eredményeinek jelentése. A World Happiness Report 2020 már a 8. a World Happiness Report-ok sorában.
A derék 444,hu is beszámol az eredményekről, egyébként magár a jelentést is érdemes elolvasni. Finnország és Helsinki dominanciája egy csöppet sem meglepő. Mentalitásuk az élet számos területén elgondolkodtató. Amire a portál rácsodálkozott „A környék legboldogabb helye várható módon a világ top 10-be is bekerült Ausztria 7,3-as átlaggal. Talán némileg meglepetés a csehek 19. helye 6,9-es átlaggal. Nem is az, hogy ők a legboldogabbak az egykori kommunista blokkból, hanem hogy ezzel világszinten is igen jól állnak, közvetlenül az Egyesült Államok mögött. ”.
Nos ebben nincs semmi meglepő. Sem a sógorékban, s főleg nem a cseheken. Számos országban jártam a létező idején is, de még az alapvetően szocialista filmek is erről árulkodtak, bizony náluk egy valamiféle alapjaiban megmarad polgári változat volt. Egyértelmű volt, hogy náluk a kispolgár nem gúnyszó volt! =))
Qqberci
Lesz törvény? Az jóóóó! Gondolom, 2/3-dal megtiltják a vírusnak, hogy igaz maghor pógárokat fertőzzön...
Qqberci
"az Országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a házszabálytól"

Itt a ragyogó alkalom, hogy megint adjanak egy nagy tasli a gonosz törpnek. A vírusnak meg tökmindegy, hogy milyen törvényt tákolnak össze...
staro2
Ezeknek felhatalmazást adni?
Eddig sem kértek semmire a vicces kétharmadukkal átnyomtak mindent vagy nemzeti konzultáltak.
Most is csak a töketlenségükért rájuk szálló felelősséget próbálják szétteríteni.
Az ellenzék részéről politikai öngyilkosság lenne ha belemennének.
Az igazságügy miniszter pedig ha már megnyilatkozási kényszere van, közzétehetne egy listát, hogy meky gyógyszertárakban és drogériákban lehet szájmaszkot és kesztyűt vásárolni.
Béla333
A Fidesznek azt sem lehet elhinni, amit kérdez!
Most is csak visszaélni akar a hatalommal. Így még többet tudnak lopni kontroll nélkül!
tudode
Jawohl!
.
"Ha munka van minden van", az állami dolgozóknak egy kis/nagy koronavírussal fűszerezve!
.
Mintha a jogÁSZ gyerökök eltévedtek volna a jog útvesztőjében!
.
Aszongyák a parlament még rendkívüli állapotban is üzemel, aztán mégcse!
.
Egy magán izé amely 4/5-öt helyett hamuKÁVAL 2/3-al kotlott bele a bársonyhokedlibe, 4/5-el szándékozik megadni a nemzethy Sancho Panzának a teljhatalmat, azzal együtt, hogy eddig jogilag BUKsza őr volt, felülről nyitott lóvéval, mint pl. mintha nem lenne ki mind a négy kereke
.
---- 100 milliót ad a kormány a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére, de templomfelításra ötször többet
.
hvg.hu/itthon/20200320_koronavirus_jarvany_kormanyhatarozat_gyogyszer_templom_felujitas_fejlesztes

.
Ennek a törvényféleségnek az lehet a lényege, hogy majd őfélesége mongya mög, hogy meddig lesz koronavírus, hasonlóan a meghosszabbított migráncs izéhez, amelyet március 5-én hosszabbított meg
.
------- A kormány megint meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”
.
444.hu/2020/03/05/a-kormany-megint-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
.
Oszt' kiderül, hogy a legnagyobb veszedelem őfélesége, és az orránál vezethető nyaloncKÁK!
kereső
" Az orbanizmus öl, butit, és nyomorba dönt"- rosszabb , mint a noha bor.
Yeromos
Ezek még a vészhelyzetete is politikai céljak eléréséhez akarják kihasználni.
tudode
Ezeket az oberokat letesztelhetné a koronavírus!
Eladott Ország
Biztosan azért nincs még mindig, 3 hét eltelte után sem arcmaszk, mert a számok nem úgy állnak. Mármint a matematikai és a virológiai elemzés után. Köszönöm! Olvasom, hogy a csehek repülőgépet küldtek Kínába a maszkokért és egyéb védőfelszerelésért. Mi nem tudunk küldeni repülőgépet, mert Las Vegasba, Kanári szigetekre ingáznak a hadsereg gépei.
Pedig a fénylő csillag megmondta ma reggel is, hogy több millió maszk van. Na meg a rabok is gőzerővel gyártják. Igaz, a két mondás pont agyonüti egymást. Persze, hogy hol van a több millió maszk, azt nem részletezte, de hetek óta egyet sem kapni. A fideSS-es szavazóknak nem lesz szüksége lélegeztető gépre, majd szippantanak szép nagyokat és öblöseket Orbán seggéből. A lóláb azonnal kilóg: a törvénytervezet megtiltja a népszavazásokat, időközi választásokat és gyorsan rendelkezik pl. arról, hogy ha egy önkormányzat feloszlik, akkor is marad minden a régiben, marad a – fideszes – polgármester.” Márpedig teljesen felesleges a négyötödös parlamenti felhatalmazás, mert a már meglévő egészségügyi törvény is teljesen elegendő, bármilyen szükséges intézkadésre. Láthattuk, mit tettek a 15 napos felhatalmazással is. Fidesznyik tanácselnökök, saját hatáskörben azonnal elfogadták a testületet illető költségvetést, visszaállították a régi kabinetet, megszereztek újságokat maguknak. Remélem, lesz annyi esze az ellenzéknek, hogy nem asszisztál ilyenhez. Hitlernek is kellett a felhatalmazási törvény, ott is a német nép jóléte volt az indoklás. Az ország működik parlament nélkül is, rendeletekkel. Erre már rákosi elvtárs is rájött, de mégsem mert megtenni!
Nessy
Ezt magyarázza meg nekem a miniszter asszony! A gyerekek tudnak digitálisan tanulni! A képviselőink, ha emlékeim nem csalnak, elsőként méreg drága, mindent tudó laptopokat kaptak! Nem tetszettek még videó konferenciáról hallani??? Nem a facebookra gondolok! Sőt még szavazni is lehet online!! Nem csak a népnemzeti konzultációt kitölteni!!
Tessék nyíltan kimondani, hosszútávú teljhatalmat akar Orbán, amit természetesen a kormány minden tagja lelkesen támogat!
Tény, hogy volt egy két, a bankokat érintő döntésük, tény hogy a járvány idején a az egyházak sportklubok, és egy két terület támogatása megoldódik. De a bezárt üzemek dolgozónak, a gyerek miatt otthon maradó szülők, az önként karanténba vonulók problémáival, csak más államok gondoskodnak! Rajtunk kívűl lassan mindenhol!
ómió
Pedig efftársilag tuti még járvány sincs! De, ha mégis, azt is a "Zorbán" gerjesztette!
tudode
És a nemzethy korona ellen védő őfélesége hadrendbe helyezi önmagát, megkaparíntva a koronavírusnak köszönhetően KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN hatALMÁT, hétÁLMÁT!
.
Azzal együtt, hogy az országgyűlésnek még rendkívüli (háborús) időszakban is működnie kellene, levéve az Alkotmány, vagy milyen bíróság etetőjéről a szájkosarat.
.
www.parlament.hu/documents/10181/709209/8_Rendkivuli_allapot_kormanyjogkorok_EU.pdf/916ffa9d-7d86-48fa-a2a0-277da6190198
.
Ez olyan VALAMELY ÜGYnek minősül, eltérően a TELJHATALOM rafcsi 2/3-ához
.
www.parlament.hu/az-orszaggyules-minositett-tobbseget-igenylo-dontesei-az-alaptorveny-mas-torvenyek-es-a-hazszabaly-szerint#Tartalom3
.
Aki kiigazodik a katyvasz jogi kiskapuikon, az Nobel díjat érdemel, majd ha megússza ezekkel a koronavírus "támadását"!
Donáld Tramp
@RonaGyuri: Nem ebben a helyzetben kell Anarchiába dönteni az Országot !!! Különben TI FOGTOK LÓGNI !!!
kulabombaafityiszre
A felhatalmazási törvény (németül Ermächtigungsgesetz; teljes nevén Törvény a nép és a birodalom ínségének megszüntetésére, Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich) a német birodalmi alkotmányt módosító 1933-as törvény. Az alkotmánymódosítás felhatalmazza a birodalmi kormányt arra, hogy törvényeket alkosson. A törvény eredetileg csak négy évig volt érvényes, de azt azután a Reichstag még két ízben meghosszabbította, majd 1943-ban Hitler rendeletben határozatlan idejűre változtatta, így az a nemzetiszocialista rendszer bukásáig érvényben maradt. A felhatalmazási törvény elfogadása utáni tizenkét évben a Reichstag mindössze hét törvényt alkotott, melyek közül kettő éppen a felhatalmazási törvény hatályának meghosszabbítására vonatkozott. A Német Szövetségi Köztársaság 1949-ben elfogadott szövetségi alkotmánya tiltja a parlament törvényhozó jogkörének átruházását.[1]
hu.wikipedia.org/wiki/Felhatalmazási_törvény
jesz
@kulabombaafityiszre: hát igen...így kezdődött. Aztán lángbaborult a világ...
kulabombaafityiszre
@jesz: Mi megszívjuk az biztos,ha ez bejön a kis dagadt celeb huszárnak.
Donáld Tramp
@RonaGyuri: Vannak itt köztetek akik kihasználnák a mostani bizonytalanságot, esetleg 'butaságokkal' is... Erre értettem.
CsipkeRózsa
@fahrenheit451: Azt is írod: "Nem baj. Már csak egy bejelentkezésem lesz."

Miért csak egy, és hova gondoltad ezt az egy bejelentkezést?
Donáld Tramp
LEEGYSZERŰSÍTVE !!! HA NEM SZAVAZZÁTOK MEG, AKKOR AZ ELLENZÉKNEK VÉGE !!!
CsipkeRózsa
A bevezetni szánt törvénytervezet nem oldja meg a védekezést a vírus ellen, csak erre hivatkoznak.
Donáld Tramp
Ha igen a Böszme talán még jól is kijöhet belőle gondolom most napok óta ezen gondolkozik. Azért nem nyilatkozik
RonaGyuri
@Donáld Tramp: ilyen köztünk leginkább te vagy! =))
Donáld Tramp
A pics@ba genyó Orbán hogy csinálta hogy lelassitotta a járvány terjedését annyira hogy a Magyar szánalmas Egészségügy fel tudott készülni... Gyurcsótány, és ez az egész oldal forog... A...
Józsipapa
sunyiskodnak !!! ez a nő - akinek a szeme sem áll jó - a csúti akaratának végrehajtója;
mint a " nagytudású" jogász professzor, aki elbukott Brüsszelben...
Béla333
"Teljesen nyilvánvaló, hogy erre a törvényre semmi szükség, mert a koronavírus elleni védekezéshez nincs szükség ezekre az intézkedésekre. A koronavírus ellen eddig is megtehettek volna bármit, de nem tettek, mert a magyar népre sajnálják költeni az adófizetők pénzét, és meggyőződésünk, hogy a szívük mélyén nem bánják, ha az idős és beteg emberek jelentős része meghal. Ezt természetes cserének tekintik. A magyar egészségügyet már évek óta e logika alapján működtetik. Felesleges idős és beteg emberekre százmilliárdokat költeni, hogy még néhány évvel tovább élhessenek. Teljesen mindegy, ha egy beteg ember, vagy aki elérte az idős kort, mikor hal meg. Kicsit előbb vagy később. Ezért a koronavírus olyan az Orbán-rendszernek, mintha megrendelték volna: ennél jobb nem is történhetne velük."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
ómió
@Donáld Tramp: Azt dobd ott le, aki szerint nincs járvány, ezért törvény se kell róla!
Béla333
"Orbán és bandája rendkívüli felhatalmazás nélkül is végezhetett volna elegendő tesztet, szűrhette volna a fertőzötteket, gondoskodhatott volna megfelelő védőfelszerelésről legalább az egészségügyben dolgozóknak, de nem tette. Hozhattak volna hatékony intézkedéseket, átszervezéseket, az erők átcsoportosítását, vásárolhattak volna maszkokat, hozhattak volna radikális döntéseket, hogy a vírus terjedését lassítsák vagy megakadályozzák, de nem tették. Semmiféle intézkedés nem azért maradt el, mert Orbán még nem vezette be papíron is a nyílt diktatúrát, és nem hatalmazták fel magukat nyíltan is arra, hogy egy önkényuralmi rendszert vezessenek be. Vajon mit nem tehettek meg eddig e felhatalmazás nélkül? Ezt kellene tőlük megkérdezni, nem mintha számítana, hogy mit válaszolnak, mert úgyis hazudnak."
nepszava.us/a-virusra-hivatkozva-eltorlik-a-diszleteket-nyilt-diktaturat-vezetnek-be/
jesz
@kulabombaafityiszre: ahogy hallom a piacon, az emberek ettől jobban félnek, mint a koronától..a fiatalabbja meg nem is érti..
kulabombaafityiszre
@jesz: ma, 13:58
Azért írtam,hogy megszívjuk,mert az elmúlt 10 év alatt történtek olyan események,
amik okot adnak rá.Egy egyszerü példa.Nézz végig az elmúlt éveken,az elején a viktor körül állt az
egész frakció,később már csak a megbízható baráti kör,most már egyedül van a képeken videókon.
Azt mondják a politika torzítja a jellemet,de ennyire?(személyi kultusz?ugye ismerős?)
Egy magyar miniszterelnök mondta:abban nagyon tehetséges a magyar nép,hogy a jót elrontsa.
Mostani szemmel nézve a jövőbe látott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.