Közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem rektora, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust, miután hazaérkezett Ausztriából, de tovább dolgozott.

Megszólalt a szegedi orvos, aki koronavírussal fertőzve műtött – ezt nyilatkozta

Elkapta a koronavírust a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője. Az orvos korábban Ausztriában síelt, azonban hazatérte után nem vonult önkéntes karanténba, sőt dolgozni ment és műtéteket is végzett. Mostanra az is kiderült, hogy Róvó Lászlóról van szó, aki a történtekről közleményt adott ki az egyetem honlapján.

"Több hazai sajtóorgánumban napvilágot látott az információ, miszerint jómagam egyike vagyok azon szegedi polgároknak, akik megbetegedtek az új típusú koronavírus okozta fertőzés következtében. A hír igaz.

Egy hónapokkal korábban betervezett, magáncélú külföldi utazáson vettem részt Dél-Tirolban a hónap elején, ahonnan március 8-án, tehát a magyarországi hivatalos veszélyhelyzet – és egyúttal az egyetemi oktatás és betegellátás leállása – előtt érkeztem haza. Üdülésem helyszíne előzetes tájékozódásom alapján nem tartozott a koronavírus által veszélyeztetett területek közé, és ezt számos forrás megerősítette számomra.

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező, gyakorló orvos vagyok, de utazásom, ott tartózkodásom, valamint hazajövetelem során nem tapasztaltam olyan jelet sem magamon, sem a környezetemben, amely akár a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna a vírusfertőzöttséggel kapcsolatban. Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetembe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel.

Mindemellett a hazaérkezésemet követően végzett orvosi munkám steril körülmények között, a legszigorúbb egészségügyi protokoll szerint zajlott – mint korábban is minden esetben –, így kizárt, hogy akármelyik pácienst fertőzésveszélynek tettem volna ki.

Végül: miután észleltem magamon a betegségre utaló tüneteket, haladéktalanul és felelősségteljesen megtettem a szükséges óvintézkedéseket. Mostanáig nem találtak pozitív mintát a közvetlen környezetemben. Jelenleg családommal együtt karanténban vagyunk, gyakorlatilag már tünetmentes vagyok.

Bár Szegeden van néhány pozitív eset, de ezek tőlem teljesen függetlenek, velük semmilyen kapcsolatban nem álltam.

 - olvasható az egyetem honlapján.

Forrás: Blikk

Kép: SZTE

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
magyarázkodik rendesen...
tipikus fideSS-es...
a minimum,hogy lemond a betötött funkcióiról !!!
2-3 hét múlva hozzák nyivánosságra,hogy akikkel érintkezett, azok milyen állapotbsn
vannak !!! ( szerintem 20 - 50 fő jöhet szóba )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Peller Anikó: Tőlem megkapta a rovót!
Eladott Ország
@Peller Anikó: tegnap, 21:28; A hírekben bemondták, hogy a vérfideszes doktor úr ellen az orvosi kamara eljárást indított.
Reméljük, nem csak egy felfüggesztett ejnye-bejnye sül ki belőle.
bence
@Eladott Ország: ! Remélem , hogy az orvos büntetése nem egy luxus börtön lesz ?!
görbetükör
Egyetlen nyilatkozatban alapvető ellentmondás:
". Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetembe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel."
...
"Mostanáig nem találtak pozitív mintát a közvetlen környezetemben.
Bár Szegeden van néhány pozitív eset, de ezek tőlem teljesen függetlenek, velük semmilyen kapcsolatban nem álltam."

No comment.
Jozefina
Szerintem korrektül járt el az orvos!! Semmi bizonyíték arra, hogy környezetében, vagy az általa elvégzett műtétek következtében bárkit is megfertőzött volna!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.