Internetről letölthető plakáttal egészült ki az idősek védelmében a koronavírus-járvány elleni védekezés – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Időseket figyelmeztető plakátot adtak ki

Fotó: Müller Cecília / Facebook

Müller Cecília közölte: az elmúlt 24 órában 131-re nőtt a laboratóriumi vizsgálattal igazolt fertőzések száma. Ez 28 fős emelkedést jelent az elmúlt naphoz képest, ami igazolja azt, hogy egyre inkább a tömeges megbetegedések felé tartunk – mondta.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: az idősek védelmében a koronavirus.gov.hu oldalon egy olyan plakát jelent meg, amelyet bárki szabadon letölthet. Felhívta az önkormányzatok, lakóközösségek figyelmét, hogy minél több helyen jelenjen meg a figyelemfelkeltő felhívás.

MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Szép ez a feladat de a területi fertőzések és gócok térképét valahogy nem sikerült nyilvánossá tenni pedig MÁR OROSZORSZÁGBAN IS ez a divat.
Mondjuk a házmester is meg csinálja a plakátolást de tőletek ez nagyon kevés mint védelmi tevékenység, de ha csak erre képeztek szakmailag akkor vonuljatok gyorsan vissza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
A plakátolás,,az megy,, vazzzze. Majdnem két hónapotok volt rákészülni erre a szarságra.. Csak néztek ki a fejetekből,,nint a pisáló disznó... De a teljhatalom az qrva lényeges a Telefinfott Búvárruhának...
Sámannus
Szép ez a feladat de a területi fertőzések és gócok térképét valahogy nem sikerült nyilvánossá tenni pedig MÁR OROSZORSZÁGBAN IS ez a divat.
Mondjuk a házmester is meg csinálja a plakátolást de tőletek ez nagyon kevés mint védelmi tevékenység, de ha csak erre képeztek szakmailag akkor vonuljatok gyorsan vissza.
Sámannus
Má csak röhögök kínomban ezen a kompánián, hogyan alázzák magukat teljesen vállalhatatlanul, amikor a személyes adatok területileg is nyilvánosságra kerülnek, Szegeden, vagy a belügyben, miközben a mulasztást követnek el a szégyentelen hadoválás végigjárja az egész döntési rendszert. Pusztán csak azért, mert a törzs töketlen, mert csak színpadi szereplésre van kiállítva, akár egy operett kétes hősei nevethetnénk de inkább sírni fogunk hamarosan.
Nessy
@Sámannus: Ezt nevezik verbális védekezésnek!
csak úgy....
@Clavigo: nem tudom,hogy miért pont ez jutott az eszembe, a gyöztes hadvezért, Hunyadi Jánost egy járvány vitte el...,talán az alantas, hatalomvágyó mai kollégák sem lesznek immunisak a koronás ellen. néha nem csak az istállót köll kiganyézni ...
Sámannus
@Nessy: Egy hónapja tudjuk itt van a járvány, és nincs fizikai védelem a beavatkozók számára. Már kutyán is láttam maszkot.
Ez nagyon nagyon megalázó az országra nézve.
Sámannus
@Nessy: Én magamnak egy óra alatt készítettem maszkot: filc, tű, cérna, gumi, a semminél több. Ezeknek már üvölteni kéne csináljatok magatoknak valamit ne várjunk rájuk!
Ez pontosan olyan eset mint az elakadt szállítmány, mos miattuk nem védekezik ez az ország semmivel.
Azt tudjuk, a plakátra van pénz és Brüsszel meg Soros, meg Gyurcsány. ..
jesz
Ez jóóó...internetről letölthető plakátok...

Ez a sok seggfej mikor érti meg, hogy úgy kellene tenni, mint szerb szomszédaink. Ötvenmillió maszkot vettek, és azokat osztogatják köteleő használattal.

Még a régi tisztifőorvos is azt állítja, hogy az egészségeseknek nem kell maszk...egy lófaszt kedves doki! Igenis mindenkinek kell hordani aki kilép a lakásából. A süket duma nem leplezi a szarrágást, hogy spórolni akarnak a nép maszkellátásán...pár száz millió Forintból mindenki maszkot hordhatna, nem kellene feleslegesen alázni, és baszogatni az időseket, mert mos rajtuk lovagolnak azzal, hogy felelőtlenek.

A járvány most kezd csak kibontakozni, arra a néhány hónapra igazán megérné pár millió maszkot ingyen szétosztani...mert választáskor emlékezni fognak ám a népek.
jesz
a képen látható három díszpinty igazán bejelenthetné, hogy hétfőn már önkéntesek százai osztogatják a (nem létező) maszkokat...Nem csak a kézmosást kell szajkózni, mert a legszegényebbeknél még víz sincs.
kereső
Ezt "különleges jogrend" bevezetése nélkül is tudja ártunk és nem kormányozunk . Plakát már nagyon hiányzott, meg a "társadalmi célú reklám" a tv-ben a magyar kormány megbizásából. De, hogy az eü-ben dolgozóknak, mentősöknek, rendőröknek, áruszállitóknak, boltosoknak, a szociális -és hajléktalann szállókon dolgozóknak legyen védőfelszerelés, az nem megy. Mert azt nem tudják, és nem is akarják. A lakosság meg védje magát, ahogyan tudja- házi barkácseszközökkel. A tanárok oldják meg, hogy a gyermekek otthonról is tanulhassanak- mert a digitális tananyag kidolgozására kapott eu-s pénz is a maffia zsebét dagasztja. Mindenki oldjon meg mindent, orbán meg kapjon teljhatalmat, hogy uralkodhasson az idők végezetéig. Ezt tudják- ezt teszik.
csak úgy....
@kereső: gondolod,hogy orbán és a közvetlen,közkedvelt hívei értik,hogy miröl is van szó? járnak pacsizni,kamerák elött vigyorogni külföldre ,hogy több legyen a focebbok ismerösük,mint a dedósok...
tudode
Na jó, jó!
.
A nyuggerek várják a zsoldot, hozzák a postások a manit, és nincsenek ellátva védőeszközzel!
.
Sto eta sztyepka!
justhpeter
Plakátokra, újság reklámokra van pénz. Tesztekre, maszkokra nincs. Ki nézi még az operett törzs mondókáját ?
nezelodo
Szerintem most kell teleplakátolni Soros arcképpel az országot, de főleg a boltokat, és a fidesz szavazó nyugger társaim visítva menekülnek haza a látványtól.
csak úgy....
@kereső: a 89 es orbán már nem az az orbán aki volt! akkor sem értették,hagyták töle magukat vezetni mert megérte...
csetere
@jesz: O.V: azt mondta, hogy millió szám van maszk, a bejátszás után megjelentek az operett primadonnák és közölték, hogy az éjjel érkezett meg az alapanyag. Mutatták a fehér anyagokat. Mikor lesz ezekből maszk? Mindezt ma mutatták a híradóban.
csetere
@justhpeter: Nem értem Müller Cecíliát! Ő mondogatja, hogy az idősek maradjanak otthon 60 év felett. Ő mit keres ott, nem éppen óvodáskorú Káslerral együtt?
Borsodi
Esetleg levelet is írhatnának,hogy mossunk kezet,és hova tüsszentsünk idióta barmok.
csak úgy....
@csetere: a gazdaság is dübörgött míg nem csukott be a mercedes.suzuki,bmw,audi...
+az üres stadionok a templomépítkezések...,nem a rosszindulat beszél belölem,de egy ekkora ökör,alkalmatlan ,szarkeverö és önzö miniszterelnöke még nem volt magyarországnak,mint ez.
kereső
@csak úgy...: Őszintén szólva, engem a 89-es orbán sem tudott elkábitani.Már akkor irritált benne valami, magam sem tudtam, hogy mi.Ma már tudom- már akkor sem volt őszinte.
szegfue
@Sámannus: 16:10 Igen, mi, az egyszerü emberek 1 hónapja tudhatjuk, de a kormány azért már legalább 2 hónapja tudja... ezért is van külügy... vagy rosszul gondolom?!
csak úgy....
@kereső: te még nem tudod a titkom? mikor orbán Nagy Imrét bucsúztatta,akkor éreztem valamit,hogy ebböl a figurából lesz még valaki és azt én nem szeretném otthon megérni. orbán még a honvágy ellen is használ...
szegfue
@Sámannus: 16:18 Ha van kellő tájékoztatás -- mármint, hogy a sebészeti szájmaszk pontosan annyit ér, amennyit én magam is meg tudnék varrni --, akkor már réges régen én is megcsináltam volna. De lehet, hogy én vagyok a figyelmetlen, hogy csak most tudatosult bennem! Holnap én is nekiállok és varrok egy pár db-ot, hogy jusson az ismerőseimnek is.
Lepényleső
Kik az idősek? Na és a krónikus betegek? Szabadon választhatnak most ez egyszer;- vagy a vírus viszi őket el,
vagy munkahelyükről fegyelmivel küldik őket el,- ha felszólításra otthon maradnak,- őket az éhség emészti majd fel?
Sámannus
@szegfue: Lehetne az belügy vagy gazdasági ügy is, de csak azért említettem meg, hogy nem csak a börtönben lehet maszkot készíteni, hanem mindenhol is, csak nem kéne nagy mellénnyel kiállni a pódiumra, mert ezek után azt is mondhatnám, hogy elől van neki a díszegyenruha, hátul ki van a valaguk, ha logikusan gondolkodunk vagy felelősségük, vagy tudásuk, vagy szándékuk nincs de lehet, hegy egyik sincs ezek közül.
A kormány már decemberben tudhatta volna, hogy lehet járvány, de akkor úgy készítette fel az egészségügyi vezetőket, hogy bűncselekményt követnek el, ha hiányt csinálnak a kórházak. Ebből van a hatalmas eszköz hiány mindenhol a gyógyászatban. Mert a fenyegetőzés nincs enyhítve, ha lehet ilyet mondani. A pénzt csak a fidesz belső tíz emberének szabad szórni, bármire
Nessy
Ha otthon, maradunk, minek plakát? Muszáj bennünket időseket komplett ostobának nézni? Higgyék el, hogy aki eddig is elbóklászott, eztán is el fog! Ezen nem segít sem az operett törzs napi figyelmeztetése, sem a plakát. Egy erélyes családtag néha hatásosabban tud hatni ránk. :-)))
csak úgy....
@Nessy: a plakátokat nem nekünk teszik ki,inkább a mi maradék pénzünkböl,hogy ök is jól járjanak és az a mocskos lelkiismeretük is tiszta maradjon...
Rockxy
ésa plakátra ráírták, hogy mikor lesz a következő omega koncert
Nessy
@csak úgy...
Kérek engedélyt meghunyászkodni! Tényleg a korosztályom egy része komplett ostoba! De más országban is! Kicsit csevegtem kint dolgozó ismerősökkel. Ausztria, járvány sújtotta terület. Írja, hogy szolgálat után megy haza a kórházból, itt is, ott is idős hölgyek csoportban beszélgetnek. Itthon a parkban a padon ülve ÖTYE gyűlés. Én már egy ismerőstől megkaptam, hogy mitől félek, miért nem megyek sehova. Amikor mondtam, hogy az ifjúság szankciókat helyezett kilátásba, ha kilépek a lakásajtón, közölte, hogy neki bizony nem parancsolhat a gyereke.( 45 éves a kicsi)
csak úgy....
@Rockxy: mert neked az a fontos? most éppen azon melózik a kúrmány,hogy lenullázza az omegás generációt,jobb ha karanténba vonulsz..
verőce21
Inkább küldjetek minden postaládába két szájmaszkot! Ha már olyan mocskosul megfizetjük érte a rabok tartását.
Aztán meg van oldva a vírusválság!

Nem kell lenullázni az egész gazdaságot, riogatni, letalpalni az amúgy is döcögő munkahelyteremtést... Vállalkozásokat, egzisztenciákat tönkretenni, bankokat helyzetbe hozni, stb.
csak úgy....
@verőce21: csak nem ám fosol,hazudós tutajos!? lassan löttek a tallini álompecódnak...
"Nem kell lenullázni az egész gazdaságot," ? majd a stadionokra vesznek föl jelzálog hitelt!?te most arra ügyelj,hogy ne legyél koronás,szar vóna ha eggyel kevesebb pökhendi pöcs dógozna a fidesznek a propelleren...
Nessy
@verőce21: Az első mondatoddal bizonyos fokig egyetértek! A népnemzeti felesleges konzultációs levél helyett küldjenek mindenkinek 2 szájmaszkot, több értelme lenne! Egye fene tegyék mellé O.V. szerelmetes levelét, de külön fóliába csomagolva!
csak úgy....
@Nessy:" Kérek engedélyt meghunyászkodni!" ?
verőce21
@csak úgy...: viszont -neked is mindent! - "te...pökhendi pöcs" @csak húgy...:
csak úgy....
@verőce21: te, most az utolsókat vergödszke? majd figyelem a bamán a gyászhíreket,többet nem tehetek érted,tutajos
verőce21
@Nessy: Levélben csak annyit írni mellé, hogy "kötelező viselni, utcán, munkahelyen, közösségi térben..."

Egyébként otthon, a házban is meg lehet ezt kapni, ha kinyitod az ablakot és a szellő belibbenti a vírust a levegőben...:)
verőce21
@csak úgy...: (23:35) Te olyan emberséges vagy - @csak húgy...: !
csak úgy....
@verőce21: ki mit érdemel ...,hazudós bunkó barátom.
verőce21
@csak úgy...: Te talán nem érdemelsz meg, egy vírusfertőzést, Bugsy? @csak húgy...:
verőce21
@fideszes gyökér: Butaságokat firkálsz!
Ez mindenkinek a fertőzése, ha ráköhög egy vírushordozó!
Még a járdaszigetekig sem kell elutaznod!
verőce21
@csak úgy...: Azt szeretem benned, hogy egy cseppet sem vagy rosszindulatú, @csak húgy...: !
Yoda69
Azt hittem ez valami vicc, de úgy néz ki komoly. A nyugdíjasok egy a netrol letoltheto képet kapnak a kormánytól védekezésul a koronavirus ellen. Nem maszkot, kesztyűt esetleg élelmiszer csomagot, hanem egy nagyfelbontású képet, amit házi nyomatatoval meg csak ki se lehet printelni .
Döbbenetes. Pedig orbanek 6 Millard eurót kaptak az uniotol a koronavirus elleni harcra.
verőce21
@fideszes gyökér: Be is hozhatták, pl. diákok...
Nem Gorenje fagyasztó ez, hogy legalább Ausztriába kellett utazni érte. :)
Sámannus
Kéne olyan plakátot is nyomtatni amin az van, ha különösen fontos ember vagy, menj el a világ legfertőzöttebb részére, és szedd össze a vírust, majd a munkahelyeden kerülj minél több emberrel érintkezésbe, lehetőleg a páciensekkel is, és tégy úgy mint ha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. Meglásd kiváló eredményeket érsz el a halálozási statisztikákban is, és elfogynak a szakmabéli vetélytársaid is, de ne reménykedj az ilyen sikerekben, mert ha szerencséd lesz te is felfordulsz és elkaparnak majd mint egy kutyát
csetere
@Yoda69: 11,4 milliárdot kaptak! Vajon kinél landolt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.