Egy koronavírus-teszten átesett személy meséli el, mit tapasztalt a háziorvossal való beszélgetéstől kezdve a Szent László kórházból történő hazajutásig.

Mi történik, amikor tesztre visznek?

Fotó: Pixabay

Az index.hu-nak írta meg az egyik olvasója, hogyan zajlott a vérvétele, ebből közlünk most részleteket.

A házorvos nem tudta az eljárási rendet

Az újság olvasója felhívta a háziorvosát, elmondta, hogy bár nem köhög és légszomja sincs, de fejfájást tapasztal, láza van, és izomlázhoz hasonlót is érez. Emellett tájékoztatta arról is, hogy igazoltan koronavírus fertőzött ember járt a munkahelyén.

Az orvos koronavírus-tesztet javasolt, és adott egy telefonszámot a fertőzésre gyanakódónak, hogy intézze el magának – aztán, a megadott számon közölték, hogy ezt a háziorvosnak kell jeleznie.

"Mikor ezzel az információval visszahívtam a háziorvost, ő azt mondta, hogy ez hülyeség, a központ tudja rosszul, de akkor megpróbálja elintézni."

Több gyanús koronavírusos utazott maszk és fertőtlenítő nélkül egy mentőautóban

Végül, a háziorvos jelzésére kiérkezett a mentő, és egy védőruhába öltözött férfi jött érte, aki tájékoztatta, hogy nem egyedül lesz a mentőautóban, hanem másik két személlyel. A kórházba érkezve adatlapot kellett kitölteni:

"Ennek kitöltéséhez azonban olyan tollat adtak amit mindenki más is használ de közben egyszer sem fertőtlenítették le... A pultnál való papírkitöltés közben próbáltam távolabb állni a mellettem lévő betegtől, de rám szóltak, hogy álljak közelebb, mert kell a hely."

Az orvos ezután érkezett meg, kikérdezte, elvégezték a mintavételt, elmondták, hogy az eredményről a háziorvost értesítik, majd útjára bocsájtották, de kérték, 48 óra múlva menjen vissza egy újabb tesztre.

Nem szabad enni a mintavétel előtt pár órával!

"A mintavétel során kérdezték hogy mikor ettem utoljára, mondtam hogy körülbelül egy órával ezelőtt, akkor mondták, hogy nem szabad enni és inni jó pár órával a mintavétel előtt. Mondtam, hogy elnézést, de nekem erről nem szólt senki."

A mintavételt követően önerőből kellett hazajutnia az olvasónak úgy, hogy sem taxival, sem tömegközlekedéssel nem mehetett.

Index / Egészségkalauz

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.