Egy férfi három másik társával rátámadt az intézkedő rendőrökre, egy füllentéssel próbálta meg elkerülni, hogy letartóztassák, azonban a rendőrök mindannyiukon látták, hogy semmi bajuk, így hát, mindegyiküket letartóztatták.

Rendőrökre támadt egy férfi majd azt hazudta, hogy koronavírusos

Fotó: Pixabay

Az Encsi Rendőrkapitányság két rendőre csütörtök kora este ment ki egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, ahonnan azt a hírt kapták, hogy egy fiatal férfi késsel támadt rá másokra. A támadás bejelentését követően a rendőrök megjelentek a 21 éves férfi házánál, viszont a bejárati ajtónál álldogáló helyiek csoportja azt mondta nekik, hogy a fiú alkoholt ivott és agresszív, ezért bevitték őt a házba és lefektették aludni – írja az Index a Debreceni Törvényszék honlapja alapján.

Ámde az ittas férfi mégis előbukkant, kijött a házból és szidni, fenyegetni kezdte a rendőröket, és távozásra szólította fel őket, és még az igazoltatást is megtagadta. Az ajtó mellett lévők közül az egyik ekkor megmondta a rendőröknek, hogy senkit sem fognak közülük elvinni, majd amikor a rendőrök kérték tőle, hogy ne zavarja meg az igazoltatást, elkapta az egyik rendőr karját és megpróbálta ellökni őt a 21 éves fiútól. A rendőrök könnygázt vetettek be a támadó ellen, azonban erre egy másik férfi egy ágvágóval a kezében kezdte el a rendőröket jobb belátásra bírni.

A rendőröknek nem kellett ennél több, és erősítést kértek, amire az utcán kezdtek el várni. Ugyanakkor nem telt felhőtlenül a várakozás, mivel két gyanúsított folyamatosan gyalázta őket. A csoport tagjai közül egy férfi a fenyítés részeként egy vasvillát is bevetett, de azt hamar kicsavarták a kezéből a társai. Hasonló módszerrel próbálkozott egy másik férfi is, aki vasvilla helyett egy baltát vett a kezébe, de a családtagok ezt a szerszámot is elkobozták. A fenyegetőzés részeként a csapat egyik tagja egy betomtömböt emelt fel a földről, amit a rendőrök felé hajított.

A Rejtő regényekbe beleillő eseménysorozat zárásaként a 25 éves gyanúsított az intézkedés alól azzal a csellel próbált meg kibújni, hogy magáról azt állította, hogy koronavírussal fertőzött, mivel azt hitte, hogy így elkerülheti a letartóztatást.

A négy gyanúsított végül nem úszta meg szárazon: a bíróság tekintettel arra, hogy fennáll a szökésnek a veszélye és hárman közülük büntetett előéletűek, a negyedik ellen pedig több büntetőeljárás van érvényben, elrendelte a letartóztatásukat. A bíróság továbbá azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy az országban veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus miatt, ezért különösen fontos az, hogy mindenki betartsa az óvintézkedéseket és a rendőrök utasításait. Az ítéletet a gyanúsítottak megfellebbezték, így a végzés még nem végleges.

Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az amerikai zsaruk valószínűleg nem így rendezték volna el az ügyet, mivel az egyik réti néger a vasvillát is elővette, az fűbe harapott volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.