Védjük meg az embereket a koronavírustól, és védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól – hangoztatta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Párbeszéd: védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól

Fotó: Szabó Tímea / Facebook

Az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: a messzemenőkig egyetért Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével abban, hogy ez most nem a politikai viták ideje. Ugyanakkor úgy értékelt: a kormánypártok mégis politizálni akarnak, "fontosabb nekik az ellenzék leküzdése".

Kiemelte: egyetértenek abban, hogy a kormány járvány idején rendeletben kormányozzon. Hiszen szükség van arra, hogy a napról napra változó helyzetben gyorsan reagálhasson a kormány. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, nincs olyan európai uniós ország, ahol ilyen kontroll nélküli felhatalmazást kért volna a kormány. Megjegyezte azt is, ha az Európai Parlament meg tudja oldani az online szavazást, akkor a magyar országgyűlés is képes arra.

A Párbeszéd azt kéri, hogy legyen egy "értelmezhető időkorlátja" a kormány felhatalmazásának. Legyen benne a törvényben, hogy az Alkotmánybíróságnak három napon belül döntenie kell ezekben az esetekben. Felszólított továbbá, hogy ne szigorítsák a büntető törvénykönyvet. Ugyanis – mint kiemelte – a rémhírterjesztést már most is bünteti a hatályos jogszabály. Nincs szükség szigorításra – tette hozzá.

MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ne essen senki túlzáSOKKba!
.
Hol van ez már a jogállamtól 2011-től, mint Makó Jeruzsálemtől, hiszen
.
elsokezbol.com/archivum/4518
.
!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ne essen senki túlzáSOKKba!
.
Hol van ez már a jogállamtól 2011-től, mint Makó Jeruzsálemtől, hiszen
.
elsokezbol.com/archivum/4518
.
!!!
RonaGyuri
Hablaty és valóság

„Miért fontos a magyar embereknek, hogy elfogadják a koronavírus-törvényt? ”

Az alcímben említett kérdésre - ki más, mint - ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, a Századvég jogi szakértője „válaszolt”. Három szempontot emelt ki, ami szerinte az emberek védelmét szolgálják, pedig valójában Orbán vélt érdekeit:
„gondoskodik arról, hogy a veszélyhelyzet, mint különleges jogrend, megfelelő időben és ideig bevezetésre kerülhessen. így a kormány hatékonyabban tud élet- és egészségvédelmi intézkedéseket foganatosítani,”, azaz még azt a kevéske kontrollt is levetheti magáról, ami még megmaradt,
„rendelkezik arról, hogy a közjogilag jelentős események (országos és helyi népszavazás, választás) ne kössék le a közigazgatás kapacitásait, valamint,”, értsd korlátozzák az alapvető jogainkat addig míg az Orbánnak jól esik,
„szabályozza az ál- és rémhírterjesztőkkel (a járványügyi intézkedéseket akadályozók mellett) szembeni hatékonyabb fellépést a magyar emberek egészségének és életének, nem utolsó sorban a köznyugalom megóvása érdekében. ”, ami nem más mint bemondásra bárkit bármikor vegzálhatnak!
Hogy mit várhatunk ártunktól és qurmányunktól azt jól jellemzi, hogy átnézve az elmúlt 10-12 nap közlönyeit 30 milliárdnál is több pénzt mobilizáltak, amiből nem egészen 2 jutott az egészségügynek! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csak a rend kedvéért, azoknak aki szerint túl borúlátó vagyok. Olvasgatván az itteni hozzászólásokat ls köztük a derék ide delegált NER-társakét egyre egyértelműbb, hogy el és leszámoltatási lehetőséget látnak a kialakítani szánt helyzetben. S ha és amennyiben azt hinnénk, hogy ez a retardált dagadt törpe magától nem tenné meg, szeret ilyen dolgokban a kegyenceire hallgatni! =))
Béla333
A túlkapásoktól meg lehetne védeni az országot akkor, ha azok, akiknek ez a dolguk, nem elsunnyogni akarnák a korrupciós ügyeket, hanem nyilvánosságra hozni. Ez ügyben javasolom Karácsony Gergelyt felszólítani, hogy tárja már a nyilvánosság elé Tarlós időszak disznóságait. Pl. az e-jegyek bevezetésére elpacsizott milliárdokról vagy a 3-as metró kocsik beszerzése körüli disznóságokról.
Ha ti is csinálnátok a dolgotok, akkor a választók is felkelnének a foteljükből, de addig...
Béla333
Védjük meg: nosza! Ti vagytok ott a Parlamentben, csináljatok valamit.
Ha az emberek azt látják, hogy ti is mindent megtesztek, akkor ők is így fognak tenni.
De nem csak pofázni kell, hanem TENNI is!
kereső
"Esetleges kormányzati túlkapásoktól"- ez tetszik. Komolyan.Mintha nem ezt tapasztalnánk 10 éve.Nagyon simogatósak vagytok- mintha orbán nem miniszterelnök, hanem felkent uralkodó lenne.
ómió
A szemkilövető "jogállamot" félti az efftársnő? Azt 2010. óta már "kirekesztjük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.