Tegnap adott ki nyilatkozatot Rovó, ma már az Orvosi Kamara vizsgálja viselkedését.

Eljárás indul a fertőzötten műtő szegedi orvos ellen

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül – közölte a kamara vasárnap délután.

Ahogy korábban megírtuk, a Szegedi Tudományegyetem rektorának pozitív lett a koronavírus-tesztje, és bár a nemrégiben külföldi sítúrán járt Rovó László szombaton még nem állt szóba az RTL Klub Híradójával, vasárnap közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy elkapta a betegséget.

Az utazása után műtétet is végző orvos szerint ugyanakkor nem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetébe, és kizártnak tartja, hogy valamelyik páciensének továbbadta volna a fertőzést.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége az etikai eljárás elindítását szükségesnek és indokoltnak tartja, hiszen a kamara etikai kódexe szerint:

- Az orvos egészségi alkalmasságával kapcsolatos jogszabályi rendelkezések vétkes megszegése egyben etikai vétségnek is minősül.

- Az egészségügyi tevékenység végzésére alkalmasnak minősített orvos sem végezhet egészségügyi tevékenységet, amennyiben pillanatnyi állapota következtében a beteg számára nagyobb kockázatot jelentene a tevékenységével, mint amelyet annak elmaradásával okozna, ideértve az orvos fertőző betegségét is.

- Az etikai szabályok betartása különösen fontos, ha szakmai rangja, közéleti szereplése miatt az orvos jól ismert, mert ez esetben magatartása, így esetleges etikai vétsége is általánosítható, és a közvélemény ebből az orvostársadalom egészére vonhat le negatív következtetést.

A kamara reméli, hogy a járványügyi hatóság és a közigazgatási szervek a lehető leggyorsabban kivizsgálják a történteket, valamint megteszik a morális és jogi szempontból szükséges lépéseket.

Forrás: 24.hu

Kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
aki elolvassa a nyilatkozatát, annak biztosan könnybelábad a szeme...
..nekem is várnom kell...de ha elmúlik a szipogás, akkor megkérdezem, hogy ennyire kellett a jatt?
.mert mi másért vállalta a műtéteket? emberbaráti szeretetből? Az túl szép lenne.

A vizsgálat természetesen ki fogja mutatni, hogy ő hótiszta, a családja is, a fertőzésveszélyt a körülötte mozgó személyzet, és a műtére váró betegekben lehet keresni.
Tehát: ő van veszélyben...de vállalja az áldozat szerepét
Pálinkás Pál
Borítékolom a járványügy végzését...mivel rovó fideszes elvtárs!!!
Borsodi
Mivel orvos és gyógyított egyértelmű el kell zavarnunk !Nem kell ide orvos csak focista.
Ő legalább tett valamit azért,hogy élhessenek az emberek.Vagy az nem számít?.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.