Az Európai Bizottság hétfőn nem kívánt kommentárt fűzni a magyar törvénytervezethez, amely meghatározatlan időre különleges felhatalmazást adna a kormánynak a koronavírus elleni küzdelemben. Azt ugyanakkor világossá tette a testület, hogy mindenféle szükséghelyzeti intézkedés csak ideiglenes lehet, összhangban kell állnia az európai és a nemzetközi joggal, és nem korlátozhatja a média függetlenségét – foglalja össze a Bruxinfo. A beterjesztett felhatalmazási törvényről (amely meghatározatlan időre bevezetné a rendeleti kormányzást Magyarországon) tudomása van az Európai Bizottságnak, de a testület szóvivője hétfőn annak elfogadása előtt nem kívánta kommentálni az abban foglaltakat. Christian Wiegand szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a demokrácia nem működhet szabad és független média nélkül, és éppen válsághelyzetben van a legnagyobb szükség arra, hogy az újságírók végezhessék a munkájukat, hogy eloszlathassák az álhíreket és biztosíthassák a közvélemény hozzáférését a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Hát itt lehet hogy 90 évre terveztek? inkább a Cseh elnöktől tanulhatna etikát korrektséget, pedig 77 hasznos ötletet kapott az ellenzéktől .Csak durcás, vagy lehiggad vagy lehiggad.
Jozefina
Csípőből, zsebre tett kézzel, arrogánsan semmit nem lehet elérni!!!??
Brüsszelnek ilyen és hasonló esetekben erősebb üzenetet kellene küldenie!!!
Yoda69
Ez a rohadt geci ki fogja hasznalni a koronavirus okozta zurzavart es panikot, hogy vegleg bebetonozza magat a hatalomba.

kolozsvaros.com/2020/03/23/nem-megved-hanem-kihasznal-elarul-bosszut-all/
Yoda69
@Jozefina: Sajnos Brusszelnek most kissebb gondja nagyobb annal, hogy orban mit mesterkedik a szarkupac tetejen. Pont ezt fogja kihasznalni ez az alattomos geci fereg.
Nessy
@Yoda69: Tiszteletem a politikusoknak, de nem ártana, ha azt csinálnák, ami a feladatuk lenne! Ne a szakmai dolgokba szóljanak bele, hanem próbálják biztosítani az ország működését, a munka és jövedelem nélkül maradtak segítését. És ne az örökös teljhatalom legyen a fő gondja a kormányfőnek, és a kormánynak, hanem próbáljanak előre nézni, ha lecseng a járvány, hogyan tovább. Ha most hagyja bedőlni a kis vállalatokat sorba, hogy indul el a gazdaság. És nem a pártállás szerint dönteni, hanem az ország lakosságának érdekében! Ha esetleg nem tudnák, őket az ország lakossága tartja el, nem is rosszul, vallás, és pártállás függetlenül!
Peller Anikó
@Yoda69: A miniszterelnő kúr, úgy látszik még mindig az ellenzék és nem a vírus ellen harcol. (Szabó Tímea, Párbeszéd)
Yoda69
@Nessy: O1G a kis vallaltok bedontesevel elokesziti a terepet a nemzethy vejkonak es penztaros lorincnek. Ok lesznek a legnagyobb nyertesei a cegfelvasarlasoknak, ami a csodhullamot fogja kovetni rovidesen.
Nessy
@Yoda69: Normál esetben, normál demokráciában ez nem lenne opció, de itt és most nagyon valós lehetőség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.