Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a kedden, a kora reggeli órákban megérkezett járat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz – közölte a szaktárca az MTI-vel.

Közleményük szerint a Suparna légitársaság charterjárata háromnapos, a hétvégére is kiterjedő előkészítés után helyi idő szerint hétfőn délután szállt fel Sencsenből.

A Boeing 747-es óriásgépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Lélegeztetőgép, teszt, védőruha és több mint 3 millió maszk is érkezett Kínából

Orbán Viktor miniszterelnök  és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépének fedélzetén a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 24-én. A gép több mint 3 millió maszkot, 100 ezer koronavírus-tesztet és 86 lélegeztetőgépet hozott. MTI/Kovács Tamás

A teljesen megrakodott repülőgép egyebek mellett

86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több mint 3 millió orvosi maszkot hozott Magyarországra.

Az eszközök beszerzését az ITM megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le, gyors leszállításukat a magyar és kínai szervezetek, hatóságok és vállalatok szoros együttműködése tette lehetővé. A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, az ellátásra szoruló betegek kezelésére – írták.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra – írta az ITM.

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Mi taperolnak ezek kesztyű nélkül a koszos mancsukkal?
dr. prédikátor
VAJON KIHEZ ,KIKHEZ FOG EJUTNI EZ A VÉDŐFELSZERELÉS???
tudode
Őféleségének még mindig nem esett le a tantusza, mert tapizik, és szétkrákogja a szállítmányt, mert ki tudja, hogy az EU bacilusa mennyi koronavírust gyűjtögetett be a porhüvelyébe, a cuccolás helyett, mint egy segédmunkás!
jesz
@Pegero: Ez egy igenjó kérdés! Kíváncsi leszek, hogy erre a kérdésedre mondjuk egy brüsszelista képviselőnk(Dobrev)mit is fog ideokádni.
rokker33
Undorító ami itt olvasható! Orbán Viktor legalább most tesz valamit nem csak elfogadható javaslatokat és intézkedéseket hozott, hanem még a vírus teljes elterjedése előtt rendeltek olyan eszközöket amivel kordában tartható!! És az ellenzék mit csinál?? Gyurcsány mit csinál?? Csak köpködés folyik most is legalább ilyenkor fognának össze Orbánnal,de most is csak a lejárató kampány folyik egyedül Karácsony Gergely az aki ténylegesen tesz valamit S budapesti emberekért a többiek lesz.rnak mindenkit!! És nem vagyok fidesz sem ellenzék parti csak nem vagyok birka !!
rokker33
@Pegero: Semmit és nem is fog!! Minden ország oldja meg maga a gondjait! Olaszország sem kapott olyan sok támogatást pedig nekik lenne a legnagyobb szükségük rá!
kereső
Csak 6 milliárd eurót.Az a qrva Brüsszel.
jesz
engem az jobban érdekel, hogy a népnek mikor osztanak ajándék maszkot?
kereső
@jesz: Na akkor várjad csak. Közben meg imádkozz- tanulj meg, ha nem tudsz.
Eladott Ország
@jesz: ma, 11:46; Jelenleg az építőiparban használatos pormaszkot sem kapni, ( lásd OBI és Praktiker, Google keresővel) amely közel sem megfelelő!
kereső
@Pegero: Nem nem találom, mint ahogy az egészségügyi dolgozók, meg a mentősök, a szociális munkások sem az egy héttel ezelőtt már millióknak mondott védő felszereléseket.

Ja tudod egyáltalán, hogy én mit "keresek"?
Sámannus
Hálistennek csak eddig akarta a maffija hogy ne legyen lószar se az egészségügynek, de amikor kiáll a színpadra mint egy primadonna hadoválni azt hiszi ó most a lyóisten. Ha nórmálisan mennének a dolgok ő se őszülne ilyen gyorsan. Néha a maffia is rájön, hogy valami az ő torkán is keresztbe akadhat, ha más nem a hullahegyek.
Kookas
@Pegero: euró százmilliókat bazd meg!
csak úgy....
@Pegero: nem arról volt szó,hogy "állítsuk meg brüsszelt" ? most azért hisztizel,mert sikerült?
külömben a "genya" eu,már küldött pár milliárdot...
Gyütt Mönt
@Pegero: Pénzt. Abból tudtunk rendelni Kínából.
simmering73
@Pegero: Euromilliárdokat, te nagyon hülye. Csak a gazdáid lenyulták, te meg lófaszt kaptál belőle.
simmering73
Azt a cetlit már itthon nyomtatták. Azért a kínaiak nem ennyire hülyék.
Nessy
@csak úgy...: magára vette a vasárnap esti "maszkot le, maszkot le"felszólítást a nézőktől!! :-)))) Vagy ő sem kapott a legközelebbi patikában?
Példamutatásban kitűnő! De ez az ő döntése, ő vállalja a döntése ódiumát.
csak úgy....
@Pegero: 8 év és jelesre !:) te ,fölnött ember létedre,mikorra tanúlsz meg gondolkodni?
Nessy
Viccet félretéve, végre templom felújítás helyett erre költött a kormány! Igaz, Brüsszel nem kevés pénzt küldött. Meg fog még a gazdaság talpra állításához is. Ebben az esetben nem tippelek a dotáltakra, mert úriember biztosra nem fogad!
csak úgy....
@Pegero: te sosem a lényegröl brekegsz,föleg mikor ötleted sincs ,-akkor jössz a gyerekes dolgaiddal és a buzeráns ,semmitmondó képecskéiddel és azt hiszed,hogy okos és humoros vagy!
Eladott Ország
@Pegero:ma, 13:59; "Különben hány év alatt végezted el a "nyóc" általánost?!" Kérdezd meg a kenyéradó gazdid cigány strómanját és haverját, te büdös zokni és a ripost szintjén szocializálódott barom! Úgy látom te is a Farkas Flórival jártál egy osztályba. Jaj de imádtam a 6. osztályt! Életem legszebb 4 éve volt.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83944461_134905074655959_8125329725980672000_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=2Piuyf062BcAX9jq-fE&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d367cc63cc92eedc737855e8f6d23175&oe=5ED4573B
A hintóporos dajcstomi haverod is tíz év után tudta elvégezni az egyetemet, de Kupakos Tuszinak és Német Sándornénak a középiskola is sok volt.
csak úgy....
@Pegero: ezért nincs nöd,ezért ücsörögsz egyedül a karanténba,mert dög unalmas vagy...
csak úgy....
@Pegero: foglalkozzon veled a koronás vírus a pártértekezleten,persze te nem is lehetsz fideszes, hiányzik belöled a kurázsi a tettrekészség mint a shikariból,ti csak itt játszátok meg a buta buksitokat.
csak úgy....
@Pegero: látszik,hogy szellemileg egyedülös vagy. :) persze a nyelvtan,abban te egy kis zseni...
csak úgy....
@Eladott Ország: mi volna,ha ezt a pötscöt nem táplálnák unalom ellen?
keressen végre magának valakit,mert így pártában marad és sosem szaporodik.
Eladott Ország
@Pegero: 50 ezer arcmaszkot rendelt az ellenzéki polgármester Kínából, a magyar állam rátett 17 millió forint adót. Elmész te a qrva anyádba, te fideszes szarházi gerinctelen geci!
nyugatifeny.hu/2020/03/20/az-ellenzeki-polgarmester-50-ezer-arcmaszkot-rendelt-kinabol-a-magyar-allam-ratett-17-millio-forint-adot?fbclid=IwAR18S-FlOxgWB4OEyX_riQcKXMCmX0LImSFeWdOawCPs4jAH-t27oMYgiCw
csak úgy....
@Pegero: eleinte észheztérítésnek szántuk oszt beláttuk ,hogy neked már semmi sem használ! béke poraidra...
különben érdekes dolog,hogy állítólag unsz bennünket,de mindíg kiprovokálsz egy rövid nyazsgemet,hogy ne érezd magad egyedül...
fahrenheit451
Hányingerem van Győrfi Páltól !!!
Ha még egyszer meglátom ezt a beültetett hajú kurafit...
haj-jaj
Rockxy
keves.
ha több vón, azis keves.
ha mégtöbb volna, az má valami, de kevés.
és milessza rezsicsökkentéssel?
És mitszólehhöz majka?
És norbi?
pataki?
ákos?
fahrenheit451
Egy keresztény, nem fél.
Most nem a hülye angolokra gondoltam, akik összezsúfolódtak a metróban, miután a miniszterelnökük - az agyilag albínó Boris J. -, arra kérte őket, hogy maradjanak otthon...
A nulla tisztelet Boris J. felé tisztán látszik.

A diliházban normálisabban kinéző emberek vannak, mint pl. Boris Johnson.
A világ országainak vezetői egyre gázabbak, vállalhatatlanabbak.
Tért nyert az őrület.
fahrenheit451
Egy keresztény nem fél - ez nem az ésszerűség figyelmen kívül hagyását jelenti.
Emlékszel, amikor Isten kimentette Babilonban a tűzből a három fiatal hébert?
Nem? (én is így gondoltam)
És ez nem mese! Ez történelem.

Persze vannak direktívák...
Pont ezért fogok új név alatt írni a jóról...
Te azt hiszed az eddigiekből (nem véletlenül, mert sok okot adtam rá), hogy én egy állat vagyok.
De képzeld, nem vagyok.
Ezért írok új név alatt a jóról, mert a régi nevem alatt minden a rosszról szólt - és ez a kettő nem fér meg egy lapon... egy lapon sem lehet említeni!

Vízöntő vagyok - a legdurvább fajtából a csillagjegyemre tekintettel.
Én annyira más vagyok, hogyha a mások sort alkotnának, én abból is kilógnék.
Mert egy állat vagyok... Ja, nem !!!

Maradjunk annyiban, hogy mindent tudok Istenről.
A többit majd meglátjuk.
nezelodo
Hála a repülőtéren bemutatott orbáni pávatáncnak, és a rakományra elhelyezett, hibátlan magyarsággal felírt lelkesítő üzenetnek, (tudva, hogy eddig a használati utasítást pl. egyetlen kínai kütyüre ilyen hibátlan magyarsággal nem sikerült leírniuk), igen lelkesítő. Megkönnyebbülhetett a főszereplő, mert ennek a küldeménynek a sokszorosáról már egyszer, kb két hete azt állította, hogy raktáron van. Remélem jut a felszerelésből a most felállított járványkórházaknak, és a háziorvosoknak is, mert eddig a közösségi oldalakon koldultak szerencsétlenek alapvető dolgokért.
A beteg, aki olasz kapcsolata, és a tünetei okán a teszt megtagadását kapta kezelésként, megnyugodhat, mert nem három teszt van abban a kórházban, ahogy mondták neki, hanem hatvan, ahogy M. Cecília főraktáros állította.
A sok ellendrukker pedig, aki eddig "migráncs simogató volt, most meg vírusdrukkerré" vált, nem írhatja ki a patikája ajtajára, hogy maszk, gumikesztyű, fertőtlenítő, stb. nem kapható.
jesz
@Pegero: @Eladott Ország: engem a vitátok nem érdekel, inkább tisztelem, hogy rendkívül nagy melót fektettetek egymásba.

ügyesek vagytok, azt meg kell hagyni.

:-)
1magyar
Ebből a mocsok járványból látszik, hogy az egészségügyre, kutatásokra szánt összeg mind szart sem ér, egy ilyen vírus ellen nem tudnak ennyi idő alatt kitalálni ellenszert.
gazdag dezső
Sok oldalon vérzik a járvány elleni védekezés! Ha kaptak 3 millió maszkot ,akkor minden 3. embernek jutna! Hol van az addigi készlet? Vagy nem is volt? Miért árúlják többszázért,és ezrekért is sok helyen ? Miért nem ér oda a hatóság ,hogy büntesse az ilyen kereskedőket pénzhajhászokat ,akik mások félelmén ,betegségén is nyerészkednek ?Ha má többszöt is közölték több országból is ,hogy megtalálták a megfelelő ellen szert ami már kiállta a próbákat ,és akkor miért nem lehet felgyorsítani az engedélyezéseket ,sorozatgyártásokat amikor ezrek ,a világon milliók életét menthetnék meg ?AZ ENSZ FAO IS EGY nagy nulla ,amikor még csak most kezd dolgozni az ügyön??Eddig hol voltak ? Mit is csináltak ha nem ezt az égető problémán dolgoztak ?Aztán igenis nagyon büntetni kellene azokat akik feleslegesen kisétálnak a közterületeken ,intézményeken ,közlekedési járműveken !Végül is miért nincsen akkor még mindig elég védőfelszerelés ,amivel minden polgár/Csecsemő,gyermek felnőttek / hordhatnának ? Vagy betárolták maguknak a felsőbb szervek .? Sorolhatnám még sokáig !!
gazdag dezső
Legfontosabbnak az nagyon is látszik ,hogy sok helyen nem a megfelelő embereket nevezték ki felelős beosztásokra!! Csak a párt hűség számít ,és teljesen alkalmatlan egyszerű embert neveznek ki különböző nagyon is felelős beosztásokba. Országos Tisztifőorvos példája !Akár egy jobbképű közterületfelügyelőt is ily módon kinevezhetnének ,aki legalább még jól tud beszélni is ! Hol vannak ? Hova nyomják le az ország magas szintű profsszorait,tudósait !?? Papp lajos ,és még sokan mások vannak ilyenek szerencsére ,de lenyomják mert ilyen gyenge emberek akiket a hatalmi vágy hajt a magas kapcsolatok révén jutnak ,juttatják vezetői tisztségbe.A PÁRTHŰSÉGGELNEM LEHET KEZELNI A VÁLSÁGOT !Magasan képzett tudósokat kell alkalmazni ,és nem laikusokat !
gazdag dezső
A gyógyszergyártók maffiája is jól működik!!
kereső
Kik kaptak belőle? Arról egy hang nincsen- máskor pedig milyen nagy felhajtás szokott lenni. Ha már ov. személyesen vette át- szeretném látni azt is, hogy hova kerültek ezek a felszerelések?
kulabombaafityiszre
Remélem a dicsőséges főméltóságos trottyos gatyás csizmás paraszt lebassza a kokós habonyt,mert a
csicskákkal nem aratta a hajrá magyarország mellé,hogy hajrá magyarok
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 17:30
Megerősítem,te vagy az egyik,kis elmebeteg fotel szúnyog.
Mai lecke kész van már,gyagyás szúnyog.
kulabombaafityiszre
@kereső: ma, 17:36
Lehet nem is idejött,csak a trottyos gatyás felkéredzkedett egy kis celebeskedésre.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
És a három millió maszkból egyet sem bírt Orbán a pofájára tenni? A másik faxon sincs semmi és hol van a 2 méter? Joviális diskurzus? Elmennek ám a durva anyjukba!
kulabombaafityiszre
@Pegero: március 26., 18:24
Te meg simán csak kuladarab(népies nevén szardarab)vagy.
kulabombaafityiszre
@Pegero: tegnap, 14:27
Vered itt magad fotelszúnyog,a segged meg anyád törli ki,mert arra is képtelen vagy.Kis mami kedvence,egyél még egy kis tejbe papit.
kereső
Ezt a készletet árulják a neten a gazemberek, a halál uzsorásai? Nyomoz már a rendőrség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.