Közös közleményt adtak ki az ellenzéki pártok kedd délelőtt, miután hétfőn nem támogatták a parlamentben a házszabálytól való eltérést, és így nem tudott átmenni a felhatalmazási törvény – írta meg a 444. A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum a Liberálisok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők úgy vélik, hogy az elmúlt hetekben a kormány „alkalmatlannak bizonyult időben felismerni a veszélyt és kezelni azt”.

A kedden kiadott közlemény így szól:

Bízunk a magyar emberekben, bízunk Magyarországban, de nem bízunk Orbán kormányában. Ezért nem adhatunk korlátlan felhatalmazást még ilyen válságos időben sem a regnáló rezsimnek. A járvány valóban közös ellenségünk, megmaradt és sokszor meggyalázott szabadságunk és demokráciánk viszont közös kincsünk. Ahogy védjük egészségünket, életünket, úgy kell védenünk hazánkból azt, ami meg megmaradt belőle.

Mi, ellenzéki pártok együttesen azt látjuk, hogy az elmúlt hetekben a kormány alkalmatlannak bizonyult időben felismerni a veszélyt és kezelni azt. Azt látjuk, hogy továbbra se partnerként kezeli a magyar polgárokat és képviselőit, hanem jelentős részében legyőzendő politikai ellenfelet lát. Mi nem így gondolkodunk. Szerintünk közösen kell cselekedni, ehhez közösen kell tervezni, dönteni. Ezt tagadták meg tőlünk és milliónyi magyar honfitársunktól.

Közös értelmes és szükséges döntésekben részt tudunk és kívánunk venni, hogy megküzdjünk a járvánnyal, de nem engedjük meg, hogy valós veszélyre hivatkozva megcsúfolják, elrabolják hazánkat. Ezért nem engedtük, hogy átgázoljanak a Parlamenten, a nép képviselőin, végső soron Magyarországon.

Az ellenzéki pártok megakadályozták, hogy Orbán diktatúra-törvényét, hàzszabálytól eltéréssel, azonnal elfogadják. Azonban a Fidesz hataloméhségét ismerve, sajnos biztosak lehetünk abban, hogy a jövő héten a 2/3-ad birtokában, minden korlátozás nélkül meg fogják szavazni

Az aláírók között a Jobbik, az MSZP, a DK, a LMP, a Párbeszéd, a Momentum, A Liberálisok, illetve Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők szerepelnek.

Forrás: 444, 24.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Tiszta és világos beszéd az ellenzék részéről!!!
Ha a fidesz-kdnp a saját kardjába döl, ha teljhatalmat ad orbánnak!!!
Minden diktátor elsősorban maga körül tisztította meg a terepet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Macskaszem: mi és ki ellen tudna még a fidesz harcolni ? a vírus,köszöni szépen jól van és terjeszkedik az országban,-mire ezek észbekapnak,lesz itt haddelhad!
milliárdokban esnek ki az adóbevételek,több ezer válalkozó lesz földönfutó és a méregdrága stadionokat fölveri a gaz,persze azért azt kétlem! viktornak fontosabbak a stadionjai ha üresek is,mit a magyarok egészsége,jóléte...
csak úgy....
@Csizmás Kond: tavasszal szokták a macskákat oltani vinni veszettség ellen?
voltál már cirmim,nem ám bekrepálsz...
csak úgy....
@Csizmás Kond: különben cirmim,aki még mindíg ott tart,hogy mindenki hülye csak az orbán nem,az vessen magára!
simmering73
@Shikari: Tedd már a pofád takarékra, mert megbasz a guta.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Hülyébb vagy, mint 6 másik. Szakad az eső, te meg elkezdesz toporzékolni, hogy neeeem igaz, orbán azt mondta, nem esik.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...nézz szét magadkörül...hogy beszéltek , miket írtok annak akit nem kedveltek, mennyi a műveltségetek mással szemben mint ellenzékiek...és meglátod kit kell beoltani veszettség ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.