Egy körlevél szerint sebészi maszkot csak az a beteg viselhet, akinek mellkasi tünete van, illetve gyanús, hogy koronavírussal fertőzött.

Szigorú szabályokhoz köti a részecskeszűrővel ellátott FFP2 és FFP3 típusú maszkok, de a sebészi maszkok használatát is a főigazgató az Országos Onkológiai Intézetben. Polgár Csaba levelében – amely a 444.hu-hoz is eljutott – azt írja: ambuláns ellátásban vagy a fekvőbetegosztályokon

alapesetben nem hordhat folyamatosan maszkot sem orvos, sem beteg.

A körlevél szerint sebészi maszkot csak az a beteg viselhet, akinek mellkasi tünete van, illetve gyanús, hogy koronavírussal fertőzött. Az egészségügyi dolgozók pedig csak akkor viseljenek maszkot, amikor mellkasi tünetekkel küzdő (köhögés, köpetürítés) beteget látnak el, vagy olyan beavatkozást végeznek, ahol váladékkal érintkezhetnek. Ha a páciens feltételezhetően koronavírusos, a dolgozóknak FFP2-3-as maszkot szükséges felvenniük.

Keményen spórolhatnak a maszkokkal az Országos Onkológiai Intézetben is

Az operációkor használt sebészi maszkok elzártan tartott készletéhez csak a főműtősnőnek és a helyettesének van hozzáférése, ők osztják ki minden reggel azokat. A dolgozóknak két műtét között tilos

ledobniuk a maszkokat, cserélni pedig csak akkor lehet, ha beszennyeződött, elszakadt.

Tételesen el kell számolni az ügyeletben elhasznált maszkokkal is, ilyen eszközt pedig az intézmény területéről kivinni szigorúan tilos.

A főigazgató a szakértői ajánlásokra, valamint arra hivatkozott a korlátozások ismertetésekor, hogy a használat

fölöslegesen csökkenti a készleteket, amelyekre nagy szükség lesz, ha rosszabbodik a járvány.

A 444.hu emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentése szerint az országban akkor 1,5 millió sebészi és 129 ezer FFP2-3 maszk volt.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(444.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hetek óta azt hallani a hazaárulóktól, hogy minden védekezéshez szükséges felszerelésből van bőven.
Ebből minden logika és egészséges következmény szerint óriás bukás lesz, nem csoda, hogy a nyílt diktatúra bevezetése az első számú feladat.
Aki Én
Hetek óta azt hallani a hazaárulóktól, hogy minden védekezéshez szükséges felszerelésből van bőven.
Ebből minden logika és egészséges következmény szerint óriás bukás lesz, nem csoda, hogy a nyílt diktatúra bevezetése az első számú feladat.
jesz
az onkológiai intézetben el kell számolni műszak végén a maszkkal? Feleslegesen nem hordhat maszkot sem beteg, sem a személyzet?

Bravó. Igaza volt Einsteinnek, hogy az Univerzum, és az emberi hülyeség végtelen.
Macskaszem
Az egészségügyi dolgozó is csak akkor viseljen maszkot, ha a beteg tünetei indokolják? Ez azt jelenti, hogy a tünetmentes fertőzöttek összevissza fertőzhetik az eü dolgozókat. Ez agyrém, komolyan, ilyen, amikor egy elmebeteg vezeti az országot, és még teljhatalmat is követel hozzá, basszus.
Nessy
@jesz: Imádom hallgatni a törzsi beszámolót, és az intelmeket!
Maradj otthon ( a kormány ugyan egy fillért sem ad a munka nélkül maradóknak).
Ha kimész, viselj maszkot, kesztyűt ( majd ha lehet kapni).
Ha vásárolsz, fertőtlenítő törlővel töröld meg a kosár fülét, használj kéz fertőtlenítőt, ( majd ha lesz)
Otthon gyakrabban töröld át fertőtlenítő oldattal a gyakran használt felüleleteket ( majd ha lesz)
És ebben az a bosszantó, hogy ezek valóban létfontosságúak lennének!!
Viszont, még az egészségügyben sincsenek meg a teljes körű feltételei ezeknek az alapvető dolgoknak, csak hangzatos a bejelentésekben!
Lehet, hogy a hívek ezt nem is gondolják, végig, míg nem lesznek szenvedő alanyai az áldatlan állapotoknak! Miért tudtak a szomszédos országok hamarabb "felébredni", és a többszörösét beszerezni Kínából, mint a kormányunk???
Nessy
@Clavigo: Normálisak???Akkor nem lennének fideszesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.