A családok biztonságérzetének fenntartására is törekszik a kormány a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közlése szerint.

A koronavírus-járvány idején csökkent a családok biztonságérzete, s ezt a biztonságérzetet szeretné a kormány – a lehetőségekhez mérten – fenntartani – mondta Novák Katalin szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, erre szolgál például, hogy a veszélyhelyzetben automatikusan meghosszabbodik a gyermek gondozására, nevelésére nyújtott egészségbiztosítási és családtámogatási ellátásokra való jogosultság.

Az intézkedés közvetlenül 15 ezer család életét könnyíti meg

- tette hozzá.

A hitelmoratóriumra kitérve Novák Katalin megjegyezte, ez sok olyan családot, illetve fiatal házaspárt érint, akik felvették például a babaváró támogatást. Utóbbiak mintegy 60 ezren vannak, és most nekik akkor sem kell törleszteniük, ha az első gyermekük még nem született meg.

Hasonló a helyzet a csok-hoz kapcsolódó hitelek esetében vagy a diákhitelnél, ami mintegy 200 ezer embert érint

- fűzte hozzá.

Fontosnak nevezte, hogy

a könnyítések kapcsán minél kisebb bürokrácia legyen, ezért nem kell semmit igényelni.

Ugyanakkor, ha valaki továbbra is szeretné törleszteni a hitelét, akkor csak ezt kell jelezni a bank felé – ismertette.

Az államtitkár a műsorban elmondta azt is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal januári adatai szerint a születések és a házasságkötések száma is lényegesen meghaladta az egy évvel korábbit, a gyermekvállalási kedv is nőtt 1,6-ra, amire már nagyon régen nem volt példa.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A szómágia.
˝A koronavírus-járvány idején csökkent a családok biztonságérzete, s ezt a biztonságérzetet szeretné a kormány – a lehetőségekhez mérten – fenntartani – mondta Novák Katalin szerda reggel az M1 aktuális csatornán.˝
Csak a biztonságérzetet kell fenntartani, nem a biztonságot. Gratula
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
A szómágia.
˝A koronavírus-járvány idején csökkent a családok biztonságérzete, s ezt a biztonságérzetet szeretné a kormány – a lehetőségekhez mérten – fenntartani – mondta Novák Katalin szerda reggel az M1 aktuális csatornán.˝
Csak a biztonságérzetet kell fenntartani, nem a biztonságot. Gratula
Clavigo
Ez a nő ,,van akkora érték,,,mint Szilus,,Dojcs,,Gyugyó,,Semjén...orban...stb..
Pálinkás Pál
A családok biztonságérzetét nagyban növelné,ha eltakarodnátok a színről!!!
Nessy
@lusta: Mit akarsz 15 ezer család tovább kapja a gyes, gyed támogatást.
Hogy több százezer ember nem sokára munka és jövedelem nélkül marad, az már nem rá tartozik! Az nem "család"??? Neki ez a "biztonság érzet"??? Nesze nektek biztonság érzet növelés fidesz módra! De lehet ám pályázni az önkormányzatoknak, egyházaknak
" Identitást erősítő" programokra!!!
Eladott Ország
Alig három év alatt sikerült Novák Katalinnak eljutni a mélységekbe: kövéri, kovácsi, kósai, némethi szintre. Azért akárhogyan nézem, ez bravúros teljesítmény az államtitkártól. Igaz, remek tanítómesterei vannak, a fő professzor úr pedig már régen beleverte az asszonyság fejébe: mindegy mit mondasz, csak dicsekedj, hazudhatsz is. Egy a lényeg, ne hagyd békén, ne hagyd tudatlanságban a magyar embereket. És ezt Novák nemzethy főszülésznő be is tartja, hiszen ezért szegődött el a Fidesz, a KDNP meg az Orbán-Semjén páros hivatalába.
Novák K.:"Azok a fiatalok akik ennyi segítség után mégis elhagyják a Magyarországot meg is érdemli...
uploads.disquscdn.com/images/4b64ff1cf549112f1892052f59f74efa6fddbd16ad7db9e788dc26eca0965c78.jpg?w=600&h=446
Novák K.: " Nem az államnak kell eltartani a nyugdíjasokat"... ( + a qrva anyádat te rohadt szuka!)
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/88184784_133622438189598_7146027000094785536_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=paLRz3zRfnkAX_KaHVq&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=57ef9d4a90b22e925e237f062ef38731&oe=5E956159
Jozefina
A hitel moratóriummal semmit nem segítenek, sőt, tovább kitolódik a hitel visszafozetése és közben a kamatok is emelkednek, mert arra nam érvényes a moratórium!!!
Kis agyában esetleg még nem fordult meg az, hogy ezeket a hiteleket teljes egészében el is lehetett volna már engedni, mint ahogyan azt néhány szomszédos ország már régen megtette???
Eladott Ország
@Jozefina: A román és a cseh állam fizet a munkájukat vesztett dolgozóknak a cégek helyett. Nálunk, meg a bűnöző csúti cigány a haverjainak.
index.hu/gazdasag/2020/03/20/a_roman_es_a_cseh_allam_fizet_a_munkajukat_vesztett_dolgozoknak_a_cegek_helyett/
Aki Én
,,A koronavírus-járvány idején csökkent a családok biztonságérzete"
Különösen úgy, hogy minden helyről (kivéve a fidesz propaganda központja) azt hallani, hogy kevés, vagy nincs védőfelszerelés. A teljhatalom bevezetésének igénye pedig még csak ront ezen a helyzeten.
Aki Én
@lusta: a csökkent biztonságérzetet szeretnék fenntartani. Akkor befolyásolhatóbb, sérülékenyebb a társadalom, inkább elhiszi a segítségnyújtás illúzióját.
Nessy
@Aki Én: A vírus meg köszönő levelet küld a kormánynak a "támogatásért"!!!
tudode
Stop!
.
A járvány lecsengése után tisztalappal kell kezdenie minden halandónak az életet, az un. kormánynak is, aki/amely átverő show-t játszik még a koronavírus közepette is, üres szólamokkal, amelynek a gyakorlati élethez semmi köze nincs/nem lesz!!
lusta
@Aki Én: Ez ugyanaz a kaptafa, mint pl. a közmunka segély helyett, visszavezetés a munka viláágába a vak vezet világtalan módszerrel.
ómió
Ahány ház, annyi szokás! Sortűzdemokratáék az ilyet sortűzzel intéznék.
nezelodo
Gondolom ennek a biztonságérzet növelésének keretében adta el az aranyszájú Zsóti oldalbordája a magyar vérplazma készletet is fű alatt.
fahrenheit451
Pont hiányzott ez a geci fidezses fasiszta kurva.
Világra szartál négy gyereket?
És?
A legbutább afrikai törzs női tagjai is tudják ezt, ami te tudsz, te tanult paraszt, Novák Katalin.
Sámannus
A biztonságérzet miatt húzott el félmillió magyar az országból. akkor szólj ha visszajöttek, addig csak lófütyi lesz ebédre
Csak sejtem mit szeretnél
volvós
A p.chába veled leszbikuskatika...elég már a sz.pás- ny@lásból... kis papagáj !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.